Teme - Lenovo

 • Lenovo vadi z novimi Yogami

  Po tem, ko je Microsoft predstavil svoj Surface Book, je kmalu postajo jasno, da tekmeci ne bodo stali križem rok. Lenovo je tako predstavil svoj doslej najzmogljivejši prenosnik iz družine hibridov Yoga, ki se ponaša s precej izboljšano elektroniko in zelo izvirnimi oblikovnimi podrobnostmi.

  Objavljeno: 20.10.2015 01:00več
 • Lenovo kopira Microsoft

  Največji proizvajalec računalnikov na svetu, kitajski Lenovo, je predstavil tablico Ideapad Miix 700. Gre za napravo z operacijskim sistemom Windows 10, Intelovim procesorjem Skylake in 8 GB pomnilnika RAM. Tablica ima dvanajst palcev velik zaslon, na katerega se z magneti pripne priročna tipkovnica. Naveza je videti identično Microsoftovi tablici Surface. Skoraj nesramno kopiranje se ne konča s tipkovnico. Ideapad Miix 700 ima na hrbtišču naprave enako stojalo kot Surface, za nameček pa v rezervnem USB vhodu najdemo priloženo tudi pisalo. Tablica, ki jo po želji opremimo še z LTE modemom ter Intelovo 3D kamero RealSense, bo na voljo novembra. Olajšala nas bo za sedemsto ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 3.9.2015 07:00več
 • Poteg s prstom ne more biti patentiran

  Kot poroča Bloomberg, je vrhovno nemško sodišče odločilo, da odklepanje zaslona telefona s potegom prsta ne more biti predmet patentne zaščite, kot si je to zamislil Apple. Po mnenju sodnikov ta metoda odklepanja ni dovolj sofisticirana, da bi ji lahko dodelili patent.

  Objavljeno: 26.8.2015 12:00več
 • Tudi Lenovo bo odpuščal

  Kitajski Lenovo, največji proizvajalec računalnikov na svetu, bo ukinil 3200 delovnih mest. V zadnjem četrtletju se je kljub dvigu prihodkov za tri odstotke (na 10,7 milijarde dolarjev) čisti dobiček zmanjšal za 51 odstotkov na 105 milijonov dolarjev. S tem so zaostali za ocenami analitikov, v prihodnje tako nameravajo zmanjšati stroške za okoli 1,35 milijarde dolarjev na leto. Prestrukturirali naj bi tudi enoto za pametne telefone, tu se spopadajo predvsem na domačem, kitajskem trgu. Spomnimo, da so lani za slabe tri milijarde dolarjev od Googla kupili Motorolo.

  Objavljeno: 13.8.2015 14:00več
 • Moto X 2015

  Motorola, od lani v lasti družbe Lenovo, se pripravlja na predstavitev novega najzmogljivejšega modela Moto X, na splet pa so pricurljale prve fotografije izdelka. Tretha generacija Moto X bo kot kaže imela še večji zaslon kot doslej. Omenjajo diagonalo 5,5 palcev, ločljivost 2.560 x 1.440 pik in tehnologijo AMOLED. Kljub večjemu zaslonu naj bi ohranili razmeroma majne dimenzije ohišja z zaslonom, ki bo segal do samih robov.

  Objavljeno: 26.7.2015 01:00več
 • Lenovo s PC ključkom

  Število ponudnikov z osebnimi računalniki v obliki ključka se hitro množi. Po Intelu se je zdaj na področje miniaturnih računalnikov podal še Lenovo s svojim izdelkom Ideacentre Stick 300. Računalnik, ki meri 10 x 3,8 x 1,5 cm ima vgrajeno podobno elektroniko, kot Intelov izdelek, a stane nekoliko manj.

  Objavljeno: 24.6.2015 01:00več
 • Lenovo nakazuje prihodnost

  Lenovo je svojo osrednjo letno konferenco v Pekingu zaokrožil s prikazom nekaj zanimivih konceptov, ki se utegnejo kmalu preleviti v končne izdelke. Prvi prototip je pametna ura s pomenljivim imenom Magic View.

  Objavljeno: 29.5.2015 01:00več
 • Osvežitev prenosnikov in tablic Lenovo

  Lenovo je v Pekingu predstavil niz novosti, ki na področje prenosnikov in tablic prinašajo nove lastnosti in večjo zmogljivost. Med vsemi je morda najbolj zanimiv prenosnik Lenovo Z51, ki ima vgrajeno 3D video kamero s prostorskim tipalom Intel RealSense, ki omogoča razpoznavo kretenj z rokami . Služi lahko kot priložnosti 3D bralnik, kamera pa lahko izboljša tudi spletni video klepet, ki postane še bolj realističen, uporabniku pa omogoča tudi menjavo ozadja ali napredno deljenje vsebin.

  Objavljeno: 28.5.2015 01:00več
 • Lenovo z varnostno luknjo

  Tri mesece po tem, ko se je Lenovo, največji svetovni proizvajalec računalnikov, znašel na tapeti zaradi »oglasnega« programa Superfish, ki so ga nameščali na svoje računalnike, so raziskovalci varnostnega podjetja IOActive objavili novo nevarno varnostno luknjo v programski opremi Lenovo. Prisotna je (bila) v vseh računalnikih ThinkPad, ThinkCentre, ThinkStation in Lenovo V/B/K/E.

  Objavljeno: 7.5.2015 14:00več
 • Android 5 začenja svojo pot

  Pol leta po tem, ko je Google predstavil svoj najnovejši operacijski sistem za mobilne naprave, se Android 5 (z razvojnim imenom Lollipop oz. Lizika) začenja pojavljati tudi kot nadgradnja na telefonih, ki so bili predstavljeni lani, z Androidom 4.4. Nekateri proizvajalci so sicer pohiteli (lanski Samsung Galaxy S5 je bil na Android 5.0 nadgrajen že pred časom), večinoma pa smo Androida 5.0 danes deležni le ob nakupu nove naprave. Če seveda nismo lastniki Googlovih naprav Nexus, ki so nadgradnjo dobili že lanskega novembra.

  Objavljeno: 5.5.2015 13:00več