Teme - Lenovo

 • Brexit podražil računalnike

  Načrtovani britanski odhod iz Evropske unije prinaša številne negativne posledice. Negotovo obdobje se med drugim odraža na višjih cenah. Medtem ko Angleže običajne počitnice v tujini stanejo slabih tristo funtov več kot pred Brexitom, jih po žepu precej bolj udarijo tudi tehnični izdelki. Pri Dellu so kot prvi od računalniških podjetij na Otoku dvignili cene za deset odstotkov, sledijo mu drugi. Na najnižjo vrednost funta v zadnjih tridesetih letih so se s podražitvami izdelkov odzvali že pri HPju, o podobnem pristopu pa razmišljajo tudi pri Lenovu in Ciscu. Svoje telefone dražje prodaja tudi kitajski OnePlus. Dosedanje podražitve sicer niso presegale desetine prvotne cene, v povprečju so se cene dvignile od 5 do 10 odstotkov, a analitiki pričakujejo, da bodo prihodnje podražitve višje.

  Objavljeno: 14.7.2016 08:00 | Teme: cene, HP, Lenovo
 • Lenovo bo v VB dvignil cene, mogoče odpuščal

  Podjetja po Brexitu že pripravljajo načrte za odhod Velike Britanije iz Evropske Unije. Samsung je že povedal, da razmišljajo o preselitvi svojega evropskega štaba iz Londona v kako drugo evropsko državo, nekatera druga podjetja so napovedala dvig cen, zaradi padca valute. Oglasili so se tudi pri Lenovu - načrtujejo dvig cen svojih izdelkov, možna pa so tudi odpuščanja.

  Objavljeno: 8.7.2016 10:00 | Teme: Lenovo
 • Lenovo pleše Tango

  Lenovo je predstavil prvi Tango telefon za slehernika na svetu. Gre za Googlovo platformo zaznavanja okolice in lokacije brez uporabe GPSa in zunanjih signalov, ki je bila doslej na voljo le razvijalcem. Lenovo Phab 2 Pro je opremljen z dvojno kamero in dodatnimi tipali, ki zaznavajo okolico v treh dimenzijah, z globino ter predmeti v bližini. Tehnologija med drugim omogoča z obogateno resničnostjo oplemenitene oglede muzejev ter navidezno opremljanje doma. Sicer je Phab 2 Pro 6,4 palcev velik telefon z operacijskim sistemom Android 6.0 Marshmallow, ločljivostjo 2560 x 1440 slikovnih pik, osemjedrnim procesorjem Snapdragon 652, 4 GB pomnilnika RAM, zvokom Dolby Atmos ter 4050 mAh baterijo. Telefon bo za pol tisočaka ameriških dolarjev na voljo septembra.

  Objavljeno: 10.6.2016 09:00 | Teme: Lenovo, android
 • Lenovo predstavil nove naprave X1

  Eden izmed najboljši poslovnih prenosnikov letošnjega leta, Lenovov ThinkPad X1 Carbon, dobiva več naslednikov. Predstavili so naslednika, torej klasični model X1 Carbon, ob njem še model oznako Yoga, temu se zaslon zavrti na tečajih in ga lahko uporabljamo kot tablico. Predstavili pa so še čistokrvno tablico X1 Tablet, stacionarni računalnik tipa vse-v-enem ter računalniški monitor.

  Objavljeno: 4.1.2016 10:00 | Teme: Lenovo
 • Lenovo in Razer

  Največji proizvajalec računalnikov na svetu Lenovo je napovedal sodelovanje z igričarskim podjetjem Razer. Skupaj sta zasnovala linijo PCjev s preprostim nazivom Y. Računalnike, izdelane v sodelovanju, bo krasila tako nadpovprečna strojna moč, ustvarjena za zagon najzahtevnejših iger, kot oblikovne posebnosti podjetja Razer, med katerimi ne manjka priljubljena barvna osvetlitev Chroma. Prvi izdelek iz serije, namizni računalnik Lenovo Razer Edition, bo uradno predstavljen januarja na ameriškem sejmu elektronike CES. Kitajci želijo s sodelovanjem okrepiti prisotnost na igričarskem trgu, med kupci, ki so še edini pripravljeni odšteti zajeten kup denarja za računalnik, medtem ko Razer s podporo večjega podjetja upa na podoben uspeh kot ga ima naveza Dell - Alienware.

  Objavljeno: 28.11.2015 08:00 | Teme: Lenovo, igre
 • Lenovo vadi z novimi Yogami

  Po tem, ko je Microsoft predstavil svoj Surface Book, je kmalu postajo jasno, da tekmeci ne bodo stali križem rok. Lenovo je tako predstavil svoj doslej najzmogljivejši prenosnik iz družine hibridov Yoga, ki se ponaša s precej izboljšano elektroniko in zelo izvirnimi oblikovnimi podrobnostmi.

  Objavljeno: 20.10.2015 01:00 | Teme: Lenovo, računalnik, prenosnik, hibrid, namizni računalnik
 • Lenovo kopira Microsoft

  Največji proizvajalec računalnikov na svetu, kitajski Lenovo, je predstavil tablico Ideapad Miix 700. Gre za napravo z operacijskim sistemom Windows 10, Intelovim procesorjem Skylake in 8 GB pomnilnika RAM. Tablica ima dvanajst palcev velik zaslon, na katerega se z magneti pripne priročna tipkovnica. Naveza je videti identično Microsoftovi tablici Surface. Skoraj nesramno kopiranje se ne konča s tipkovnico. Ideapad Miix 700 ima na hrbtišču naprave enako stojalo kot Surface, za nameček pa v rezervnem USB vhodu najdemo priloženo tudi pisalo. Tablica, ki jo po želji opremimo še z LTE modemom ter Intelovo 3D kamero RealSense, bo na voljo novembra. Olajšala nas bo za sedemsto ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 3.9.2015 07:00 | Teme: Lenovo, microsoft, tablica, Surface
 • Poteg s prstom ne more biti patentiran

  Kot poroča Bloomberg, je vrhovno nemško sodišče odločilo, da odklepanje zaslona telefona s potegom prsta ne more biti predmet patentne zaščite, kot si je to zamislil Apple. Po mnenju sodnikov ta metoda odklepanja ni dovolj sofisticirana, da bi ji lahko dodelili patent.

  Objavljeno: 26.8.2015 12:00 | Teme: apple, Lenovo
 • Tudi Lenovo bo odpuščal

  Kitajski Lenovo, največji proizvajalec računalnikov na svetu, bo ukinil 3200 delovnih mest. V zadnjem četrtletju se je kljub dvigu prihodkov za tri odstotke (na 10,7 milijarde dolarjev) čisti dobiček zmanjšal za 51 odstotkov na 105 milijonov dolarjev. S tem so zaostali za ocenami analitikov, v prihodnje tako nameravajo zmanjšati stroške za okoli 1,35 milijarde dolarjev na leto. Prestrukturirali naj bi tudi enoto za pametne telefone, tu se spopadajo predvsem na domačem, kitajskem trgu. Spomnimo, da so lani za slabe tri milijarde dolarjev od Googla kupili Motorolo.

  Objavljeno: 13.8.2015 14:00 | Teme: Lenovo
 • Moto X 2015

  Motorola, od lani v lasti družbe Lenovo, se pripravlja na predstavitev novega najzmogljivejšega modela Moto X, na splet pa so pricurljale prve fotografije izdelka. Tretha generacija Moto X bo kot kaže imela še večji zaslon kot doslej. Omenjajo diagonalo 5,5 palcev, ločljivost 2.560 x 1.440 pik in tehnologijo AMOLED. Kljub večjemu zaslonu naj bi ohranili razmeroma majne dimenzije ohišja z zaslonom, ki bo segal do samih robov.

  Objavljeno: 26.7.2015 01:00 | Teme: pametni telefon, Lenovo

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji