Teme - kamera

 • GoPro Hero 3+

  Kralj akcijskih kamer je predstavil nov model GoPro Hero 3+. Črna edicija je 20 odstotkov manjša od predhodnice, ima 33 odstotkov ostrejšo sliko in 1080p SuperView način, ki sliko z razmerjem 4:3 pretvori v 16:9 lepoto. Novi GoPro se z zmanjšanjem števila sličic na sekundo samodejno prilagodi pri snemanju ob šibki svetlobi, posname boljši zvok, se štirikrat hitreje poveže brezžično ter zdrži tretjino dlje kot trojka brez plusa. GoPro Hero 3+ Black Edition nas bo olajšal za štiristo ameriških zelencev. Sto dolarjev manj bo veljala srebrna različica, ki bo zmogla video 1080p pri šestdesetih sličicah na sekundo, 720p pa pri stodvajsetih.

  Objavljeno: 2.10.2013 05:00več
 • Drugo cestno oko

  V avtomobile se seli vse več elektronskih pripomočkov. Med tistimi, ki jih izdelovalci še ne vgrajujejo serijsko, so pa vedno bolj priljubljeni med uporabniki, so vsekakor tudi t. i. avto kamere. Vozniki se za njihovo namestitev odločajo iz različnih razlogov, bodisi zaradi snemanja lastne vožnje (in vragolij) bodisi zaradi večjega občutka varnosti (s kamero imajo pri roki dokaz, kaj se je dogajalo na cesti). Preverili smo, kako se avto kamera obnese v praksi, in jo primerjali s sorodnimi aplikacijami, ki jih lahko namestimo v pametne telefone in te spremenimo v podobne naprave.

  Objavljeno: 24.9.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Intelova vizija 3D kamer

  Intel je postal velik zagovornik in pobudnik tridimenzionalnega zajema video posnetkov, ki bo med drugim omogočil nove načine krmiljenja in interakcije z računalniki. Na posebnem dogodku so tako razkrili nekatere elemente razvojnih projektov, kot tudi svojo vizijo 3D krmilnih kamer prihodnosti.

  Objavljeno: 27.8.2013 01:00več
 • Sam svoj varnostnik

  V Monitorju tu in tam preizkusimo tudi kakšno nadzorno kamero. Večinoma so to naprave za domačo rabo, a jih izdelovalci nenehno zalagajo z novimi funkcijami. Ena izmed njih je tudi nadzorovanje na daljavo. Tokrat smo se poglobili prav v ta del.

  Objavljeno: 26.6.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Kamera kot oko insektov

  Insekti so v živalskem svetu znani po temu, da imajo najbolj kompleksne oči, ki hkrati dajejo izredno širok zorni kot brez popačenja slike. Ameriški znanstveniki iz univerze v Illinoisu so zdaj uspeli narediti prototip video kamere, ki oponaša to kar je insektom dala narava.

  Objavljeno: 3.5.2013 01:00več
 • Veliki test video kamer

  Današnje video kamere danes v primerjavi z veliko večino fotoaparatov zmorejo naravnost vrhunske posnetke v visoki ločljivosti. Če si lastite starejši model z običajno ločljivostjo ali če vas prepričujejo, da so fotoaparati za video dovolj dobri, premislite še enkrat. In si preberite preizkus modelov, ki so na voljo pri nas.

  Objavljeno: 31.8.2010 | Kategorija: Veliki preizkusiveč
 • Veliki test mini kamer

  Youtube je povzročil že kar nekaj (r)evolucij, zadnja se kaže na trgu video kamer. Na voljo je namreč vedno več modelov, ki so namenjeni bolj ali manj le nalaganju posnetkov na te priljubljene video dveri. Preizkusili smo, kako so pri tem uspešne in ali so uporabne tudi še za kaj drugega.

  Objavljeno: 31.8.2010 | Kategorija: Veliki preizkusiveč
 • Kamera je orodje, vzemi ga v roke

  Tudi kamero je mogoče uporabljati brez vsakega znanja, moč pa jo je tudi razumeti; v tem primeru je seveda uporabnik gospodar naprave, ne pa, da naprava gospoduje nad njim. Od tega je v večini primerov odvisen rezultat nekega snemanja, pa najsi gre za estetsko ali tehnično pravilnost videa, ne nazadnje pa s tem prispevamo tudi k zanimivosti končnega izdelka.

  Objavljeno: 31.8.2010 | Kategorija: Fokusveč
 • Visoka ločljivost prek spleta

  Na trgu spletnih kamer je kar nekaj časa vladalo popolno mrtvilo. Bistvenih novosti v zmogljivosti malih naprav ni bilo že leta, med tem časom pa so se dodobra namnožile, saj jih najdemo v skoraj vsakem prenosniku in na marsikateri mizi. Microsoft je sklenil, da je čas, da množicam ponudi boljšo napravo, in je predstavil Microsoft LifeCam Cinema, ki kot prvi ponuja HD ločljivost in široko sliko.

  Objavljeno: 26.1.2010 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Utekočinjena slika

  Fotoaparati, ki so bolj ali manj odporni proti vodi, so na trgu že lep čas. Ena prvih takih zaresnih naprav na voljo širši javnosti je bil sicer legendarni Nikonos že leta 1963, katerega novejšo različico za podvodno fotografijo nekateri uporabljajo še danes, vendar imamo mi v mislih bolj tiste digitalne.

  Objavljeno: 29.9.2009 | Kategorija: Preizkusiveč