Teme - Intel

 • Intel ukinil navijanje cenejših procesorjev Skylake

  Intel je napravil konec navijanju običajnih procesorjev iz serije Skylake, ki so ob izidu prijetno presenetili z odklenjenim množilnikom. Kupci so namreč presenečeno ugotovili, da je tudi v cenejših procesorjih mogoče nastavljati možnost bclock, torej procesor naviti.

  Objavljeno: 10.2.2016 05:00 | Teme: procesor, Intel
 • Hladilniki zvijajo Intelove nove procesorje Skylake

  Minuli teden so na nemški strani PC Games Hardware zgroženo ugotovili, da se pod nekaterimi hladilniki Intelovi novi procesorji iz družine Skylake ukrivijo. To se zgodi med premikanjem oziroma prestavljanjem računalnika, ki ima nameščena procesor in hladilnik, privijačena na matično ploščo. Zagotovo so problematični hladilniki proizvajalca Scythe, medtem ko ostali trdijo, da njihovi hladilniki ne povzročajo težav. Intel zgodbo preiskuje.

  Objavljeno: 7.12.2015 05:00 | Teme: Intel, procesor
 • Intelov superračunalnik z 72 jedri v delovni postaji

  Intel želi imeti pomembnejšo vlogo na področju delovnih postaj, ki jih uporabljajo strokovnjaki za video produkcijo, animacije, projektiranje in čedalje bolj tudi za znansvtene raziskave. V prvi polovici naslednjega leta bodo objavili poseben modul za delovne postaje, ki bo vseboval procesor Xeon Phi (Knights Ferry), ki premore kar 72 jeder.

  Objavljeno: 18.11.2015 01:00 | Teme: Intel, procesor
 • Je rešitev v Windows 10 in procesorjih Skylake?

  Tudi tretje četrtletje letošnjega leta ni postreglo s prodajnimi številkami, ki bi jih bili proizvajalci osebnih računalnikov lahko veseli. Padci prodaje se še vedno vrstijo, v večini primerov se celo poglabljajo. Tudi  največji proizvajalec, Lenovo, ki je do nedavnega še uspel rasti, je v zadnjem četrtletju (v primerjavi z lanskim letom) padel za 4 odstotke (v številu prodanih enot). Enak padec je zabeležil tudi HP, Dell in Apple sta ostala nekje na isti ravni kot lani. Drastično pa sta padla tajvanska Asus in Acer, kar za 10,1 in celo 19,9 odstotkov! To so Gartnerjevi podatki, podobno kažejo tudi podatki IDC.

  Objavljeno: 10.10.2015 08:00 | Teme: microsoft, Intel
 • Intelova tehnologija bo zamujala

  Pri Intelu so pred kratkim objavili, da bo nova generacija procesorjev, narejenih v 10 nanometerski tehnologiji, zamujala vsaj pol leta. Bojda so prišli do težav pri prilagajanju proizvodnih procesov, trenutno se njihovi procesorji izdelujejo z 14-nm arhitekturo. Omenjeno tehnologijo so sicer nameravali vpeljati v drugi polovici leta 2016, po novih napovedih pa lahko vezja, narejena v 10-nm tehnologiji, pričakujemo šele leta 2017.

  Objavljeno: 19.7.2015 13:00 | Teme: Intel
 • Američani ne želijo kitajskega superračunalnika

  Kitajski superračunalnik Tianhe-2, ki ga poganja 80.000 Xeon procesorjev, je v zadnjem letu in pol po podatkih organizacije Top 500 najmočnejši računski stroj na svetu. Kljub temu so ga Kitajci letos nameravali nadgraditi. Načrte, da bi vanj dodatno vgradili več desettisoč kosov integriranih vezij, jim je preprečila ameriška vlada. Ko je podjetje Intel zaprosilo za izvozno dovoljenje, je vlada ZDA prošnjo zavrnila. Glavni razlog za negativen odgovor je bojazen, da bi Kitajci superračunalnik uporabili za atomske raziskave. Rezultat? Intelu so domači ponudili izgradnjo 200 milijonov ameriških dolarjev vrednega superračunalnika, medtem ko Kitajci pospešeno vlagajo v razvoj lastnih silicijevih ploščic. 

  Objavljeno: 14.4.2015 09:00 | Teme: Intel, računalnik
 • TAG Heuer s pametno uro Carrera

  Pri priznanem proizvajalcu ur so pripravljeni na splavitev lastne pametne naprave. TAG Heuer bo skupaj z Googlom in Intelom na sejmu prestižnega ročnega okrasja Basel World predstavil pametno uro, ki bo neposredno tekmovala z Applom za naklonjenost kupcev. Gre za digitalno različico črne klasične ure Carrera, ki bo zmožna odčitavanja lokacije, merjenja prehojene poti in trenutne nadmorske višine. Ura bo še vedno švicarske izdelave, Silicijeva dolina pa bo prispevala pamet. Pri TAG Heuerju so prepričani, da si bodo ljudje po preizkusu enega od pametnih izdelkov, ki so trenutno na trgu, zaželeli prave ure. Ker bi pri klasičnem modelu bržkone pogrešali dodano vrednost v obliki računalniške pameti, so ustvarili digitalno različico enega njihovih najbolj priljubljenih modelov. Cene in drugih podrobnosti o uri, ki jo bo najverjetneje poganjal operacijski sistem Android Wear, še ni, a nanje bržčas ne bo treba dolgo čakati.

  Objavljeno: 19.3.2015 07:00 | Teme: pametna ura, google, Intel, android
 • Boj za varčne strežnike

  Konec januarja je AMD predstavil svoj prvi strežniški procesor, ki temelji na arhitekturi ARM. Opteron A1100 temelji na ARMovem 64-bitnem jedru A57, v SoCu (System on a Chip) pa je osem jeder s frekvenco nad 2 GHz. Za Opterone serije A AMD bo v marcu dobavljiva kar razvojna sestavljanka, ki vsebuje še pomnilnik (do 128 GB DDR-3), razširitvene reže PCIe 3, vmesnik SATA3, vse skupaj pa je na mini matični plošči formata MicroATX. Bistvo novega Opterona (ki je sicer narejen v 28 nm tehnologiji) je seveda nizka poraba – porabil naj bi največ 25 W, kar pomeni, da je zelo primeren za vgradnjo v strežniške farme, ki zagotavljajo veliko pomnilnika in diskovnih zmogljivosti, same računske zmogljivosti (hitrost) pa niso tako zelo pomembne.

  Objavljeno: 11.3.2015 11:00 | Teme: Intel, amd
 • CES: procesorske novosti Nvidia, Intel in AMD

  Na sejmu CES so proizvajalci poskrbeli za obilico novosti na področju procesorjev, ki bodo krojili prihodnost osebnih računalnikov, prenosnikov, tablic in telefonov. Največ pozornosti je brez dvoma požela družba Nvidia, ki je uradno predstavila prvi mobilni procesor sposoben doseganja hitrosti merljivih v teraFLOPSih (1012 izračunov s plavajočo vejico na sekundo) . Še leta 2000 so to dosegali le najzmogljivejši super-računalniki, jutri pa bomo to lahko prenašali v žepu.

  Objavljeno: 6.1.2015 01:00 | Teme: CES 2015, procesor, Intel, amd, nvidia
 • Intel in SwiftKey pripravila novo programsko opremo za Stephena Hawkinga

  Angleški fizik Stephen Hawking ima zaradi amitrofične lateralne skleroze (ALS) izredne težave pri komunikaciji. Do sedaj je izbiral črke v vrtečem se seznamu, kjer jih je lahko potrdil z majhnimi premiki obrazne mišice, sedaj pa so pri Intelu v sodelovanju z njim pripravili novo orodje, imenovano ACAT (Assistive Context Aware Toolkit). To bo njemu in drugim, ki trpijo za podobnimi boleznimi, močno olajšalo komunikacijo.

  Objavljeno: 3.12.2014 15:00 | Teme: Intel

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji