Teme - Intel

 • Govorice o Nexusu 8

  Približuje se Googlova letna razvijalska konferenca I/O 2014 (25. in 26. junij), na kateri bo menda (morda/zagotovo) predstavljena tudi nova 8-palčna tablica Nexus 8, z razvojnim imenom Volantis/Flounder (trenutni Nexus 10 je npr. enako poimenovan Manta). V spletu je na to temo najti kar nekaj ugibanj, večina pa se strinja, da bo tablico izdeloval HTC (še nedavno je veljalo, da LG) in da bo na njem nameščen novi Android 4.5. Še do nedavnega je veljalo, da novi Nexus (če bo) opremljen z Intelovim 64-bitnim procesorjem oz. SoCom (Moorfield), trenutno pa bolj krožijo informacije o vgrajenem nVidiinem novem, 64-bitnem, ARM SoC K1.

  Objavljeno: 14.6.2014 09:00več
 • Nov procesor za močnejše tablice

  Procesorski gigant Intel je predstavil procesor Broadwell Core M. Gre za energetsko izredno učinkovit procesor, izdelan s 14-nanometrsko tehnologijo, ki bo domoval v tablicah prihodnosti. Kljub moči Intel Core procesorjev se različica M ne bo segrevala kot bratranci, zato bo lahko delovala brez naveze z ventilatorjem. Testno se je Core M tako znašel v hibridnem prenosniku, ki je brez tipkovnice ob debelini 7,2 mm tehtal le 670 g, kar je občutno manj kot zadnji Microsoftov Surface. Zmogljive tablice z odraslimi procesorskimi jedri (x86) pred letom 2015 ne pričakujemo, saj Intel proizvodnje pred koncem leta ne bo spočel.

  Objavljeno: 6.6.2014 08:00več
 • Intel bo ponujal robote

  Intelov prvi mož Brian Krzanich je na konferenci re/code javno nakazal, da se ta velikan namerava podati tudi na področje robotike. Na govorniškem odru so prikazali kar dva prototipa, ki seveda uporabljata kopico Intelovih tehnologij, začenši s procesorji.

  Objavljeno: 31.5.2014 01:00več
 • Intelova ofenziva v Chromebookih

  Prenosniki Chromebook so bili dolgo tarča posmeha, enako kot Googlov operacijski sistem ChromeOS, ki jih poganja. Operacijski sistem, ki je v resnici le spletni brskalnik, se v resnici ne sliši najbolje. Vendar pa v zadnjem času, ko postaja stalna povezanost v internet (in »oblak«) počasi samoumevna, prodaja tovrstnih naprav raste, predvsem zaradi izredno nizkih cen (okoli 200 dolarjev za 11-palčne modele). Na ameriškem Amazonu je kar sedem izmed najbolje prodajanih prenosnih računalnikov Chromebookov.

  Objavljeno: 8.5.2014 11:30več
 • Intel Atom Cherry Trail

  Intel bo proti koncu letošnjega leta predstavil novo generacijo procesorjev Atom z delovnim imenom Cherry Trail. Za proizvajalca je to zelo pomemben izdelek, saj naj bi z njim naredili pomemben korak pred konkurenco na področju tablic. Kot prvi procesor na trgu naj bi bil namreč narejen z 14-nm procesom, kar bo omogočilo manjše dimenzije, hitrejše delovanje, zlasti pa precejšen prihranek pri porabi energije.

  Objavljeno: 3.3.2014 01:00več
 • Nova igračka za velike fante

  Upad prodaje osebnih računalnikov je Intel prisilil k razvoju nišnih tehnologij. Intel Galileo je odprtokodna 32-bitna strojna osnova x86, namenjena učenju, laboratorijski in domači rabi. Bo postal prodajna uspešnica ali bo utonil v pozabo?

  Objavljeno: 25.2.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Pri Intelu letos odpuščanja

  Pri ameriškem Intelu so po objavi finančnega poročila za zadnje četrtletje omenili, da za letošnje leto pričakujejo nekaj odpuščanj, skupaj za približno pet odstotkov zaposlenih. To bi pomenilo okoli pet tisoč ljudi, saj imajo trenutno dobrih sto tisoč zaposlenih. Pri tem velja omeniti, da se vsako leto zamenja približno štiri odstotkov zaposlenih.

  Objavljeno: 19.1.2014 18:00več
 • Preimenovanje podjetja McAfee

  Pri podjetju Intel, kjer so že nekaj let lastniki znamke McAfee, bodo v kratkem prenehali z uporabo tega imena. Odločitev so sprejeli predvsem zaradi vse več negativne publicitete, za katero je odgovoren ustanovitelj in nekdanji lastnik, John McAfee. Ta je proti-virusno podjetje začel leta 1987 in ga zapustil leta 1994, v zadnjem času pa je postal vse večji ekscentrik. Med drugim je povedal, da mu gre vse bolj na živce, da ga ljudje še povezujejo z omenjenim podjetjem – posnel je celo čudaški video o tem, kako se lahko uporabniki znebijo tega anti-virusa.

  Objavljeno: 9.1.2014 08:00več
 • Tablice in prenosniki z dvojno dušo

  Ena izmed bolj zanimivih novosti na letošnjem sejmu CES so hibridni računalniki in tablice, na katerih lahko uporabljamo z ramo ob rami platforme Microsoft Windows 8 in Google Android. Zanimivo je tudi to, da ne gre za eno samo rešitev temveč več različnih pristopov, ki stremijo k enakemu cilju.

  Objavljeno: 7.1.2014 07:00več
 • Procesor z osemnajstimi jedri

  Intel za prihodnje leto napoveduje prve procesorje Broadwell. Pošasti izdelane z napredno 14-nanometrsko tehnologijo bodo namenjene zmogljivim sistemom uporabnikov z najglobljimi denarnicami. Domače različice bodo imele osem ali deset jeder, medtem ko se bodo strežniške srčike Xeon bohotile z osemnajstimi procesorskimi sredicami. Zmogljivejši in varčnejši procesorji bodo sprva na voljo zgolj za preizkušanje, množična proizvodnja in širši pohod na trg pa jih čaka v začetku leta 2015.

  Objavljeno: 26.12.2013 11:00več