Teme - huawei

 • Vse več govoric o Huawei Mate 9

  V spletu se je začelo pojavljati nekaj več govoric o prihajajočem Huaweijevem telefonu Mate 9. Po zadnjih informacijah naj bi predstavili tudi model Mate 9 Pro, ta naj bi imel zaslon, zaobljen čez oba roba, njegova cena pa naj bi bila čez tisoč evrov. Govori se tudi o fotoaparatu z štirikratnim optičnim zumom, seveda pa vprašanje, če jim uspe tak objektiv stlačit v ohišje telefona. Huawei v zadnjih letih postaja vse močnejši tudi pri teh najzmogljivejših napravah, tako da nas ne bi presenetilo, če bi res prišel model, ki bi se cenovno primerjal z najboljšimi, a tisoč evrov je vseeno kar veliko denarja. V uporabi naj bi bil sicer procesor z osmimi jedri in frekvenco 2,6 GHz, pomnilnika pa 4 ali 6 GB. Telefon bo na trg prišel še letos, pozornost je usmerjena v Huaweijev dogodek v začetku novembra.

  Objavljeno: 24.10.2016 11:00več
 • Huawei predstavil serijo telefonov Nova

  Huawei je na sejmu IFA predstavil novo serijo telefonov, imenovano Nova. Konkretno gre za dva telefona, Nova in Nova Plus, ta sta v srednjem cenovnem rangu. Prvi ima pet palčni zaslon ločljivosti FullHD, procesor Snapdragon 625, 3 GB pomnilnika in 32 GB prostora za podatke. Ohišje je aluminijasto, fotoaparat pa premore 12 milijonov pik, imel naj bi enako tipalo kot telefon P9, pohvalna je velika baterija kapacitete 3020 mAh.

  Objavljeno: 1.9.2016 15:00več
 • Prihaja Huawei Honor 8

  V naslednjih dneh naj bi bil tudi uradno predstavljen prihajajo Huaweijev telefon Honor 8, razmeroma zmogljiva naprava srednjega cenovnega razreda. Telefon naj bi imel procesorski nabor Kirin 955 in 4 GB pomnilnika. Zaslon bo meril 5,2 palca, njegova ločljivost naj bi bila klasična FullHD. Solidno zmogljiv naj bi bil akumulator, govori se o 3.200 mAh. Kot model Honor 7, ki smo ga ravno preizkusili, bo tudi prihajajoč Honor 8 cenovno zelo agresivno uvrščen – v tujini se naj bi cene začele pri 300 ameriških dolarjih.

  Objavljeno: 23.6.2016 16:00več
 • Huawei pripravlja novega Nexusa

  Pred dobre pol leta je Huawei izdelal svoj prvi Nexus telefon. Model z oznako 6P je malce kasneje prišel tudi v Slovenijo, kjer smo ga toplo sprejeli. Kdo bo letos proizvajalec, ki bo izdelal letošnje Googlove telefone, ni znano. Direktorica južnoafriške veje kitajskega podjetja, Charlene Munilall je v intervjuju za Gear Burn dejala, da enega Nexusa pripravljajo oni. Ali gre za naslednika telefona Nexus 6P ali morda za tablico, ki bi nasledila Googlovo Pixel C, ni hotela izdati. Ker smo še mesece oddaljeni od potencialne uradne predstavitve novih Nexus naprav, upamo, da se vda kateri od vpletenih. Za zdaj vsi molčijo.

  Objavljeno: 7.6.2016 08:00več
 • Huawei P9 in P9 Plus

  Huawei je v Londonu predstavil svoja nova vrhunska pametna telefona P9 in P9 Plus, ki bosta zanimiva še posebej za ljubitelje fotografij in video posnetkov. Pri fotografskem delu so namreč sodelovali z znamenitim specialistom Leica. Telefona imata vgrajena kar dve kompleta leč in fotografskih tipal (2 x 12 milijonov pik). Prvi komplet imenovan RGB zajema predvsem barve kadra, drugi pa je v bistvu monokromatski fotoaparat, ki zajema slikovne podrobnosti.

  Objavljeno: 7.4.2016 01:00več
 • Huawei z odličnimi poslovnimi rezultati

  Kitajski Huawei je predstavil zelo dobre poslovne rezultate za leto 2015. Prihodki so se dvignili za 37 odstotkov na okoli 42 milijard dolarjev, neto zaslužek se je dvignil za tretjino. Po njihovih besedah je k rasti močno prispevala širitev omrežji 4G, kjer so eden izmed vodilnih svetovnih ponudnikov. Dobro rast so zabeležili tudi pri prodaji mobilnih telefonov, sploh na (res velikem) domačem trgu. Podjetje že več let beleži strmo rast, današnji poslovni rezultati pa so iz tega vidika najboljši od leta 2008. V letu 2014 so se prihodki sicer dvignili za 20 odstotkov, zaslužek za 29 odstotkov.

  Objavljeno: 3.4.2016 11:00več