Teme - huawei

 • Huawei pripravlja novega Nexusa

  Pred dobre pol leta je Huawei izdelal svoj prvi Nexus telefon. Model z oznako 6P je malce kasneje prišel tudi v Slovenijo, kjer smo ga toplo sprejeli. Kdo bo letos proizvajalec, ki bo izdelal letošnje Googlove telefone, ni znano. Direktorica južnoafriške veje kitajskega podjetja, Charlene Munilall je v intervjuju za Gear Burn dejala, da enega Nexusa pripravljajo oni. Ali gre za naslednika telefona Nexus 6P ali morda za tablico, ki bi nasledila Googlovo Pixel C, ni hotela izdati. Ker smo še mesece oddaljeni od potencialne uradne predstavitve novih Nexus naprav, upamo, da se vda kateri od vpletenih. Za zdaj vsi molčijo.

  Objavljeno: 7.6.2016 08:00več
 • Huawei P9 in P9 Plus

  Huawei je v Londonu predstavil svoja nova vrhunska pametna telefona P9 in P9 Plus, ki bosta zanimiva še posebej za ljubitelje fotografij in video posnetkov. Pri fotografskem delu so namreč sodelovali z znamenitim specialistom Leica. Telefona imata vgrajena kar dve kompleta leč in fotografskih tipal (2 x 12 milijonov pik). Prvi komplet imenovan RGB zajema predvsem barve kadra, drugi pa je v bistvu monokromatski fotoaparat, ki zajema slikovne podrobnosti.

  Objavljeno: 7.4.2016 01:00več
 • Huawei z odličnimi poslovnimi rezultati

  Kitajski Huawei je predstavil zelo dobre poslovne rezultate za leto 2015. Prihodki so se dvignili za 37 odstotkov na okoli 42 milijard dolarjev, neto zaslužek se je dvignil za tretjino. Po njihovih besedah je k rasti močno prispevala širitev omrežji 4G, kjer so eden izmed vodilnih svetovnih ponudnikov. Dobro rast so zabeležili tudi pri prodaji mobilnih telefonov, sploh na (res velikem) domačem trgu. Podjetje že več let beleži strmo rast, današnji poslovni rezultati pa so iz tega vidika najboljši od leta 2008. V letu 2014 so se prihodki sicer dvignili za 20 odstotkov, zaslužek za 29 odstotkov.

  Objavljeno: 3.4.2016 11:00več