Teme - HTC

 • Ko imeti dober izdelek ni dovolj

  Podjetje HTC, je nekoč, pod imenom Qtec, nastalo kot edini partner za Microsoftov operacijski sistem za pametne telefone. In postalo zelo uspešno, ko so se odločili za spremembo strategije in prehod na telefone z Androidom (čeprav še vedno izdelujejo tudi modele za Microsoft Windows 8).

  Objavljeno: 16.9.2013 11:00več
 • HTC še vedno po hribu navzdol

  Kljub temu, da je tajvanskemu proizvajalcu telefonov HTC z modelom One uspelo osvojiti srca tako kritikov kot uporabnikov, so poletni poslovni rezultati zopet pokazali katastrofalno stanje, v katerem se je znašla družba. V istem času lani so se jim zaslužki zmanjšali za 45 odstotkov, tokrat pa je padec še za dva odstotka globlji. HTC bo sicer jeseni splavil novega prvaka, 6 palčni telefon One Max, ki bo prepričeval s polno ločljivostjo, najboljšim procesorjem ta hip Snapdragon 800, zmogljivo 3200 mAh baterijo in bojda tudi s prepoznavo prstnih odtisov, a je vedno manj tistih, ki verjamejo, da bodo nadpovprečni izdelki družbo potegnili iz blata. Nas že ni več med njimi.

  Objavljeno: 5.9.2013 09:00več
 • Telefon za telefon

  Tajvanski proizvajalec telefonov HTC je predstavil dva nova dodatka, ki nekaterim napravam iz njihovega portfelja pristajajo kot Zmajčice na košarkarsko tekmo.

  Objavljeno: 2.9.2013 07:00več
 • Pomanjšani HTC One    

  HTCjev zastavonoša, telefon One, bo dobil še svojo mini različico. One Mini bo nosil 4,3 palčni zaslon z ločljivostjo 720p, gostota pik bo torej odličnih 341 pik na palec. Žal bo strojna oprema malenkost manj zmogljiva, procesor je dvo-jedrni Krait 300, pomnilnika RAM je 1 GB, prostora za programe in datoteke pa 16 GB. Žal ne bo imel reže za kartico microSD.

  Objavljeno: 18.7.2013več
 • Android po okusu NSA

  Ameriška varnostna agencija NSA je z nadzornim programom PRISM dvignila precej prahu, zato zanikanja vpletenih niso presenečenje. Google je šel celo tako daleč, da je od sodišča zahteval dovoljenje za razkritje vseh vladnih zahtev, s čimer se je želel oprati krivde. Kljub trudu spletni velikan še zdaleč ni nedolžen. V javnost je pricurljala informacija o sodelovanju agencije pri razvoju mobilnega operacijskega sistema Android. Novico so pri Googlu potrdili, a brez dodatnega komentarja.

  Objavljeno: 11.7.2013 18:00več
 • HTC One s peto generacijo brezžične povezljivosti

  Tajvansko podjetje HTC je v boju za preživetje stavilo na telefon HTC One. Čeprav Tajvanci nimajo denarja za razmetavanje, so dovršen produkt izdatno podprli z učinkovito reklamno kampanjo. Zmožnosti zmogljivega aparata z operacijskim sistemom Android oglašujejo na vsakem koraku.

  Objavljeno: 26.6.2013 10:00več
 • HTC Butterfly

  HTC je na Tajvanu predstavil nov zmogljiv pametni telefon Butterfly S, ki po nekaterih lastnostih prekaša doslej paradni izdelek HTC One, zdaj že tretji najuspešnejši telefon na svetu (za Samsungom Galaxy S4 in Apple iPhone 5).

  Objavljeno: 20.6.2013 01:00več
 • Na vse ali nič

  Izdelovalci mobilnih telefonov iz modela v model kopičijo funkcije in napravam pripenjajo oznake v upanju, da se bo rast prodaje nadaljevala. HTC se je znašel v drugačni vlogi. V zadnjem poskusu povrnitve stare slave so izdelali telefon z jasno definiranimi zmožnostmi in preprostim, popolnoma okleščenim imenom. Tajvanska igra na vse ali nič se imenuje HTC One.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Androidni velikan, ki tone v pozabo

  HTC je eno izmed prvih podjetij v industriji, ki so uvidela velik potencial v operacijskem sistemu Android. Z njegovo pomočjo je doživelo naglo poslovno rast, vendar so slabe odločitve in močnejša konkurenca dokaj hitro terjale svoj davek.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Vklopveč
 • Galaxy S4 uspešnejši od HTC One

  HTC je s telefonom One navdušil tako kritike kot uporabnike. Uspeh ni izostal. Do danes so ga prodali več kot pet milijonov, kar tajvansko podjetje kljub težavam (zapuščajo ga ključni ljudje, HTC First pa je polomija) navdaja z upanjem. Skoraj istočasno je prodajne številke objavil tudi Samsung, ki je s telefonom Galaxy S4 porušil vse dosedanje rekorde. V samo petindvajsetih dneh so jih širom sveta razposlali kar deset milijonov (S3 v istem časovnem obdobju 6). Tako je kljub s strani kritikov podeljenemu nazivu najboljšega telefona (z Androidom) na svetu HTC One izgubil prvo bitko. Ker so Tajvanci medtem odpravili vse težave v proizvodni verigi in bodo v prihodnje zagotavljali nemoteno dobavo svojega telefona v prihodnjih mesecih, bo vojna za prestol bržkone še dolga.

  Objavljeno: 24.5.2013 06:00več