Teme - HTC

 • HTC One A9

  HTC je predstavil nov model za sredino svoje ponudbe, ki nosi ime One A9. Uvršča se korak pod vrhunski model One M9, a ima v primerjavi z njim celo nekaj prednosti. Po obliki se je HTC povsem jasno zgledoval po Applovih telefonih iPhone 6, od katerih pa je seveda precej cenejši. Morda celo korak nazaj v primerjavi z bolj originalno zasnovo predhodnikov.

  Objavljeno: 21.10.2015 01:00več
 • HTC je ničvreden

  Podjetje HTC ima zadnjih par let vse več težav, sedaj pa smo prišli še do novega absurda – borzniki pravijo, da podjetje ni vredno popolnoma nič, vsaj na papirju. Še več – če bi si ga želeli v tem trenutku kupiti, bi pravzaprav od njega dobili denar. Gre za to, da so vse delnice podjetja skupaj vredne manj, kot ima podjetje na zalogi denarja. Povedano drugače - vrednost podjetja je negativna, čeprav ima na zalogi okoli 1,5 milijarde dolarjev.

  Objavljeno: 11.8.2015 14:00več
 • Prihaja HTC One M9+

  Pred kratkim smo preizkusili HTCjev telefon One M9, zastavonošo v ponudbi tega podjetja. No, napovedana pa je že izboljšana različica, model One M9+, ki v teh dneh prihaja v Evropo. Telefon je zelo podoben osnovnem modelu, ohišje je praktično enako, torej gre za kovinsko izdelavo. Je pa malenkost večji, zaslon tokrat meri 5,2 palca (namesto 5 palcev na originalnem M9). Višja je tudi ločljivost - 2560 × 1440 pik, kar je občuten dvig glede na ločljivost 1920 × 1080 pik pri osnovnem modelu. Model plus je torej malenkost večji, a enako tanek (9,6 mm).

  Objavljeno: 17.7.2015 09:00več
 • HTCja ne zanima prevzem s strani Asusa

  V petek je predsednik uprave Asusa, Jonney Shih, povedal, da ne bi nasprotoval nakupa podjetja HTC. A pri podjetju, znanem predvsem po pametnih telefonih, pravijo, da jih tak prevzem ne zanima. HTC ima sicer vse slabše poslovne rezultate, v začetku tega meseca so pričakovanja še nekoliko omilili, povedali so, da naj bi imeli v drugem četrtletju še manj prihodkov, kot so sprva načrtovali. V zadnjih treh mesecih je tako cena njihove delnice padla skoraj za polovico.

  Objavljeno: 15.6.2015 12:00več
 • HTC ne bo naredil One M9 Mini

  Že nekaj časa se pritožujemo, da je težko najti telefon, ki bi ponudil najboljšo strojno opremo v majhnem ohišju. Podjetja svoje najzmogljivejše modele praviloma sparijo z velikimi, vsaj pet-palčnimi zasloni, kar je za marsikoga enostavno preveliko. Obstajajo pa tudi t.i. različice "mini". No, letošnjega minija pri HTCju ne bo. Pravijo, da se industrija enostavno pomika proti vse večjim napravam in da ni interesa za tak telefon. Nasprotno - predstavili so večji model - One M9+ s kar 5,5 palčnim zaslonom.

  Objavljeno: 20.5.2015 10:00več
 • Spremembe pri HTCju

  Pri nekdaj vodilnem proizvajalcu pametnih telefonov se obetajo korenite spremembe. Tajvansko podjetje HTC, ki ima danes zgolj dvoodstotni delež svetovnega trga, se zaveda, da je čas za nujno ukrepanje. Prvi korak do boljših časov je menjava v vrhu. Namesto dosedanjega predsednika uprave Petra Choua, bo podjetje poslej vodila soustanoviteljica Cher Wang. Ker je jasno, da podjetje na področju pametnih telefonov ne zmore držati koraka s Samsungom in Applom, bo novo vodstvo uperilo moči v povezljive naprave, na čelu z nosljivimi pripomočki ter izdelki navidezne resničnosti. Prve poteze so Tajvanci že izvedli, mednje štejemo partnerstvo s priznano znamko oblačil Under Armour ter navezo z igričarskim velikanom, ki sliši na ime Valve. S slednjim kanijo pri HTCju splaviti naglavni pripomoček za igranje v treh dimenzijah (HTC Vive).

  Objavljeno: 21.3.2015 14:00več
 • HTC One M9 in dve presenečenji

  HTC je na konferenci MWC v Barceloni razkril svoj najzmogljivejši telefon poimenovan One M9. Novinec nadgrajuje že zdaj zelo dobro sprejet model One M8, s katerim si deli skoraj identično obliko ohišja. Zmagovalno obliko se pač ne menja.

  Objavljeno: 1.3.2015 20:00več
 • V spletu se je pojavil HTC One M9

  Vrh HTCjeve trenutne ponudbe pametnih telefonov predstavlja model One M8, ki smo ga tudi mi zelo pohvalili, saj ponuja zmogljivo strojno opremo, odlično kakovost izdelave in zelo dober zaslon. Sedaj pa so se v spletu pojavile fotografije težko pričakovanega naslednika, ki naj bi nosil oznako One M9.

  Objavljeno: 23.2.2015 09:00več
 • Tudi HTC proti GoProju

  GoPro (oz. njegov ustanovitelj Nick Woodman) je pred časom zadel terno z odločitvijo o izdelavi majhne in zmogljive kamere za športno snemanje. Tako zelo, da se nekateri veliko večji proizvajalci zabavne elektronike že leta trudijo, da bi ga dohiteli, pa jim ne uspeva. Eden takih je npr. Sony, katerega kamero pravkar preizkušamo za naslednji Monitor.

  Objavljeno: 15.9.2014 14:00več
 • Windows Phone 8 je kot kaže bistveno bolj varčen kot Android!

  Pametni telefon HTC One M8 je od nedavnega na voljo tako z operacijskim sistemom Android, kot tudi Windows Phone 8. Na presenečenje javnosti že sam proizvajalec navaja bistveno različno trajanje delovanja ob praktično enaki tehnični zasnovi telefona.

  Objavljeno: 26.8.2014 01:00več