Teme - google

 • Google proti Amazonu

  Google se očitno pripravlja vstopiti na področje spletnih trgovin, kjer dominira s svojo storitvijo Amazon.com. Pravkar so za 17 milijonov dolarjev kupili mlado podjetje BufferBox, ki ponuja inovativne začasne skladiščne omarice, kjer lahko prevzamemo izdelke kupljene prek spletne trgovine. Kadar imamo čas, kar pomeni, da ni treba čakati na poštarja ali odtiti na pošto.

  Objavljeno: 1.12.2012več
 • Gmail omogoča priponke velikosti 10 GB

  Ali ste že prišli do situacije, ko je bila priponka v elektronskem sporočilu prevelika in ga je poštni strežnik zato gladko zavrnil? Velikost priponk je bila vselej šibka točka vseh sporočilnih sistemov in hkrati največji porabnik prostora na diskih. Google je zdaj spretno združil spletni pomnilnik Google Drive in poštno storitev Gmail, ki lahko delata družno na precej bolj pameten način.

  Objavljeno: 28.11.2012več
 • Oblak ali strežnik?

  Berem poročilo slovenske podružnice analitske hiše IDC, ki je, kot kaže, končno našla pozitivne trende - računalništvo v oblaku se menda še vedno strmo povečuje. Med največjimi ponudniki pa sta manjše slovensko podjetje in IBM. Verjetno res, če le vemo, kako definirati besedico "oblak". Pa to v resnici vemo?

  Objavljeno: 27.11.2012 | Kategorija: Mnenjaveč
 • Googlovo pametno steklo

  V javnost je pricurljala vest, da pri Googlu pripravljajo storitev podobno Applovi AirPlay in Microsoftovi SmartGlass. Kot jabolčne naprave bodo Googlovi izdelki brezžično pošiljali video signal ustreznemu sprejemniku in kot Microsoftovo Pametno steklo, bo z Googlovo različico storitve opremljena naprava prav tako zmožna prikaza dodatnih vsebin. Kako se bodo pri spletnem velikanu zadeve lotili, še ni popolnoma jasno, a sodeč po dosedanjih izkušnjah bodo veseli vsakršne pomoči od zunaj. Z brezžičnim pošiljanjem in sprejemom slike sta že danes opremljena telefon Nexus 4 in predvajalnik Google TV, vendar pri nobenem ne gre za dorečen standard, kakršen je na primer DLNA, ki povečini skrbi za deljenje glasbe, fotografij in filmov v sodobnem svetu.

  Objavljeno: 21.11.2012več
 • Google Glass dobiva posnemovalce

  Projekt Google Glass, računalnik in prikazovalnik skrita v očala, očitno ne bo ostal osamljen poizkus. Malo podjetje Vuzix je razkrilo, da bo na januarja na sejmu CES v Las Vegasu predstavilo svojo zamisel prikazovalnika z imenom Smart Glasses M100, ki ga lahko povrh vsega uporabljamo z današnjimi pametnimi telefoni.

  Objavljeno: 15.11.2012več
 • Acer C7- Chromebook za 155 evrov

  Po tem, ko sta Google in Samsung družno predstavila Chromebook za samo 250 dolarjev, je zdaj partnerstvo z Acerjem dalo še cenejšo alternativo: povsem spodoben prenosnik za ceno le 155 evrov, oziroma 200 dolarjev po trenutnem tečaju. Seveda brez DDV.

  Objavljeno: 13.11.2012več
 • Google z novostmi za prevlado pri zemljevidih

  Google je v zadnjih dneh objavil cel kup novosti v programih in storitvah Google Earth in Google Maps, kot bi hotel s tem potrditi, da so daleč pred ostalo konkurenco (beri: Apple, Microsoft, Nokia). Za namizne računalnike in prenosnike so predstavil novo, sedmo različico programa Google Earth, v kateri prinašajo predvsem možnost panoramskega ogleda znamenitosti in izbranih lokacij v 3D tehniki fotografske kakovosti. Trenutno je s tako tehniko opremljenih 25 novih mest, to število pa bo menda tudi v prihodnje hitro raslo.

  Objavljeno: 2.11.2012več
 • Google odgovarja na Apple Siri

  Google se je očitno odločil, da bo mešal štrene elektronski pomočnici Siri na mobilnih naprav družbe Apple. pravkar so prenovili svoj app za spletni iskalnik Google, ki odslej omogoča tudi iskanje odgovorov s pomočjo govornega narekovanja. Rezultate nato prijeten ženski glas izgovori, podobno, kot to počne pomočnica Siri.

  Objavljeno: 31.10.2012več
 • Smo le majhen otok ...

  Ste opazili, kakšna gonja je zadnje čase glede piratskih vsebin, piratiziranja, piratov in podobne golazni? Gonja, sprožena večinoma s strani ameriških, hollywoodskih podjetij. In vendar - gonjo je zaslediti le v tujem delu spleta, v Sloveniji pa ne.

  Objavljeno: 30.10.2012 | Kategorija: Mnenjaveč
 • Spletna hramba neverjetnih razsežnosti

  Če sodite med uporabnike, ki še niso slišali za spletno storitev Dropbox, vam moramo povedati, da ste nekaj zamudili. Nič ne de, vse je mogoče nadoknaditi. V tokratnih nasvetih vam predstavljamo eno najnaprednejših storitev spletne hrambe podatkov, ki jo je moč uporabiti v najrazličnejše namene. Presega namreč vlogo preproste spletne hrambe in deljenja datotek, saj v povezavi z drugimi storitvami in aplikacijami omogoča organizacijo datotek, ki smo jih imeli prej razdrobljene po spletu, poslušanje glasbe, gostovanje spletnih strani in še kup drugih dobrot.

  Objavljeno: 30.10.2012 | Kategorija: Nasvetiveč