Teme - google

 • Nexus 4: Google po Applovih stopinjah

  Se še spomnite, ko je Applov uslužbenec pozabil testni primerek telefona iPhone 4 v lokalnem baru, nakar je svet predčasno izvedel marsikatero poprej skrito podrobnost o njem? Bojda se je isto pripetilo Googlu. Čeprav bo uradno predstavljen šele v ponedeljek, 29. oktobra, je o Nexusu 4 po zaslugi pozabljivega razvijalca znano že marsikaj. Skrivnosti ni znal zdržati niti LG, ki prihajajoči telefon izdeluje, saj je na spletni strani prekmalu objavil navodila zanj. Zaradi obeh nepazljivosti smo izvedeli, da bo novi Nexus uporabljal brezžično polnjenje, imel procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro, 2 GB RAMa, fotoaparat ločljivosti 8 MP in seveda zadnjo različico Androida. Več v ponedeljek.

  Objavljeno: 27.10.2012več
 • Chromebook za 250 dolarjev

  V časih, ko Google govori pretežno o tablicah in telefonih, smo skoraj pozabili na napovedane prenosnike z operacijskim sistemom Chrome OS. Toda Google na tem področju še ni rekel zadnje besede. Pravkar so posodobili ponudbo s prenosnikom, za katerega je v ZDA potreba odšteti le 250 dolarjev (brez DDV).

  Objavljeno: 19.10.2012več
 • Google nima pojma

  Tik preden smo vsi pobegnili na počitnice, se je dogodila Googlova konferenca I/O, ki jo velikan spletnega iskanja nadvse rad uporabi za prikaz najbolj kulskih stvari, ki jih razvija. Zdaj, ko je Android med geekovsko populacijo najboljša stvar po narezanem kruhu, so take predstavitve še posebej zanimive. Zato vsako leto postajajo večje, bolj pompozne in pritegnejo širše množice. Te se morajo zadovoljiti s prenosom po spletu, kajti število udeležencev je omejeno. Z razlogom, kajti sam dogodek je še vedno namenjen razvijalcem, ne pa firbcem, ki bi z navdušenjem pobasali napravice, ki jih na I/O googlovci nadvse radi delijo zastonj.

  Objavljeno: 25.9.2012 | Kategorija: Mnenjaveč
 • Distribucija izdelane aplikacije

  Namen razvoja aplikacij je čim širša raba. Da pa aplikacijo pripeljemo do končnih uporabnikov, jo moramo nekako ustrezno zapakirati in poskrbeti za distribucijo. Prav o tem je govor v nadaljevanju, kjer predstavimo, na kaj vse je treba paziti po končanem razvoju, kako aplikacijo ustrezno zapakiramo v androidni aplikacijski paket in ponudimo končnim uporabnikom za prenos in namestitev. Kot je bilo značilno za dosedanje članke, lahko tudi dodatne vsebine tega članka skupaj s preteklimi vsebinami najdete na android.monitor.si.

  Objavljeno: 24.9.2012 13:50 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Alternativne tržnice

  Tehnološki navdušenci na sončni strani Alp nismo v zavidljivem položaju. Domači trgovci nam ponujajo lepe in bleščeče naprave, ki se ob prvem vklopu na Linijo izkažejo za invalidne. Višja matematika je, da imamo v Sloveniji močno izpostavo Microsofta, v spletu pa se nas matično podjetje izogiba kot gobavcev. Enako je v primeru Japoncev, Korejcev in večine Američanov. Pridružuje se jim Google, na čigar tržnici si branjevke najprej ogledajo potni list, šele nato pokažejo robo. Na srečo nas je zgodovina na Balkanu izučila, kako se zoperstaviti takim krivicam.

  Objavljeno: 4.9.2012 14:48 | Kategorija: Dosjeveč
 • Chrome z visokoletečimi cilji

  Googlov brskalnik Chrome je v zadnjih letih napredoval z velikimi koraki in si obul resnično velike čevlje. Čeprav naj bi bil med najboljšimi izdelki za deskanje po spletu, smo kljub temu našli več deset praktičnih izboljšav in dodatkov.

  Objavljeno: 4.9.2012 11:55 | Kategorija: Dosjeveč
 • Kako Firefox ostane glavni na vasi

  Mozilla Firefox je najbolj priljubljen brskalnik med slovenskimi kiberščaki, saj ga uporablja vsak drugi Slovenec. Kot vsako stvar pa je mogoče tudi še tako dober spletni brskalnik izboljšati, to ne nazadnje vsakih nekaj mesecev dokazujejo njegovi programerji, nič manj dejavna pa ni niti skupnost uporabnikov Firefoxa.

  Objavljeno: 4.9.2012 11:40 | Kategorija: Dosjeveč
 • Brezplačna pisarna

  Nedvomno je najbolj znana zbirka računalniških orodij za pisarniško delo Microsoftov Office, ki je bržkone med uporabniki celo bolj priljubljen kot sam operacijski sistem Windows. A to še ne pomeni, da na tem področju ni alternativ, ki so z vidika domačega uporabnika vsaj tako učinkovite, prijazne in za nameček celo brezplačne. Preizkusili smo ducat pisarniških paketov, tako za namestitev v računalnik kot tudi vse bolj priljubljenih rešitev iz oblaka.

  Objavljeno: 4.9.2012 11:25 | Kategorija: Dosjeveč
 • Krotimo Googlov oblak

  Zanimiva nova zmožnost spletnih pisarn je programiranje. Ob pomoči skriptne kode in pripravljenih predmetov lahko sestavimo najrazličnejše avtomatizirane postopke, ki ohranjajo vse prednosti dela v oblaku - preprosta raba ob kateremkoli času, s katerekoli naprave, ki ponuja povezljivost v splet in dovolj sodoben spletni brskalnik.

  Objavljeno: 4.9.2012 09:18 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Izdelava elektronske revije

  Pravijo, da tisk umira. Iz dneva v dan se tiskana beseda vse manj bere. Po informacije večinoma hodimo v splet. S pohodom mobilnih naprav je trend še očitnejši. Vendar ljudje berejo in bodo vedno brali. Tudi v krizi so priložnosti za uspeh. Uspeh elektronske izdaje znanega časnika New York Times priča o priložnosti, ki čaka, da jo zagrabimo. Z Google Currents Producer ustvarimo elektronsko revijo.

  Objavljeno: 3.9.2012 10:36 | Kategorija: Preizkusiveč