Teme - galaxy

 • Galaxy S5 ne bo ukrivljen

  Pri Samsungu in LGju poročajo o proizvodnih težavah pri izdelavi ukrivljenih zaslonov, zato po mnenju analitikov ni verjetno, da bi novost ugledali na kateremkoli od najbolj priljubljenih telefonov, ki bodo svoje naslednike dobili prihodnje leto. Zadnje modne muhe, ki se ni pretirano prijela med kupci, tako ne bosta posvojila niti iPhone 6 niti Galaxy S5.

  Objavljeno: 26.12.2013 05:00več
 • Cenejši velikan, drugič

  Samsung je predstavil naslednika telefona Galaxy Grand. Gre za velikana z ogromnim zaslonom in spodobno ceno. Cenejši brat modela Note 3 se bo ponašal s 5,25 palca velikim TFT zaslonom in ločljivostjo 1280 × 720. Operacijski sistem Android 4.3 s preobleko TouchWiz bosta poganjala procesor s štirimi jedri in hitrostjo 1,2 GHz ter poldrugi gigabajt pomnilnika RAM. Aplikacijam in drugim podatkom bo v osnovi namenjenih 8 GB prostora. Galaxy Grand 2 bo imel dve kameri, od katerih bo zmogljivejša premogla tipalo 8 MP. Med ostalimi priboljški velja izpostaviti še brezžično povezljivost po standardu N, Bluetooth 4.0, GPS in 2600 mAh veliko baterijo. Cena in natančen datum prihoda Samsungovega velikana ostajata skrivnost.

  Objavljeno: 26.11.2013 07:00več
 • Samsung preklical posodobitev Androida

  Dober mesec nazaj je na telefon Galaxy S3 prišla Samsungova posodobitev, ki operacijski sistem Android nadgradi na različico 4.3. Uporabnikom so naprave po namestitvi programske opreme začele zmrzovati, baterije praznile po tekočem traku, nekatere aplikacije pa jim povsem odpovedale poslušnost. Samsung je težave z nadgradnjo priznal in problematično posodobitev umaknil. Popravljena izdaja naj bi bila na voljo še letos.

  Objavljeno: 25.11.2013 07:00več
 • Samsung Galaxy Gear: uspešnica ali polomija?

  V navezavi na Samsungovo pametno uro Galaxy Gear se je razvnela pravcata mala medijska vojna okoli vprašanja, ali je izdelek uspešnica ali polomija. Začelo se je navedbami korejskih publikacij BusinessKorea in Yonhap, ki trdita, da se je za Samsungovo uro doslej globalno odločilo manj kot 50.000 kupcev. Z vidika prodaje vročih elektronskih »igračk« je to po obsegu bližje statistični napaki kot pa resnim prodajnim količinam. Že pred tem so se v ZDA pojavile informacije, da veliko kupcev vrača ure v trgovine in zahteva povračilo kupnine.

  Objavljeno: 20.11.2013 01:00več
 • Galaxy Note 3 zasenčil predhodnika

  Samsung je v tretji četrtini leta prodal 120 milijonov telefonov, kar je več kot Apple, Nokia in LG skupaj. Železo kujejo naprej s pametnim telefonom Galaxy Note 3. Prvi križanec med telefonom in tablico je bil s petimi milijoni prodanih primerkov v slabe pol leta nepričakovana uspešnica. Naslednik je za isti obseg prodaje potreboval zgolj dva meseca. Trojka je tako morala zapolniti precej velike čevlje. In jih je, z odliko. S Samsunga so namreč sporočili, da je pet milijonov Beležnice številka tri našlo nove lastnike v manj kot mesecu dni. Izreden, čeprav malce velik telefon, smo si v tekoči številki revije Monitor, poleg drugih paradnih (mobilnih) konjev drugih proizvajalcev, ogledali tudi mi. Vabljeni k branju.

  Objavljeno: 31.10.2013 05:00več
 • Domača povezanost po Samsungovo

  Februarja smo v kratki novici predstavili Samsungov oblačni predvajalnik HomeSync, ki naj bi na prodajne police prišel že aprila letos. Zaradi neznanih razlogov je na voljo šele sedaj in še to zgolj v Združenih državah Amerike. Gre za škatlo z operacijskim sistemom Android, ki se s poljubnim televizorjem poveže prek kabla HDMI. Vgrajenega ima 1 TB diska, na katerega lahko do osem družinskih članov sinhronizira fotografije, video in glasbo. Tako bo fotografija, posneta z enim telefonom neposredno dostopna tudi na televiziji ali drugi mobilni napravi v sistemu. Podprte so mobilne naprave s servisom Samsung Link, mednje spadajo telefoni Galaxy S2, S3, S4, Note 3, tablici Note 8, 10.1 (različica 2014) ter Galaxy Camera. Na napravo je moč priklopiti tudi brezžično miško in tipkovnico za lažje spletno brskanje. Cena izdelka je okroglih tristo dolarjev, ob čemer Američani dobijo 50 USD dobropisa za filme in nadaljevanke v Samsungovi spletni prodajalni Media Hub.

  Objavljeno: 5.10.2013 07:00več
 • Goljufanje mobilnih testov

  Mobilnim testom ne verjamemo več! Primerjalni preizkusi mobilnih naprav bi naj pokazali, kaj posamezen model pametnega telefona zmore, a si njihov namen proizvajalci razlagajo po svoje. Že pred časom smo pisali, da Samsungov model Galaxy S4 zazna primerjalni test in njemu na ljubo navije procesor (v nekaterih primerih tudi grafično procesno enoto) ter tako pusti tekmece daleč zadaj. Enako vzgojo je očitno dobil tudi Galaxy Note 3, ki v določenem trenutku, ko sistem zazna ime primerjalnega testa, procesor nažene do skrajnih meja.

  Objavljeno: 4.10.2013 05:00več
 • Regijsko zaklenjeni odklenjeni telefoni

  Po ustaljeni praksi subvencioniranih telefonov, ki za časa podpisane pogodbe ne dovoljuje uporabe telefona drugje kot v omrežju izbranega ponudnika, prihaja še zaklepanje na prostem trgu kupljenih naprav. Samsung bo kot prvi proizvajalec svoje telefone regijsko zaklenil. Galaxy Note 3 iz ZDA tako ne bo deloval v Evropi (in obratno).

  Objavljeno: 30.9.2013 05:00več
 • Samsung z upognjenim zaslonom

  Samsung bo kot kaže držal obljubo z letošnjega sejma CES in oktobra v prodajo poslal prvi telefon z upognjenim zaslonom. To jim omogoča sodobna tehnologija zaslonov OLED, ki je dovolj tanka in prožna, da lahko zaslon upognemo ali napnemo čez oblino.

  Objavljeno: 27.9.2013 01:00več
 • Samsung: Beležnica, ura in risalna tabla

  Samsung je na drugem Unpacked dogodku letos v Berlinu predstavil zvrhan koš novosti. Najprej velja izpostaviti nedvomno najbolj opremljeni pametni telefon v tem trenutku, Galaxy Note 3. Novi križanec med tablico in telefonom bo poleg svežega videza in imitacije usnja na hrbtišču imel večji, 5,7 palčni Super AMOLED zaslon polne ločljivosti (1920 × 1080), štirijedrni procesor Snapdragon 800 (2,3 GHz), 3 GB pomnilnika RAM, 32 ali 64 GB shrambe, 13 MP kamero s pametno stabilizacijo slike, bliskavico CRI LED ter 3200 mAh baterijo.

  Objavljeno: 5.9.2013 01:00več
ph