Teme - Facebook

 • Facebook bo splavil sistem za mobilno plačevanje

  Spletni velikan Facebook bo začel s preizkušanjem novega sistema, ki naj bi olajšal nakupovanje preko mobilnega telefona. V Facebook računu bi uporabniki izpolnili podatke, potrebne za plačevanje (številko kreditne kartice), od tam pa bi lahko hitro in enostavno te podatke prenesli v druge mobilne aplikacije. V praksi bi torej delovalo podobno, kot sedaj deluje spletna storitev PayPal.

  Objavljeno: 16.8.2013 06:00več
 • Facebook z novim nakupom

  Pri Facebooku so na svojem blogu objavili, da bodo kupili podjetje Mobile Technologies, ki se ukvarja z programsko opremo za prepoznavanje in prevajanje govora. Kot pravijo je njihova naloga omogočiti čim bolj odprt in povezan svet, pri tem pa postaja strojno prepoznavanje govora vse pomembnejši.

  Objavljeno: 13.8.2013 13:00več
 • Facebook je tudi razkrival podatke v okviru programa Prism

  Na dan prihajajo nove podrobnosti v povezavi z nedavnim razkritjem, da ameriška varnostna agencija NSA redno preverja podatke uporabnikov v priljubljenih spletnih storitvah. Pred nekaj dnevi je javnost razburil podatek, da družbe, kot so Facebook, Yahoo, Google in Microsoft redno posredujejo podatke zasebnega tipa ameriškim državnim institucijam, v okviru tako imenovanega varnostnega programa Prism.

  Objavljeno: 15.6.2013 01:00več
 • Američani vohljali na Googlu, Facebooku in Applu

  Pisanje angleškega časnika The Guardian razkriva, da je ameriška varnostna agencija NSA od leta 2007 neposredno s strežnikov Googla, Facebooka, Appla in drugih gigantov pridobivala informacije o delovanju njihovih uporabnikov. Zanimala so jih predvsem elektronska sporočila, podatkovni prenosi in pogovori v živo. Vohljanje jim je omogočal program PRISM, ki naj bi deloval v sodelovanju s podjetji, kar so njihovi predstavniki takoj zanikali. Pri Googlu trdijo, da so tovrstna stranska vrata znanstvena fantastika, ki je ni mogoče udejanjiti in ne obstaja, medtem ko so drugi pri izjavah malce bolj previdni in pravijo, da o obstoju programa PRISM ne vedo ničesar.

  Objavljeno: 7.6.2013 11:00več
 • Facebook Home

  Kljub namigom, da namerava Facebook predstaviti svoj prvi telefon, se je po uradni predstavitvi izkazalo, da je novost nekoliko drugačna. Facebook Home je namreč »le« družina novih programov in predvsem nov začetni zaslon ter ovojnica (skin) za mobilne telefone na temelju operacijskega sistema Google Android.

  Objavljeno: 5.4.2013 01:00več