Teme - Facebook

 • FB Messenger s pol milijarde uporabnikov

  Facebookova telefonska aplikacija za neposredno sporočanje je dosegla 500 milijonov aktivnih uporabnikov, je sporočil Facebook. Aplikacija se je od »mame«, aplikacije Facebook, ločila v letu 2011 in med uporabniki povzročila kar nekaj negodovanja. Pritožbe so se nanašale predvsem na moteče nameščanje ločene aplikacije, saj bi funkcionalnost lahko ostala tudi v sklopu matične aplikacije Facebook.

  Objavljeno: 12.11.2014 09:25 | Teme: Facebook
 • Zuckerberg odgovoril na najpopularnejša vprašanja

  Vodilni mož podjetja Facebook se sicer izogiba javnemu nastopanju, pred kratkim pa se je le odločil odgovarjati na najbolj popularna vprašanja Facebook uporabnikov. Pred nedavnim je tako povabil uporabnike, da na njegov Facebook profil napišejo svoja vprašanja, nato pa je v živo odgovarjal na tista, ki so dosegla največ podpore.

  Objavljeno: 9.11.2014 11:00 | Teme: Facebook
 • Bomo pošiljali denar preko Facebook Messenger?

  Na spletu so se pojavile slike zaslona, na katerih se vidi aplikacijo Facebook Messenger, kamor lahko uporabnik shrani podatke o svojih kreditnih karticah. Preko tega naj bi pošiljali denar prijateljem tako, kot sedaj pošiljamo priponke. O tem, da pri Facebooku razvijajo tudi možnost za prenos denarja, se sicer že nekaj časa govori, letos so med drugim tudi zaposlili bivšega predsednika podjetja Paypal, Davida Marcusa.

  Objavljeno: 6.10.2014 13:00 | Teme: Facebook
 • Trajnost ni več v modi

  Po izjemni priljubljenosti aplikacije Snapchat, ki uporabnikom omogoča izmenjavo sporočil, ki se takoj po ogledu izbrišejo, se podobnih prijemov lotevajo tudi velikani družbenih omrežij. Facebook tako v Novi Zelandiji preizkuša novo zmogljivost svojega odjemalca, ki omogoča nastavljanje trajanja določene objave. Pri Facebooku pojasnjujejo, da za tovrstno zmogljivost obstaja interes uporabnikov, ki bi radi v omrežju objavili nekaj, kar je zanimivo in ima smisel le krajši čas, ohranjanje v arhivu pa ni smiselno. Po poteku nastavljenega časa se objava izbriše.

  Objavljeno: 12.9.2014 09:00 | Teme: Facebook
 • Facebook uporabnike opozarja na satirične povezave

  Facebook trenutno na manjši skupini uporabnikov izvaja poskus označevanja satiričnih povezav, ki jih uporabniki objavljajo na svoji »zidovih«. Pred povezavami satiričnih spletnih strani, kot je npr. TheOnion, dodajo obvestilo, da gre za satiro. Nedavno je namreč precej jeze sprožil članek Nasveti, če si neoborožen črn najstnik, ki je nastal kot odgovor na proteste v mestu Ferguson. Bralci so ga očitno imeli za resen članek, ki deli resne nasvete.

  Objavljeno: 22.8.2014 08:00 | Teme: Facebook
 • Angleška nogometna liga želi blokirati posnetke

  Angleška nogometna liga (English Premier League) razvija programsko opremo, s katero bi lahko pregledovali družabna omrežja in iz njih poskusili odstraniti nogometne animacije GIF. Pravijo, da se zavedajo, da so ti posnetki popularni, ampak da gre kljub temu za ilegalno početje. Jasno je v ozadju denar, saj medijske hiše za pravico do prenosov letno plačujejo več milijonov funotv.

  Objavljeno: 15.8.2014 09:00 | Teme: Facebook, twitter
 • Wi-Fi v Rusiji z osebno izkaznico

  Javne brezžične točke v Rusiji bodo v bližnji prihodnosti zahtevale prijavo s polnim imenom in številko osebnega dokumenta. Njihovi operaterji bodo pridobljene informacije dolžni hraniti šest mesecev in jih na zahtevo posredovati pristojnim organom. Z uredbo, ki jo je kot prva pričela izvajati ruska Pošta, želijo Rusi zagotoviti izvajanje vedno strožjih internetnih zakonov. V informacijski vojni z ZDA, kot potezam pravijo mediji, je njihova vlada že sprejela nekaj rigoroznih zakonov, med katerimi je vsekakor najodmevnejši odlok, ki ruskim državljanom prepoveduje shranjevanje podatkov izven fizičnih meja domovine. Ker mnoge spletne storitve, med njimi sta tudi Facebook in Twitter, strežnikov v Rusiji nimajo, bi zakon lahko v prihodnosti pomenil prepoved njihove uporabe.

  Objavljeno: 10.8.2014 05:00 | Teme: wifi, Facebook, twitter
 • Tožimo Facebook!

  Avstrijski študent prava pripravlja skupinsko tožbo proti največjemu družabnemu omrežju na svetu. Facebook naj bi kljub opozorilom osebne podatke uporabnikov še naprej obravnaval neskladno z evropsko zakonodajo. Ker z lepimi besedami ni šlo, bo Max Schrems posegel po drugem orožju. V želji po zakonitem delovanju družabnega velikana bo na dunajskem sodišču za vsakega uporabnika zahteval najmanj 500 evrov odškodnine. Tožba pridruženih uporabnikov ne stane niti centa, zato smo vabljeni vsi, da se ji pridružimo. Tožena stranka, irska veja Facebooka, akcije za zdaj še ni komentirala.

  Objavljeno: 5.8.2014 05:00 | Teme: Facebook, splet
 • Facebook je uspešen. Zelo.

  Po kar nekaj letih, ko je bilo videti, da je Facebook le družabno omrežje, katerega edini cilj je delati zastonj in v dobro uporabnikov, je sedaj jasno, da temu (seveda) ni tako. Podjetje je namreč ob objavi zadnjih finančnih rezultatov jasno pokazalo, da je doseglo svoj cilj – dokončno je postalo (zelo uspešno) podjetje za prodajo oglasov. Kot Google, ki v resnici tudi že dolgo ni več iskalnik.

  Objavljeno: 25.7.2014 13:30 | Teme: Facebook
 • Facebook preizkuša prodajo preko oglasov

  Pri Facebooku preizkušajo z novo povezavo na oglasih, ki deluje kot povezava »Buy« na Amazonu in podobnih straneh. Tako bi lahko uporabniki kupovali izdelke, ki se oglašujejo, še lažje in hitreje. Seveda bi pri tem lahko omenjene reklame sami še dražje prodajali oziroma prikazovali, hkrati pa bi lahko uporabnike še dlje časa zadržali na Facebooku. Novost v ZDA, trenutno še v zelo omejenem okviru, poudarjajo pa tudi, da imajo v mislih tudi varnost in zasebnost.

  Objavljeno: 19.7.2014 11:00 | Teme: Facebook

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji