Teme - Facebook

 • Instagram naredil čistko

  Priljubljena družabna storitev Instagram je izvedla veliko čistko in razjezila precej svojih uporabnikov. V akciji, s katero so odstranili številne lažne račune, ki so po omrežju na veliko smetili, so Instagramovci nekaterim zvezdnikom z milijoni sledilci drastično zmanjšali njihovo (očitno zavajajočo) priljubljenost. Uporabniki so jezni, tisti z največjim padcem sledilcev pa so račune na družabnem omrežju celo ukinili. Zanimivo je, da je največji padec priljubljenosti ob čistki doživel Instagram sam, saj je izgubil tretjino vseh uporabnikov. Kaj za podjetje v lasti družabnega giganta Facebook pomeni 18 milijonov manj obiskovalcev dnevno, še ni znano.

  Objavljeno: 22.12.2014 05:00več
 • Facebooku upada članstvo, preizkušajo pa spletno prodajalno

  Sodeč po najnovejši raziskavi, med mladimi, pa tudi ostalimi Facebook ni več tako priljubljen, kot v preteklih letih. V ZDA so izmerili, da je odstotek najstnikov med 13 in 17 leti upadel na 88%, kar je precej manj kot 94% v letu 2013 in 95% v letu pred tem. Tudi med ostalimi skupinami uporabnikov je moč zaznati prvi padec interesa – v letu dni je padel iz 93% na 90%.

  Objavljeno: 21.12.2014 01:00več
 • Se obeta gumb Dislike?

  Mark Zuckerberg pravi, da Facebook resno razmišlja o tem, da bi izredno uspešnemu gumbu Like (Všeč mi je) dodal tudi gumb Dislike (Ni mi všeč). Kot pravi, je ta želja že zelo dolgo na vrhu želja uporabnikov Facebooka, gumb pa bi bil uporabljen v situacijah, ko klik na Like ni primeren.

  Objavljeno: 13.12.2014več
 • Koristno prepoznavanje fotografij

  Facebookov oddelek za umetno inteligenco načrtuje digitalnega pomočnika, ki bo ob vsaki naložitvi fotografije le te pregledal in uporabnika opozoril, če bo na njih kaj spornega. Ugotovil naj bi na primer, da je na sliki sicer sam uporabnik, vendar v »žurerskem« oz. pijanem stanju in ga opozoril, ali res želi naložiti fotografijo, za katero mu bo jutri, ko bo trezen, morda žal.

  Objavljeno: 12.12.2014 10:00več
 • FB Messenger s pol milijarde uporabnikov

  Facebookova telefonska aplikacija za neposredno sporočanje je dosegla 500 milijonov aktivnih uporabnikov, je sporočil Facebook. Aplikacija se je od »mame«, aplikacije Facebook, ločila v letu 2011 in med uporabniki povzročila kar nekaj negodovanja. Pritožbe so se nanašale predvsem na moteče nameščanje ločene aplikacije, saj bi funkcionalnost lahko ostala tudi v sklopu matične aplikacije Facebook.

  Objavljeno: 12.11.2014 09:25več
 • Zuckerberg odgovoril na najpopularnejša vprašanja

  Vodilni mož podjetja Facebook se sicer izogiba javnemu nastopanju, pred kratkim pa se je le odločil odgovarjati na najbolj popularna vprašanja Facebook uporabnikov. Pred nedavnim je tako povabil uporabnike, da na njegov Facebook profil napišejo svoja vprašanja, nato pa je v živo odgovarjal na tista, ki so dosegla največ podpore.

  Objavljeno: 9.11.2014 11:00več
 • Bomo pošiljali denar preko Facebook Messenger?

  Na spletu so se pojavile slike zaslona, na katerih se vidi aplikacijo Facebook Messenger, kamor lahko uporabnik shrani podatke o svojih kreditnih karticah. Preko tega naj bi pošiljali denar prijateljem tako, kot sedaj pošiljamo priponke. O tem, da pri Facebooku razvijajo tudi možnost za prenos denarja, se sicer že nekaj časa govori, letos so med drugim tudi zaposlili bivšega predsednika podjetja Paypal, Davida Marcusa.

  Objavljeno: 6.10.2014 13:00več
 • Trajnost ni več v modi

  Po izjemni priljubljenosti aplikacije Snapchat, ki uporabnikom omogoča izmenjavo sporočil, ki se takoj po ogledu izbrišejo, se podobnih prijemov lotevajo tudi velikani družbenih omrežij. Facebook tako v Novi Zelandiji preizkuša novo zmogljivost svojega odjemalca, ki omogoča nastavljanje trajanja določene objave. Pri Facebooku pojasnjujejo, da za tovrstno zmogljivost obstaja interes uporabnikov, ki bi radi v omrežju objavili nekaj, kar je zanimivo in ima smisel le krajši čas, ohranjanje v arhivu pa ni smiselno. Po poteku nastavljenega časa se objava izbriše.

  Objavljeno: 12.9.2014 09:00več
 • Facebook uporabnike opozarja na satirične povezave

  Facebook trenutno na manjši skupini uporabnikov izvaja poskus označevanja satiričnih povezav, ki jih uporabniki objavljajo na svoji »zidovih«. Pred povezavami satiričnih spletnih strani, kot je npr. TheOnion, dodajo obvestilo, da gre za satiro. Nedavno je namreč precej jeze sprožil članek Nasveti, če si neoborožen črn najstnik, ki je nastal kot odgovor na proteste v mestu Ferguson. Bralci so ga očitno imeli za resen članek, ki deli resne nasvete.

  Objavljeno: 22.8.2014 08:00več
 • Angleška nogometna liga želi blokirati posnetke

  Angleška nogometna liga (English Premier League) razvija programsko opremo, s katero bi lahko pregledovali družabna omrežja in iz njih poskusili odstraniti nogometne animacije GIF. Pravijo, da se zavedajo, da so ti posnetki popularni, ampak da gre kljub temu za ilegalno početje. Jasno je v ozadju denar, saj medijske hiše za pravico do prenosov letno plačujejo več milijonov funotv.

  Objavljeno: 15.8.2014 09:00več