Teme - Facebook

 • Alibaba uspešnejša kot Facebook?

  Alibaba, podjetje, ki stoji za istoimensko domeno .com, je največji svetovni spletni prodajalec, čeprav večina »zahodnjakov« zanj prvič sliši. Razen če ste pred leti brali naš članek o zabavnih USB igračkah, ki smo jih izbrskali tudi iz alibaba.com ;)

  Objavljeno: 7.5.2014 10:00več
 • Facebook kupil športno aplikacijo

  Po dveh milijardnih nakupih, ko je največje družabno omrežje na Zemlji kupilo čvekalnik WhatsApp in naočnik Oculus, so pri Facebooku potrdili nov, skromnejši nakup. Za nerazkrito ceno je Zuckerberg skupaj z druščino kupil finsko podjetje ProtoGeo. S prevzemom so bogatejši za aplikacijo Moves, programski izdelek, ki sledi uporabnikovi aktivnosti in porabljenim kalorijam z izkoriščanjem pametnih pritiklin sodobnega telefona. Finci zagotavljajo, da menjava lastnika ne bo pomenila vidnejših posledic za uporabnike. Kljub temu, da natančnega razloga za potezo družabnega velikana ne poznamo, je jasno, da so Facebooku dnevno nabrani podatki, aplikacija Moves se za delovanje v veliki meri naslanja na podatke o lokaciji telefona (in uporabnika), vrednejši od suhega zlata.

  Objavljeno: 27.4.2014 11:00več
 • Facebook gre v navidezno resničnost

  Facebook je s podjetjem Oculus VR sklenil kupčijo v višini dveh milijard ameriških dolarjev. Z njo je pridobil podjetje, ki se ukvarja z igrami v navidezni resničnosti, VR konzolo / očala Oculus Rift ter živahno skupnost zapriseženih uporabnikov / igričarjev. Nakup predstavlja odmik podjetja od kratkočasnih iger za občasne igralce in zanimivo bo videti, kako bodo s potezo zadovoljni razvijalci. Konzola Oculus Rift še ni naprodaj, na voljo je zgolj (druga) razvijalska različica naprave, a ji na svojo stran kljub temu uspelo pridobiti veliko število priznanih razvijalcev. Bojazen, da utegne talent zapustiti prodano ladjo, je spodbudil Notch, razvijalec nadvse priljubljene igre Minecraft, ki je že odpovedal sodelovanje pri projektu.

  Objavljeno: 26.3.2014 07:00več
 • Facebook z alternativo za PHP

  Pri Facebooku so že pred časom za lastne potrebe razvili lastni programski jezik imenovan Hack. Jezik so razvili za izdelavo lastnega odprto-kodnega virtualnega sistema HHVM (HipHop Virtual Machine), se pa brez težav uporablja v povezavi z PHPjem. Sedaj so objavili odprto-kodno različico jezika, ki je že na voljo na naslovu www.hacklang.org. Po njihovem mnenju gre za jezik, ki ponuja najboljše lastnostni dinamično in statično pisanih jezikov.

  Objavljeno: 23.3.2014 09:00več
 • Facebook bo za podjetja plačljiv

  Sodeč po pisanju spletne strani Gawker naj bi pri Facebooku znižali t.i. 'organic page reach' podjetji le še na odstotek ali dva. Povedano drugače bo nove objave s strani podjetji dobilo le odstotek ali dva uporabnikov. Alternativa je plačevanje za doseg, kjer bodo cene odvisne od število uporabnikov, ki jih bomo želeli doseči. Po pisanju nekaterih naj bi se to že začelo, saj nameravajo to pri Facebooku uveljaviti postopoma.

  Objavljeno: 20.3.2014 12:00več
 • Žaljivke na Facebooku se kaznujejo

  Velenjčan, ki je po pretepu ob zaključku rokometne tekme med Slovenijo in Ukrajino na Facebooku zapisal nekaj krepkih na račun lokalne policije, policiste je označil za klovne in pajace, si je prislužil plačilni nalog v višini dobrih sto evrov. Globo je na podlagi zakona o javnem redu in miru izrekla PU Celje. Kršitelj pravi, da neupravičeno, saj je mnenje izrazil v zaprti skupini družabnega omrežja. Oglasila se je tudi informacijska pooblaščenka, ki je v bran državnega organa izjavila, da skupina 822-ih ljudi ne more biti zasebna, četudi obstaja zgolj na spletu. Kršitelj se bo nad globo pritožil.

  Objavljeno: 14.3.2014 08:00več
 • Konec pošte @facebook.com

  Facebook že od leta 2010 ponuja tudi elektronski naslov z domeno facebook.com. Karkoli pošljemo uporabniku na naslov uporabnisko_ime@facebook.com, se v Facebooku pojavi med prejetimi sporočili.

  Objavljeno: 25.2.2014 12:00več
 • Facebook kupuje WhatsApp za 19 milijard dolarjev

  Izredno priljubljena aplikacija za trenutno sporočanje, ki ima odjemalce za veliko različnih operacijskih sistemov (celo za Symbian), bo našlo novo streho, saj bodo pri Facebooku zanj odšteli skupaj 19 milijard dolarjev. Od tega je za 16 milijard dolarjev v gotovini in delnicah, kar je za približno dva slovenska proračuna. Pri tem so že povedali, da se bo aplikacija obdržala in bo samostojno funkcionirala še naprej.

  Objavljeno: 20.2.2014 08:00več
 • Pitje piva na Facebooku

  Začelo se na Koroškem. Igra, ki se bliskovito širi med slovenskimi uporabniki družabnega omrežja Facebook, je preprosta. Posneti video posnetek, na katerem spijemo pol litra piva in nato nominirati tri naslednje srečnike, prijatelje z omrežja, da ponovijo vajo v štiriindvajsetih urah. V kolikor komu od nominirancev naloge ne uspe opraviti, nam je dolžan zaboj ali 24 pločevink piva. Nominirati ne smemo tistega, ki je pivo privoščil nam, niti enega od sotrpinov, s katerimi si delimo usodo. Na posnetku moramo obvezno navesti imena svojega predhodnika ter treh zanamcev. Drugo je prepuščeno domišljiji, kar dokazuje kup precej izvirnih posnetkov in načinov izvajanja zadane naloge. Na zdravje!

  Objavljeno: 11.2.2014 23:00več
 • Facebook je star 10 let

  Danes ima rojstni dan Facebook. Ne prvega, tretjega ali petega, ampak kar desetega. Spletna stran, ki ni spremenila le spleta (dobesedno, saj je Web 2.0 oziroma današnji dinamični splet s personaliziranimi stranmi precej drugačen od statičnih strani izpred desetletja) ampak tudi družbene navade in celo jezik. Najsi ga všečkate ali ne, Facebook je postal nepogrešljiv del naše realnosti.

  Objavljeno: 4.2.2014 18:00več
ph