Teme - Facebook

 • Facebook aplikacija na Androidu zelo potratna

  Bloger Russell Holly je pred kratkim pisal o tem, da njegov telefon po odstranitvi aplikacije Facebook občutno dlje zdrži na brez polnjenja. Nekateri uporabniki spletišča Reddit so se spravili preizkusiti te trditve in prišli do zanimivih rezultatov. Eden izmed uporabnikov je na svojem LG G4 izmeril, da se po odstranitvi Facebookove aplikacije določene druge aplikacije v povprečju zaženejo 15% hitreje.

  Objavljeno: 2.2.2016 09:00več
 • Facebook preizkušal potrpežljivost uporabnikov

  Facebook je v preteklosti požel kar veliko kritik na račun ravnanja z uporabniki, po pisanju časnika The Information pa so v preteklosti z uporabniki ravnali kot z laboratorijskimi miši. Pred leti naj bi namreč naredili preizkus, v katerem so v svojo aplikacijo za Android na skrivaj vnesli napake, ki so program sesule tudi za več ur.

  Objavljeno: 6.1.2016 10:00več
 • EU namerava dvigniti starostno mejo za uporabo družabnih omrežij na 16 let

  Evropski parlament je v zadnjem trenutku v obravnavo sprejel amandma za spremembo direktive o varstvu podatkov, ki bi družabna omrežja in druge storitve, denimo Facebook in Snapchat, omejil za uporabnike mlajše od 16 let, če ti nimajo eksplicitnega dovoljenja staršev.

  Objavljeno: 16.12.2015 01:00več
 • Facebook v živo

  Družabno omrežje Facebook pripravlja storitev javljanja v živo. Servis Facebook Live bo uporabnikom omogočal, da s prijatelji delijo zanimive trenutke v realnem času. Skupaj bodo lahko potovali, kuhali, se zabavali. Storitev je trenutno na voljo manjšemu številu izbrancev, slavnih oseb in vidnejših uporabnikov družabnega omrežja Facebook. Srečneži so vsi po vrsti Američani in lastniki telefonov iPhone. Sčasoma bo Facebook Live delovanje razširil, tako da ga bomo deležni vsi, ne glede na narodnost in mobilno napravo v lasti.

  Objavljeno: 6.12.2015 08:00več
 • Prenovljeni Google+

  Google še ni obupal nad družabnim omrežjem Google+, kar dokazujejo tudi z najnovejšo in dokaj temeljito prenovo te spletne storitve. V iskanju smeri za prenovo so se osredotočili predvsem na dele, ki so bili že doslej zelo priljubljeni in so jih zato zdaj postavili v ospredje, da bi se morda tudi na ta način ločili od tekmecev, v prvi vrsti Facebooka.

  Objavljeno: 18.11.2015 01:00več
 • Facebook dodaja – glasbo

  Facebook je v povezavi s Spotify in Appleom omogočil neposredno deljenje glasbe iz njunih glasbenih servisov (Spotify pri nas sicer ni na voljo). Uporabniki obeh servisov imajo možnost deljenja iz njunih mobilnih aplikacij, prek mobilne aplikacije Facebook. Tako deljene povezave so omejene na 30 sekund poslušanja, v aplikaciji pa so vidne kot posebne »glasbene zgodbe« Music Stories. Video na to temo si lahko pogledate tukaj.

  Objavljeno: 8.11.2015 10:00več
 • S prepoznavanjem fotografij do boljše igre

  Da so računalniki v logičnih igrah boljši od ljudi vemo vsi, navsezadnje je že kar nekaj let od tega, kar je IBMov računalnik premagal svetovnega prvaka v šahu. Toda v resnici ni čisto tako, obstajajo tudi igre, kjer računalniki približno še niti niso dosegli zmogljivosti in znanja najboljših človeških umov.

  Objavljeno: 6.11.2015 11:00več
 • Slovenska statistika Instagrama

  Znani so podatki števila uporabnikov Instagrama v Sloveniji, ki so se pojavili, ker zdaj na tem fotoomrežju omogočeno oglaševanje tudi v naši regiji. Po podatkih, ki jih je prva razkrila Netokracija, ima Instagram v Sloveniji 75.000 uporabnikov, kar je sicer dosti manj kot sosednja Hrvaška in (še ena od republik iz nekdanje skupne države) Srbija. Hrvaških državljanov je na Instagramu 180.000, Srbov pa kar 350.000. Največ uporabnikov imajo še vedno ZDA, sledijo pa jim Rusija, Brazilija, Velika Britanija in Turčija.

  Objavljeno: 26.10.2015 09:00več
 • Facebook: všečki niso dovolj

  Facebookova ikona so gotovo všečki (Like), ki uporabnikom omogočajo hiter odziv na objave drugih. Všečke nekateri sicer kritizirajo, da omogočajo plehek odziv in da siromašijo odzive, saj je enostavneje pritisniti Like kakor porabiti dve minuti za ubeseditev misli, a všečki so tu in so postali Facebookov zaščitni znak.

  Objavljeno: 9.10.2015 05:00več
 • Facebook za begunce

  Na srečanju Združenih narodov je Mark Zuckerberg napovedal pomoč prizadetim v begunski krizi. Družabno omrežje Facebook bo beguncem pomagalo pri vzdrževanju stikov z družino. S finančnim vložkom bo podjetje begunskim centrom zagotovilo dostop do spleta. Poteza je del kampanje za širjenje interneta. Po mnenju ustanovitelja največjega družabnega omrežja na planetu je internet edini način, da se ljudje izkopljejo iz revščine, zato skupaj z drugimi veljaki (Gates, Branson, Wales) namerava dostop do spleta do leta 2020 nuditi slehernemu Zemljanu. Na svetu so danes tri milijarde, ki internet imajo, preostalim štirim naj bi pomagala smela kampanja.

  Objavljeno: 28.9.2015 09:00več