Teme - Bitcoin

 • Tudi Apple je proti Bitcoinu

  Po uradni prepovedi virtualne valute v Rusiji in na Kitajskem, je nekoliko bolj v ozadju potekala tudi čistka programov povezanih z Bitcoinom v Applovi trgovini App Store. Pred dnevi so iz ponudbe umaknili še zadnji program na to temo, angleški Blockchain, ki ima sicer 120.000 uporabnikov. Program je služil kot digitalna denarnica za valuto Bitcoin.Pred tem so podoben ukrep naredili tudi s programi Coinbase in Gliph.

  Objavljeno: 9.2.2014 01:00več
 • Šef bitcoinske borze BitInstant obtožen pranja denarja

  Da je bitcoin mogoče uporabiti tudi nezakonite posle, je prva dokazala sedaj že ukinjena stran Silk Road, kjer je bilo mogoče kupiti vse od orožja, mamil do ponarejenih dokumentov. Tokrat pa so aretirali izvršnega direktorja bitcoinske borze BitInstant, ki ga bremenijo pranja denarja.

  Objavljeno: 29.1.2014 06:00več
 • Pri PayPalu verjamejo v Bitcoin

  Predsednik podjetja PayPal, David Marcuk, je na Twitterju povedal, da pri podjetju verjamejo v digitalno valuto Bitcoin. Izjava je prišla po tem, ko je čez vikend uporabnik spletne strani Reddit objavil, da so mu pri Paypalu onemogočili nakup strojne opreme, namenjene rudarjenju Bitcoinov. Pri službi za podporo uporabnikom so mu namreč javili, da je to proti njihovi politiki, češ da gre za preprodajo valut. Predsednik podjetja je obrazložil, da nimajo nobenih pravil proti nakupu opreme za rudarjenje virtualnih valut, hkrati je omenil, da je bilo sporočilo podporne službe slabo. Kasneje je omenjen uporabnik že dobil opravičilo s strani PayPala.

  Objavljeno: 14.1.2014 10:00več
 • Ukradeni bitcoin

  Bitcoin je denarna enota trenutka. Ni dneva, da ne bi mediji pisali o njem. Tudi mi smo med njimi in prav je tako. Preden se spustimo v ples z bitcoini, je dobro razumeti, kako valuta deluje, saj gre za popolnoma drugačno zver od udomačenih živali v cirkusu, ki mu pravimo banka.

  Objavljeno: 24.12.2013 07:00več
 • Od kod prihajajo bitcoini?

  Večkrat smo že pisali o bitcoinih, sedaj pa poglejmo, od kod bitcoini pridejo. Načeloma je vsem jasno, da jih lahko narudarimo, a vendarle - kdo in kako to počne? Domači uporabniki že zdavnaj ne več, ker se preprosto ne izplača. Rudarjenje se je preselilo v specializirane farme, kot je tale na Islandiji.

  Objavljeno: 24.12.2013 06:00več
 • Kitajska de facto prepovedala bitcoin

  Vrednost letošnjega hita poletja (ali bolje rečeno jesenskega podleska) se je včeraj prepolovila, saj je Kitajska de facto prepovedala njegovo uporabo. Na kitajskih borzah se je njegova vrednost z rekordnih 1200 dolarjev pred mesecem dni spustila na manj kot 500 dolarjev, sedaj pa se vrti okrog petstotice. Tudi drugod so cene zelo podobne.

  Objavljeno: 19.12.2013 10:00več
 • Amerika ZA, Evropa PROTI

  Ko razpravljamo o vzponu virtualne valute Bitcoin, ne moremo mimo ugotovitve, kako diametralno različno na ta pojav gledajo v ZDA in Evropi. Skoraj sočasno, ko ugledna banka Bank of America v posebnem poročilu meni, da bo Bitcoin v prihodnosti postal pomembno plačilno sredstvo in resen konkurent današnjim načinom plačevanja, v Evropski centralni bančni ustanovi European Banking Authority (EBA) opozarjajo na številna tveganja, ki so povezana (in celo že udejanjena) v povezavi z Bitcoinom.

  Objavljeno: 15.12.2013 01:00več
 • Po mnenju Bank of America bo Bitcoin pomembno plačilno sredstvo

  Pri Bank of America so objavili poročilo, v katerem so zapisali, da verjamejo, da bo Bitcoin postal pomembno elektronsko plačilno sredstvo in resen konkurent trenutno uveljavljenim sistemom za mednarodna nakazila. Njihovi analitiki ocenjujejo, da naj bi bila tržna vrednost enega Bitcoina okoli 1300 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 7.12.2013 13:00več
 • Bitcoin dobil zeleno luč – in strmoglavil

  Včeraj je bil za bitcoin pomemben dan. Ameriški senat je razpravljal o uradnem stališču do te virtualne valute, od česar je v veliki meri odvisna prihodnost bitcoina. Če bi ga prepovedali, bi bilo vsako trgovanje z njim nelegalno – sicer še vedno mogoče, a tvegano. Toda izid je bil pozitiven, saj je bil senat presenetljivo naklonjen do nove valute. Ta je že cel teden letela, zaslišanje pa ji je dalo raketni pogon. Dan pozneje je pogled treznejši, bitcoin pa niže.

  Objavljeno: 19.11.2013 18:00več
 • Bitcoinski milijonarji in nesojeni bogataši

  Konec maja smo nazadnje pisali o kriptografski digitalni valuti bitcoin. To je bilo malo po tem, ko se je vrednost bitcoina v dolarjih prepolovila in ves svet je tedaj špekuliral, ali se je balonček razpočil in bo manije počasi konec. Daleč od tega. V zadnjih tednih je svet zajela še večja bitcoinska manija, ki je njihovo vrednost katapultirala v stratosfero.

  Objavljeno: 18.11.2013 06:00več
ph