Teme - Bitcoin

 • Slovenski Bitstamp je center bitcoina

  Spletne menjalnice, ki omogočajo povezujejo kupce in prodajalce, menjavo med virtualno in klasičnimi valutami, so pomemben člen v trgovanju z bitcoini. Morda še več, kot v resničnem svetu, saj pogosto predstavljajo temelj za digitalne denarnice, bitcoin bankomate in storitve rudarjenja.

  Objavljeno: 27.6.2014 01:00več
 • Jersey, otok bitcoinov

  Mali otoček Jersey, ki leži med Veliko Britanijo in Francijo, blizu obale v Normandiji, želi postati vodilni na področju trgovanja z virtualno valuto bitcoin. Jersey, ki je s svojimi 120 kvadratnimi kilometri površine in približno 100.000 prebivalci že doslej znan kot davčna oaza, namerava vpeljati bitcoin kot splošno sprejeto valuto za fizična in internetna plačila.

  Objavljeno: 24.6.2014 01:00več
 • Organizirana skupina pridobila nadzor nad rudarjenjem bitcoinov

  Organizirana skupina ljudi, ki rudarijo bitcoine in s tem skrbijo za dotok sveže valute in potrjevanje transakcij, je za daljši čas prevzela več kot 51 odstotkov vse računske moči. To pomeni, da je scenarij nadzora nad bitcoinom tako teoretično kot praktično izvedljiv.

  Objavljeno: 17.6.2014 10:00več
 • Ameriški maršali na dražbi prodajajo zasežene bitcoine

  Če želite kupiti večjo zalogo bitcoinov in vas je strah, da bi to na borzi njegovo ceno poneslo v višave, jih lahko kupite na dražbi ameriških organov pregona.

  Objavljeno: 14.6.2014 06:00več
 • Na tržnici App Store bodo sprejemali Bitcoine

  Posodobljena navodila za razvijalce namigujejo, da kani Apple na tržnici App Store omogočiti plačevanje s priljubljeno denarno enoto Bitcoin. Poteza je glede na neodobravanje dotične valute v preteklosti, ko so v Cupertinu prepovedali izdelavo aplikacij povezanih z Bitcoinom, nemajhno presenečenje. Spremenjene smernice, ki so se brez pompa znašle na uradni spletni strani, so povzeli že mnogi razvijalci, med drugim jih je na Twitterju objavil tudi vlagatelj Bill Lee. S spodaj priloženo povezavo jih objavljamo tudi mi.

  Objavljeno: 4.6.2014 02:00več
 • Prvi bankomat za bitcoine v Sloveniji

  V Ljubljani smo dobili prvi slovenski avtomat, ki omogoča nakup bitcoinov. Podjetje Bitnik je v preddverju Hostla Tresor na Čopovi ulici v Ljubljani postavilo avtomat, kjer lahko z gotovino kupimo bitcoine.

  Objavljeno: 20.5.2014 13:00več
 • Naslednja bitcoinska prevara: HashFast

  Podjetje HashFast, ki je obljubljalo izdelavo in prodajo namenskih škatel za rudarjenje bitcoinov, z izpolnitvijo naročil zamuja že več kot pol leta, denarja kupcev pa ni.

  Objavljeno: 9.5.2014 11:15več
 • Veliki bitcoinski eksperiment na ameriški univerzi

  Da bitcoin ni le špekulativni balonček in uporaben pripomoček za pranje denarja ter nezakonite nakupe, želijo pokazati na sloviti ameriški univerzi MIT. V raziskovalne namene bodo jeseni vsem svojim dodiplomskim študentom razdelili po 100 dolarjev v obliki bitcoinov.

  Objavljeno: 1.5.2014 11:00več
 • Za nesojenega izumitelja bitcoina nabrali 20.000 dolarjev

  Marca letos je Nesweek ekskluzivno objavil zgodbo o Dorianu Satoshiju Nakamotu, ki da je po njihovih zanesljivih informacijah izumitelj bitcoina. 64-letni možakar iz Los Angelesa, ki je v preteklosti delal za vojsko, je zatem večkrat javno zanikal kakršnokoli povezanost z bitcoinom, na spletu pa se je prek forumov oglasil tudi pravi Nakamoto, ki je tudi zanikal povezavo s človekom iz članka. Zdi se, da se je Newsweek zaletel in opekel.

  Objavljeno: 24.4.2014 05:00več
 • Kitajska izganja bitcoin

  Virtualna kriptovaluta bitcoin je ta teden doživela nov udarec, saj je Kitajska vsem bankam, hranilnicam in drugim posrednikom pri finančnih transakcijah prepovedala ukvarjanje z bitcoinom ter poslovanje s podjetji, ki se ukvarjajo s trgovanjem bitcoinov.

  Objavljeno: 29.3.2014 13:00več