Teme - Bitcoin

 • Microsoft podpira bitcoin

  Microsoft je brez velikega pompa podprl bitcoin, s čimer je ta kriptografska elektronska valuta napravila še en korak k širšemu sprejetju. A do tega, da bo cena Windows denominirana v bitcoinih, je še zelo daleč.

  Objavljeno: 12.12.2014 05:00več
 • Bitcoin ni anonimen

  Bitcoin ni tako anonimen, kot bi sklepali iz dosedanjih dogodkov in zasnove protokola. Luksemburški raziskovalci so pokazali, da je s poceni opremo mogoče zelo enostavno razkriti do 60 odstotkov IP-naslovov udeležencev transakcij.

  Objavljeno: 28.11.2014 05:00več
 • Nesojeni izumitelj bitcoina toži časnik

  Dorian Satoshi Nakamoto, ki ga je Newsweek marca letos razglasil za tistega Satoshija, torej izumitelja bitcoina, toži časnik. Pravzaprav mu do tožbe manjka še nekaj dolarjev za stroške, zato je na spletu začel kampanjo za zbiranje prispevkov.

  Objavljeno: 16.10.2014 05:00več
 • PayPal previdno k bitcoinu

  PayPal začenja sodelovati z BitPayem, CoinBaseom in GoCoinom, ki skrbijo za procesiranje transakcij z bitcoinom. To pomeni, da na PayPalu počasi že lahko pričakujemo podporo za plačevanje z bitcoinom.

  Objavljeno: 25.9.2014 06:00več
 • PayPalovo hčerinsko podjetje za plačilo z bitcoini

  Podjetje Braintree, ki je v lasti plačilnega velikana PayPala (slednji je sam v lasti eBaya), bo v prihodnjih mesecih začel podpirati tudi plačila z bitcoinom. Braintree je sicer spletna platforma za plačevanje, ki je med drugimi uporabljata tudi AirBNB (storitev za najem sob in stanovanj) ter Uber (storitev za priklic taksi prevoza). Uporabniki storitve Braintree bodo morali odpreti račun pri spletni strani Coinbase (kjer bodo imeli tudi denarnico za bitcoin), tega pa bodo povezali z obstoječim računom pri Braintree. Največja prednost za trgovce bodo nizki stroški transakcij, ki bodo znašali le en odstotek. Novost bo sprva na voljo le v ZDA, a lahko računamo, da se bo razširila tudi v Evropo.

  Objavljeno: 9.9.2014 13:00več
 • V kitajskem rudniku bitcoinov

  Na Kitajskem ne najdemo le rudnikov za izkopavanje premoga, redkih zemelj ali zlata, temveč tudi računalniške. Nekaj izmed največjih rudnikov bitcoinov so postavili prav Kitajci.

  Objavljeno: 2.9.2014 05:00več
 • Ekvador pripravlja svoj bitcoin

  Ekvador bo postal prva država, ki bo izdala lastno digitalno valuto, ki je osnovana na zgledu bitcoina, medtem ko so slednjega prepovedali.

  Objavljeno: 9.8.2014 05:00več
 • Prva mednarodna Bitcoin konferenca v Sloveniji

  Od enajstega do dvanajstega septembra bo v ljubljanskem hotelu Slon potekala prva mednarodna Bitcoin konferenca v Sloveniji. Pet let po pojavu decentralizirane kriptografske valute, ki omogoča hitre transakcije z zanemarljivimi transakcijskimi stroški, bodo v Slovenijo prispeli strokovnjaki s celega sveta in predavali o prihodnosti Bitcoina ter poslovnih priložnostih, ki jih alternativna denarna enota ponuja. Osrednji cilj konference je izobraževanje uporabnikov, saj valuta še vedno vzbuja precejšnje nezaupanje med širšo publiko. Krivico bodo med drugim skušali popraviti s predstavitvijo uspešnih poslovnih praks v Bitcoin ekonomiji.

  Objavljeno: 8.8.2014 05:00več
 • Bitcoin dobil največjo stranko: Dell

  Dell je postal največje podjetje, ki je začelo sprejemati bitcoine. Včeraj so zagnali pilotni program, v okviru katerega je mogoče izdelke na njihovi spletni strani kupiti in plačati z bitcoini.

  Objavljeno: 19.7.2014 05:00več
 • GHash.IO: Ne bomo kontrolirali bitcoina

  Skupina GHash.IO, v katero se združujejo rudarji bitcoinov, je obljubila, da se bo po potrebi zmanjšala, da bi zagotovila integriteto bitcoina.

  Objavljeno: 18.7.2014 01:00več