Teme - avtomobil

 • Google je razvil lasten samodejni avto

  Google še naprej zelo intenzivno razvija tehnologije za samodejno vožnjo avtomobilov. Po tem, ko so v zadnjih letih za razvoj uporabljal posebej prilagojene običajne avtomobile (Toyota, Lexus), so tokrat javnost presenetili z lastno razvitim vozilom, ki za zdaj nima imena.

  Objavljeno: 28.5.2014 01:00več
 • Apple v avtomobilih - CarPlay

  Apple je na predvečer otvoritve avtomobilskega sejma v Ženevi predstavil dokončno različico projekta, ki prinaša jabolčni operacijski sistem iOS v avtomobile. Projekt, ki je doslej nosil delovno ime iOS in the Car, se uradno imenuje CarPlay in predstavlja »podaljšek« mobilnih telefonov v vozilu.

  Objavljeno: 4.3.2014 01:00več
 • Audi prehaja na Android

  Po mnenju številnih analitikov bomo v letu 2014 doživeli novo bitko za prevlado pametnih naprav v avtomobilih. Strokovnjaki tu napovedujejo predvsem dvoboj Google – Apple, oba pa okoli sebe že intenzivno zbirata koalicijske partnerje. Prvo potezo bo Google naredil na sejmu CES z družbo Audi, ki bo v prihodnje v svojih vozilih informacijske sisteme zasnovala na platformi Android.

  Objavljeno: 6.1.2014 01:00več
 • Android v vašem prihodnjem avtomobilu

  Iz Južne Koreje prihaja novica, da se avtomobilska velikana Hyundai in Kia pripravljata, da bosta v vseh svojih vozilih v letu 2014 ponudila informacijsko-zabavne sisteme, ki bodo temeljili na platformi Google Android. Za zadaj še ni jasno, do katere mere bo Android prilagojen za rabo v vozilih in kolikšne bodo spremembe, ki bodo lastne samo tema dvema proizvajalcema.

  Objavljeno: 25.10.2013 01:00več
ph