Teme - avtomobil

 • Ranljivi BMW-ji

  Očitno prihajajo časi, ko ne bomo več poročali le o vdorih v računalniške sisteme in spletne storitve, temveč tudi o ranljivostih sodobnih, računalniško in omrežno vse bolj opremljenih avtomobilov.

  Objavljeno: 2.2.2015 02:00več
 • Pametni zasloni za večjo varnost med vožnjo

  Pri britanskem Jaguarju menijo, da lahko s pomočjo sodobnih upogljivih in oblikovno prilagodljivih računalniških zaslonov in naprednih tehnologij prikazovanja precej pripomorejo k varnosti ter udobju vožnje vozil. Najbolj nenavadna novost so zasloni vgrajeni v strešne stebričke vozila, s katerimi uspešno odpravljajo tako imenovane mrtve kote, področja v zornem kotu voznika, ki je jih zakrivajo elementi karoserije.

  Objavljeno: 17.12.2014 01:00več
 • Ford menja Microsoftovo tehnologijo za BlackBerry QNX

  Ford je bil eden od prvih proizvajalcev avtomobilov, ki je v svoje izdelke začel vgrajevati informacijski sistem zasnovan na sodobnih računalniških tehnologijah. Po osmih letih so zdaj predstavili tretjo generacijo tehnologije Sync, ki pa na presenečenje javnosti opušča Microsoftove temelje (Windows Embedded) v zameno za majhen in učinkovit operacijski sistem QNX, ki ga razvija BlackBerry.

  Objavljeno: 16.12.2014 01:00več
 • Google je razvil lasten samodejni avto

  Google še naprej zelo intenzivno razvija tehnologije za samodejno vožnjo avtomobilov. Po tem, ko so v zadnjih letih za razvoj uporabljal posebej prilagojene običajne avtomobile (Toyota, Lexus), so tokrat javnost presenetili z lastno razvitim vozilom, ki za zdaj nima imena.

  Objavljeno: 28.5.2014 01:00več
 • Apple v avtomobilih - CarPlay

  Apple je na predvečer otvoritve avtomobilskega sejma v Ženevi predstavil dokončno različico projekta, ki prinaša jabolčni operacijski sistem iOS v avtomobile. Projekt, ki je doslej nosil delovno ime iOS in the Car, se uradno imenuje CarPlay in predstavlja »podaljšek« mobilnih telefonov v vozilu.

  Objavljeno: 4.3.2014 01:00več
 • Audi prehaja na Android

  Po mnenju številnih analitikov bomo v letu 2014 doživeli novo bitko za prevlado pametnih naprav v avtomobilih. Strokovnjaki tu napovedujejo predvsem dvoboj Google – Apple, oba pa okoli sebe že intenzivno zbirata koalicijske partnerje. Prvo potezo bo Google naredil na sejmu CES z družbo Audi, ki bo v prihodnje v svojih vozilih informacijske sisteme zasnovala na platformi Android.

  Objavljeno: 6.1.2014 01:00več
 • Android v vašem prihodnjem avtomobilu

  Iz Južne Koreje prihaja novica, da se avtomobilska velikana Hyundai in Kia pripravljata, da bosta v vseh svojih vozilih v letu 2014 ponudila informacijsko-zabavne sisteme, ki bodo temeljili na platformi Google Android. Za zadaj še ni jasno, do katere mere bo Android prilagojen za rabo v vozilih in kolikšne bodo spremembe, ki bodo lastne samo tema dvema proizvajalcema.

  Objavljeno: 25.10.2013 01:00več