Teme - apple

 • Apple pripravlja svoj ulični pogled

  Kljub začetni polomiji ima Apple še vedno velike ambicije na področju digitalnih zemljevidov. Nedavno vloženi zahtevek v patentni urad tako nakazuje, da Apple pripravlja svojo različico uličnega pogleda po vzoru priljubljene storitve Google Street View.

  Objavljeno: 7.4.2013 01:00več
 • Apple iOS 7 zamuja

  Sodeč po virih blizu podjetja Apple, nova različica operacijskega sistema iOS za mobilne naprave zamuja za internimi roki. V zadnjih letih smo že nekako navajeni, da Apple skoraj z vsako novo generacijo mobilnih naprav pripravi tudi novo različico operacijskega sistema zanje. Morda pa se bo z iOS 7 ponovila zgodba izpred nekaj let, ko je nova strojna oprema prehitela dobavljivost operacijskega sistema, ki je bil uporabnikom na voljo nekoliko kasneje.

  Objavljeno: 3.4.2013 01:00več
 • Sedma umetnost

  Filmska umetnost je danes vsakomur v vsakem trenutku na dosegu roke. Eni v njej zgolj uživamo, drugi jo tudi ustvarjajo, oboji pa pri tem uporabljamo najrazličnejše naprave. Applovi računalniki, tablice, telefoni in predvajalniki so nadvse pripravni za izdelovanje, obdelovanje in predvajanje gibljivih slik. Če smo v prejšnji številki nahranili ušesa, privoščimo v nadaljevanju pašo še očem.

  Objavljeno: 26.3.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Apple Maps z navigacijo v zaprtih prostorih?

  Apple zopet nakupuje, tokrat z Zemljevidi v mislih. Kupili so namreč podjetje WiFiSLAM, znano po mobilnih aplikacijah za navigacijo v zaprtih prostorih. Kupčija, težka domnevnih 20 milijonov ameriških dolarjev, je zaključena, kar dokazujejo tudi programi podjetja, med katerimi smo v preteklosti našli priljubljena Footprint in Quickmap, ki jih na tržnici Goole Play ni več. Tehnologija, ki do poltretjega metra natančno določi lokacijo uporabnika v zaprtem prostoru, bo bržkone povečala uporabnost aplikacije Apple Maps. Slednja se je v preteklem letu, ko je zamenjala Googlove zemljevide na napravah z operacijskim sistemom iOS, znašla pod topovskim ognjem nezadovoljnih uporabnikov, saj je njena prva različica milo rečeno razočarala. 

  Objavljeno: 24.3.2013 09:00več
 • Apple zamašil varnostno luknjo

  V zaščiti Applovega uporabniškega računa Apple ID je bila takoj po objavi sistema za dodatno preverjanje istovetnosti odkrita velika ranljivost. Izkazalo se je, da lahko tujec zgolj z elektronskim naslovom in rojstnim datumom posameznika pride do njegovega uporabniškega imena in gesla. Ker sta podatka največkrat dostopna z enostavnim iskanjem po spletu, je takoj po odkritju varnostne razpoke nastala panika. V Cupertinu so takoj reagirali in onesposobili sistem, ki je pozabljivcem omogočil ponastavljanje gesla, ranljivost je bila namreč odkrita ravno na strani za pomoč ob pozabljenem geslu. Ranljivost so odpravili, tako da sistem za ponastavljanje gesla zopet deluje (varno).

  Objavljeno: 24.3.2013 05:00več
 • iGlasba 11

  Glasba je duhovna hrana, ki Applu že od nekdaj veliko pomeni. Skoraj vsak veliki korak v zgodovini podjetja lahko povežemo z njo. Začne se z imenom podjetja, konča pri aplikaciji iTunes. Nekdaj osovraženi program za predvajanje glasbe je sčasoma zrasel v središče večpredstavnih vsebin in upravitelja vseh jabolčnih naprav v posameznikovem okolju. Različica aplikacije z zaporedno številko 11 je hitrejša, lepša in učinkovitejša od predhodnic. Po mesecu ali dveh redne rabe je napočil čas, da objavimo prvih nekaj zvijač v zvezi z njo.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Tablice, nova generacija

  Pred letom dni smo kot prvi v Sloveniji zares preizkusili Applov iPad in tudi tokrat smo se potrudili in novi iPad 2 kupili posebej za tokratni preizkus. Da bo bolj očitno, kako novi (in celo stari) iPad trenutno odstopa od konkurence, smo preizkusili še androidne rivale.

  Objavljeno: 29.3.2011 | Kategorija: Fokusveč
 • Končno večopravilnost

  Apple je nedavno predstavil novo različico operacijskega sistema, ki poganja njihove vse bolj priljubljene mobilne naprave, iPhone, iPod Touch in novi iPad. Novosti nam je uspelo preizkusiti na razvojni različici programja, nameščenega na iPod Touch tretjega rodu.

  Objavljeno: 26.5.2010 12:07 | Kategorija: Veliki preizkusiveč
 • Jabolčna tablica

  O Applovih novostih je bilo v zadnjih nekaj letih prelitega silno veliko črnila - sploh tistega fiktivnega, digitalnega. Vrh tega predstavlja konec januarja predstavljena tablica, imenovana iPad. O njej smo tudi mi že poročali (med drugim tudi na našem blogu), končno pa smo jo dobili tudi v roke. Je res tako čarobna, kot je obljubljal Steve Jobs?

  Objavljeno: 25.5.2010 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Z druge strani zavese

  V septembrski številki Monitorja smo poiskali po našem mnenju sto najboljših brezplačnih programov za računalnike z operacijskim sistemom Windows. Ker so v zadnjih letih pri nas na mize uporabnikov zajadrali tudi računalniki z logotipom obgrizenega jabolka, se spodobi, da podoben pregled naredimo tudi zanje. Torej, brez posebnega pompa vam predstavljamo 55 najboljših brezplačnih programov za Mac OS X.

  Objavljeno: 23.2.2010 | Kategorija: Ceneje je boljeveč