Teme - apple

 • Dela Apple uro?

  Govorice o uri, ki smo jo novinarji hitro poimenovali iWatch, ne jenjajo. Začele so se s predvajalnikom iPod Nano, ki se je z Applovim blagoslovom že leta 2011 prelevil v pametno uro. Nato se je zanimanje za tehnološke izdelke, ki jih nosimo, iz meseca v mesec povečevalo. Ker Apple od Jobsove smrti ni splavil ničesar prelomnega, je jasno, da se v Cupertinu nekaj kuha. Večinsko mnenje stavi na pametno uro. Imela naj bi ukrivljen zaslon, občutljiv za dotik, ter napredno povezavo z drugimi Applovimi napravami. Ker se z idejo o pametni uri igrajo vsaj še Microsoft, Google, LG in Samsung, naj bi pri Applu v projekt vpregli kar sto zaposlenih. Zanimanje kupcev je veliko, sodeč po anketah bi uro že danes kupila kar petina vprašanih, zato bo ura iWatch luč sveta bržkone ugledala še pred iztekom leta.

  Objavljeno: 22.4.2013 18:00več
 • Apple in Yahoo

  Sodeč po pisanju časopisa Wall Street Journal naj bi se Apple in Yahoo pogovarjala o možnostih tesnejša sodelovanja. Apple kot kaže išče možnosti, da bi nadomestil Google in njegove storitve v svojih izdelkih, zlasti napravah z operacijskim sistemom iOS.

  Objavljeno: 11.4.2013 01:00več
 • Apple iTV in pripomočki

  Ena večjih ugank v zadnjih mesecih je vprašanje, ali in kdaj bo Apple predstavil svoj prvi televizor. Po tem, ko se je pred časom govorilo, da je prihod televizorja, ki mu za zdaj pravijo iTV, predstavljen na naslednje leto, mnogi poznavalci in analitiki zopet navajajo, da je izid zagotovo v letu 2013.

  Objavljeno: 8.4.2013 01:00več
 • Apple pripravlja svoj ulični pogled

  Kljub začetni polomiji ima Apple še vedno velike ambicije na področju digitalnih zemljevidov. Nedavno vloženi zahtevek v patentni urad tako nakazuje, da Apple pripravlja svojo različico uličnega pogleda po vzoru priljubljene storitve Google Street View.

  Objavljeno: 7.4.2013 01:00več
 • Apple iOS 7 zamuja

  Sodeč po virih blizu podjetja Apple, nova različica operacijskega sistema iOS za mobilne naprave zamuja za internimi roki. V zadnjih letih smo že nekako navajeni, da Apple skoraj z vsako novo generacijo mobilnih naprav pripravi tudi novo različico operacijskega sistema zanje. Morda pa se bo z iOS 7 ponovila zgodba izpred nekaj let, ko je nova strojna oprema prehitela dobavljivost operacijskega sistema, ki je bil uporabnikom na voljo nekoliko kasneje.

  Objavljeno: 3.4.2013 01:00več
 • Sedma umetnost

  Filmska umetnost je danes vsakomur v vsakem trenutku na dosegu roke. Eni v njej zgolj uživamo, drugi jo tudi ustvarjajo, oboji pa pri tem uporabljamo najrazličnejše naprave. Applovi računalniki, tablice, telefoni in predvajalniki so nadvse pripravni za izdelovanje, obdelovanje in predvajanje gibljivih slik. Če smo v prejšnji številki nahranili ušesa, privoščimo v nadaljevanju pašo še očem.

  Objavljeno: 26.3.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Apple Maps z navigacijo v zaprtih prostorih?

  Apple zopet nakupuje, tokrat z Zemljevidi v mislih. Kupili so namreč podjetje WiFiSLAM, znano po mobilnih aplikacijah za navigacijo v zaprtih prostorih. Kupčija, težka domnevnih 20 milijonov ameriških dolarjev, je zaključena, kar dokazujejo tudi programi podjetja, med katerimi smo v preteklosti našli priljubljena Footprint in Quickmap, ki jih na tržnici Goole Play ni več. Tehnologija, ki do poltretjega metra natančno določi lokacijo uporabnika v zaprtem prostoru, bo bržkone povečala uporabnost aplikacije Apple Maps. Slednja se je v preteklem letu, ko je zamenjala Googlove zemljevide na napravah z operacijskim sistemom iOS, znašla pod topovskim ognjem nezadovoljnih uporabnikov, saj je njena prva različica milo rečeno razočarala. 

  Objavljeno: 24.3.2013 09:00več
 • Apple zamašil varnostno luknjo

  V zaščiti Applovega uporabniškega računa Apple ID je bila takoj po objavi sistema za dodatno preverjanje istovetnosti odkrita velika ranljivost. Izkazalo se je, da lahko tujec zgolj z elektronskim naslovom in rojstnim datumom posameznika pride do njegovega uporabniškega imena in gesla. Ker sta podatka največkrat dostopna z enostavnim iskanjem po spletu, je takoj po odkritju varnostne razpoke nastala panika. V Cupertinu so takoj reagirali in onesposobili sistem, ki je pozabljivcem omogočil ponastavljanje gesla, ranljivost je bila namreč odkrita ravno na strani za pomoč ob pozabljenem geslu. Ranljivost so odpravili, tako da sistem za ponastavljanje gesla zopet deluje (varno).

  Objavljeno: 24.3.2013 05:00več
 • iGlasba 11

  Glasba je duhovna hrana, ki Applu že od nekdaj veliko pomeni. Skoraj vsak veliki korak v zgodovini podjetja lahko povežemo z njo. Začne se z imenom podjetja, konča pri aplikaciji iTunes. Nekdaj osovraženi program za predvajanje glasbe je sčasoma zrasel v središče večpredstavnih vsebin in upravitelja vseh jabolčnih naprav v posameznikovem okolju. Različica aplikacije z zaporedno številko 11 je hitrejša, lepša in učinkovitejša od predhodnic. Po mesecu ali dveh redne rabe je napočil čas, da objavimo prvih nekaj zvijač v zvezi z njo.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Tablice, nova generacija

  Pred letom dni smo kot prvi v Sloveniji zares preizkusili Applov iPad in tudi tokrat smo se potrudili in novi iPad 2 kupili posebej za tokratni preizkus. Da bo bolj očitno, kako novi (in celo stari) iPad trenutno odstopa od konkurence, smo preizkusili še androidne rivale.

  Objavljeno: 29.3.2011 | Kategorija: Fokusveč