Teme - apple

 • Kaj se kuha pri Applu?

  Nedavne kadrovske spremembe in poslovne poteze potrjujejo, da Apple pripravlja nekaj novega, kar doslej še ni bilo v njihovi ponudbi. Pravkar so objavili, da se jim je na položaj podpredsednika za »posebne projekte« pridružil Paul Deneve, bivši direktor modne hiše Yves Saint Laurent. O natančnejši vlogi modnega strokovnjaka Apple še molči, vendar je glede na izkušnje le tega mogoče sklepati, da bo bodočim izdelkom pomagal dodati še nekaj več modnega pridiha.

  Objavljeno: 3.7.2013 01:00več
 • Apple patentiral kombinirana vrata

  V času, ko prenosniki postajajo vse tanjši, je prostor, namenjen najrazličnejšim vhodom, izhodom in drugim priključkom, iz dneva v dan vrednejši. Apple se težave loteva s tehnologijo, ki dvoje vrat združi v ena. Po zgledu bralnikov pomnilniških kartic bodo podvojena vrata imela posebno obliko in prirejeno postavitev kontaktov, tako da bodo sprejela dva različna priključka. Zamisel so patentirali s primerom, ki združuje USB vrata z bralnikom SD kartic, a teoretično bi lahko sparili tudi drugi dve sorodni tehnologiji. Kdaj bodo pri Applu patentirano tehnologijo uporabili pri snovanju še tanjših Macov, ni znano.

  Objavljeno: 29.6.2013 08:00več
 • Z Macom na počitnice

  Poletje je tu. Počitnice, dopust, oddih. Morje, planine, velemesta. Za vsakogar se najde kaj. Čeprav so osrednji meseci v letu navadno namenjeni brezdelju, to ne pomeni, da bo oddiha deležen tudi naš zvesti računalniški spremljevalec. Mac je idealen sopotnik, razumevajoča družica in najboljši animator.

  Objavljeno: 26.6.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Apple razkriva podatke o razkrivanjih

  Po Googlu, Microsoftu in Facebooku je tudi Apple javnosti sporočil, koliko podatkov o svojih uporabnikih so izročili ameriškim državnim agencijam, v prvi vrsti NSA. Sporočilo za javnost navaja, da so v šestih mesecih od začetka decembra 2012 do konca letošnjega maja izročili podatke v nekje med 4.000 in 5.000 primerih, ki vključujejo okoli 9.000 do 10.000 uporabniških računov.

  Objavljeno: 18.6.2013 01:00več
 • iOS7 za tablice iPad

  Apple je nedavno predstavljeni operacijski sistem iOS7 prikazoval le na telefonih iPhone, čeprav naj bi sistem deloval tudi na tablicah. Šele zdaj, ko je med razvijalce prišla razvojna različica okolja, je mogoče videti podrobnosti in videz na velikih zaslonih. Najnovejše razvojno okolje Xcode 5 namreč vsebuje simulator operacijskega sistema, kjer je možno videti tudi glavne značilnosti sistema na tablicah iPad.

  Objavljeno: 18.6.2013 01:00več
 • Microsoft Office za iOS je tu!

  Po več mesecih ugibanj, domnevnih razkritjih varovanih informacij in njihovih zanikanjih, je Microsoft vendarle uradno, čeprav nepričakovano na tiho, predstavil pisarniški paket Office za Applove računalnike z operacijskim sistemom iOS, najprej le za mobilne telefone iPhone.

  Objavljeno: 14.6.2013 01:00več
 • Apple WWDC: Mac OS X Mavericks, iWorks Cloud, varčnejši MacBook Air in cilindrični Mac Pro

  Ljubiteljem računalnikov Mac je Apple na konferenci WWDC predstavil kar tri novosti. Najprej je tu nova različica operacijskega sistema Mac OS X z imenom Mavericks, ki prinaša čez 200 novosti in izboljšav. Mac OS je dobil novo aplikacijo Maps, narejeno po zgledu tiste iz mobilnih naprav, ki se zna z njimi tudi sinhronizirati. Prav tako iz mobilnih naprav na Mace prihaja tudi spletna knjigarna iBooks. Brskalnik Safari je doživel prenovo, zlasti kar se tiče hitrosti delovanja, izboljšali so povezljivost s spletno storitvijo iCloud.

  Objavljeno: 11.6.2013 01:00več
 • Apple WWDC: iOS 7 in iTunes Radio

  Apple je na razvojni konferenci WWDC pokazal, da lahko naredi vrhunsko predstavo, tudi če javnosti ne predstavljajo novih modelov telefonov iPhone in tablic iPad. Prenovili pa so skoraj vse ostalo v svoji ponudbi in obenem za jesen najavili novi mobilni operacijski sistem iOS 7.

  Objavljeno: 11.6.2013 01:00več
 • Američani vohljali na Googlu, Facebooku in Applu

  Pisanje angleškega časnika The Guardian razkriva, da je ameriška varnostna agencija NSA od leta 2007 neposredno s strežnikov Googla, Facebooka, Appla in drugih gigantov pridobivala informacije o delovanju njihovih uporabnikov. Zanimala so jih predvsem elektronska sporočila, podatkovni prenosi in pogovori v živo. Vohljanje jim je omogočal program PRISM, ki naj bi deloval v sodelovanju s podjetji, kar so njihovi predstavniki takoj zanikali. Pri Googlu trdijo, da so tovrstna stranska vrata znanstvena fantastika, ki je ni mogoče udejanjiti in ne obstaja, medtem ko so drugi pri izjavah malce bolj previdni in pravijo, da o obstoju programa PRISM ne vedo ničesar.

  Objavljeno: 7.6.2013 11:00več
 • Pogovor s Timom Cookom

  Tim Cook, prvi mož družbe Apple, se v javnosti ne pojavlja prav pogosto in običajno ne daje izjav, ki niso povezane s predstavitvami izdelkov ali z drugimi uradnimi objavami. Izjema je konferenca D11, ki jo organizira spletni portal AllThingsD. Očitno se Cook tam počuti dovolj udobno, da je v javnem pogovoru razkril nekaj smernic, ki najbrž nakazujejo naslednje poteze proizvajalca.

  Objavljeno: 29.5.2013 01:00več
ph