Teme - apple

 • Na vrsti so tablice z večjimi zasloni

  Kljub temu, da je v zadnjem letu moč opaziti izrazit trend manjšanja velikosti zaslonov pri najbolj priljubljenih tablicah (denimo iPad Mini, Nexus 7,…), proizvajalci načrtujejo tudi pohod v drugo smer. Že nekaj tednov se tako krepijo govorice, da Apple poleg novih različic tablic iPad in iPad Mini (torej približno 10- in 8-palčnih modelov) pripravlja tudi izdelek, ki bo imel kar 13-palčni zaslon. S tem bi močno zakorakal na področje, ki ga danes obvladujejo prenosniki.

  Objavljeno: 30.7.2013 01:00več
 • Microsoftov Outlook za iOS

  Microsoft je pred kratkim objavil pisarniško zbirko Office, namenjeno telefonom iPhone. Zbirka omogoča delo z vsemi datotekami, narejenimi v klasičnih programih Word, Excel, Powerpoint, itd., sedaj pa je na voljo tudi samostojna aplikacija za spletno pošto, imenovana Outlook Web App (OWA). Kljub imenu gre za lokalno aplikacijo, ki poleg funkcij, ki jih že poznamo iz brskalnika, omogoča preglednejše in enostavnejše organiziranje e-pošte, iskanja in organiziranja sestankov.

  Objavljeno: 18.7.2013več
 • Apple še naprej tudi s Samsungovimi procesorji

  Pri Applu so pred kratkim podpisali pogodbo, pod katero naj bi njihove procesorje izdelovalo Tajvansko podjetje TSMC. Sedaj pa kaže, da bodo ostali tudi pri Samsungu, vsaj po pisanju južnokorejskem časnika Korea Economics Daily. Konkretno naj bi šlo za čipe A9, ki jih lahko pričakujemo v naslednjih generacijah telefonov iPhone.

  Objavljeno: 18.7.2013več
 • Apple v pogovorih za nakup razvijalcev Kinect-a

  Sodeč po pisanju Izraelskega časnika Calcalist naj bi se pri Applu zanimali za nakup Izraelskega podjetja Primesense, ki je v preteklosti sodelovalo z Microsoftom pri dodatku Kinect. Gre za 3D bralnik, ki prepozna naše gibe, preko katerih lahko upravljamo igre na Microsoftovih konzolah XBox. Tehnologija 3D skeniranja podjetja Primesense se uporablja v ogromno različnih napravah, seveda si lahko razlagamo, da bi lahko Apple tovrstno tehnologijo vgradil v prihodnje generacije svojih telefonov in tablic.

  Objavljeno: 16.7.2013več
 • Apple podarja uspešnice

  Pet let mineva od rojstva Applove mobilne tržnice App Store, ki je doslej prodala in oddala že več kot 50 milijard programskih izdelkov za naprave z operacijskim sistemom iOS. Rojstni dan trgovine obeležuje poplava brezplačnih (včerajšnjih) uspešnic. Deset prelomnih iger in aplikacij nam je (v bržkone omejenem časovnem obdobju) na voljo povsem zastonj. Med njimi najdemo dnevnik Day One, mešalno mizo Traktor DJ, igranje vlog Infinity Blade 2, miselni orešček Where’s My Water ter ptičjo aviacijo Tiny Wings. Pohitite in prihranite zajeten kup denarja.

  Objavljeno: 9.7.2013 05:00več
 • Kaj se kuha pri Applu?

  Nedavne kadrovske spremembe in poslovne poteze potrjujejo, da Apple pripravlja nekaj novega, kar doslej še ni bilo v njihovi ponudbi. Pravkar so objavili, da se jim je na položaj podpredsednika za »posebne projekte« pridružil Paul Deneve, bivši direktor modne hiše Yves Saint Laurent. O natančnejši vlogi modnega strokovnjaka Apple še molči, vendar je glede na izkušnje le tega mogoče sklepati, da bo bodočim izdelkom pomagal dodati še nekaj več modnega pridiha.

  Objavljeno: 3.7.2013 01:00več
 • Apple patentiral kombinirana vrata

  V času, ko prenosniki postajajo vse tanjši, je prostor, namenjen najrazličnejšim vhodom, izhodom in drugim priključkom, iz dneva v dan vrednejši. Apple se težave loteva s tehnologijo, ki dvoje vrat združi v ena. Po zgledu bralnikov pomnilniških kartic bodo podvojena vrata imela posebno obliko in prirejeno postavitev kontaktov, tako da bodo sprejela dva različna priključka. Zamisel so patentirali s primerom, ki združuje USB vrata z bralnikom SD kartic, a teoretično bi lahko sparili tudi drugi dve sorodni tehnologiji. Kdaj bodo pri Applu patentirano tehnologijo uporabili pri snovanju še tanjših Macov, ni znano.

  Objavljeno: 29.6.2013 08:00več
 • Z Macom na počitnice

  Poletje je tu. Počitnice, dopust, oddih. Morje, planine, velemesta. Za vsakogar se najde kaj. Čeprav so osrednji meseci v letu navadno namenjeni brezdelju, to ne pomeni, da bo oddiha deležen tudi naš zvesti računalniški spremljevalec. Mac je idealen sopotnik, razumevajoča družica in najboljši animator.

  Objavljeno: 26.6.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Apple razkriva podatke o razkrivanjih

  Po Googlu, Microsoftu in Facebooku je tudi Apple javnosti sporočil, koliko podatkov o svojih uporabnikih so izročili ameriškim državnim agencijam, v prvi vrsti NSA. Sporočilo za javnost navaja, da so v šestih mesecih od začetka decembra 2012 do konca letošnjega maja izročili podatke v nekje med 4.000 in 5.000 primerih, ki vključujejo okoli 9.000 do 10.000 uporabniških računov.

  Objavljeno: 18.6.2013 01:00več
 • iOS7 za tablice iPad

  Apple je nedavno predstavljeni operacijski sistem iOS7 prikazoval le na telefonih iPhone, čeprav naj bi sistem deloval tudi na tablicah. Šele zdaj, ko je med razvijalce prišla razvojna različica okolja, je mogoče videti podrobnosti in videz na velikih zaslonih. Najnovejše razvojno okolje Xcode 5 namreč vsebuje simulator operacijskega sistema, kjer je možno videti tudi glavne značilnosti sistema na tablicah iPad.

  Objavljeno: 18.6.2013 01:00več
ph