Teme - apple

 • Microsoft Office za iOS je tu!

  Po več mesecih ugibanj, domnevnih razkritjih varovanih informacij in njihovih zanikanjih, je Microsoft vendarle uradno, čeprav nepričakovano na tiho, predstavil pisarniški paket Office za Applove računalnike z operacijskim sistemom iOS, najprej le za mobilne telefone iPhone.

  Objavljeno: 14.6.2013 01:00več
 • Apple WWDC: Mac OS X Mavericks, iWorks Cloud, varčnejši MacBook Air in cilindrični Mac Pro

  Ljubiteljem računalnikov Mac je Apple na konferenci WWDC predstavil kar tri novosti. Najprej je tu nova različica operacijskega sistema Mac OS X z imenom Mavericks, ki prinaša čez 200 novosti in izboljšav. Mac OS je dobil novo aplikacijo Maps, narejeno po zgledu tiste iz mobilnih naprav, ki se zna z njimi tudi sinhronizirati. Prav tako iz mobilnih naprav na Mace prihaja tudi spletna knjigarna iBooks. Brskalnik Safari je doživel prenovo, zlasti kar se tiče hitrosti delovanja, izboljšali so povezljivost s spletno storitvijo iCloud.

  Objavljeno: 11.6.2013 01:00več
 • Apple WWDC: iOS 7 in iTunes Radio

  Apple je na razvojni konferenci WWDC pokazal, da lahko naredi vrhunsko predstavo, tudi če javnosti ne predstavljajo novih modelov telefonov iPhone in tablic iPad. Prenovili pa so skoraj vse ostalo v svoji ponudbi in obenem za jesen najavili novi mobilni operacijski sistem iOS 7.

  Objavljeno: 11.6.2013 01:00več
 • Američani vohljali na Googlu, Facebooku in Applu

  Pisanje angleškega časnika The Guardian razkriva, da je ameriška varnostna agencija NSA od leta 2007 neposredno s strežnikov Googla, Facebooka, Appla in drugih gigantov pridobivala informacije o delovanju njihovih uporabnikov. Zanimala so jih predvsem elektronska sporočila, podatkovni prenosi in pogovori v živo. Vohljanje jim je omogočal program PRISM, ki naj bi deloval v sodelovanju s podjetji, kar so njihovi predstavniki takoj zanikali. Pri Googlu trdijo, da so tovrstna stranska vrata znanstvena fantastika, ki je ni mogoče udejanjiti in ne obstaja, medtem ko so drugi pri izjavah malce bolj previdni in pravijo, da o obstoju programa PRISM ne vedo ničesar.

  Objavljeno: 7.6.2013 11:00več
 • Pogovor s Timom Cookom

  Tim Cook, prvi mož družbe Apple, se v javnosti ne pojavlja prav pogosto in običajno ne daje izjav, ki niso povezane s predstavitvami izdelkov ali z drugimi uradnimi objavami. Izjema je konferenca D11, ki jo organizira spletni portal AllThingsD. Očitno se Cook tam počuti dovolj udobno, da je v javnem pogovoru razkril nekaj smernic, ki najbrž nakazujejo naslednje poteze proizvajalca.

  Objavljeno: 29.5.2013 01:00več
 • Foto pomočnik

  Časi, ko je bilo v opisu delovnih nalog fotografa tudi razvijanje filma, so mimo. Digitalna fotografija je naredila svoje, film so nadomestile pomnilniške kartice, predane mojstre pa sleherniki s poceni opremo. Uspešna fotografska seansa kljub spremembam ostaja ločena na dva dela, po fotografiranju je ovekovečene trenutke še vedno treba dodatno obdelati. Temnico so nadomestili računalniki. Applovi računalniki.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Trio tipkaric

  Kmalu po predstavitvi Applove tablice iPad so začeli nastajati najrazličnejši dodatki zanjo – med  zanimivejšimi so različne tipkovnice, ki iPad približajo marsikateremu uporabniku. Preizkusili smo tri različne modele, od katerih vsak ponuja nekaj svojega.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Apple dela finančne trike

  Apple je presenetil finančne trge z objavo obveznic v višini kar 17 milijard dolarjev, kar je največji objava v zgodovini za organizacije, ki niso banke. Z obveznicami naj bi pomagali nakup lastnih delnic v višini skoraj 60 milijard dolarjev. Hkrati naj bi za 15% zvišali dividende za vlagatelje, ki so po nekaj mesecev trajajočem padanju vrednost delnic družbe že precej nestrpni in nezaupljivi.

  Objavljeno: 2.5.2013 01:00več
 • Kot za stavo tipkamo na Applovo napravo

  Nižja kilometrina domače miške pomeni izdatnejšo prstno telovadbo. V vihri sprememb ostaja osamljena konstanta. Brez tipkovnice še vedno ne gre.

  Objavljeno: 23.4.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Dela Apple uro?

  Govorice o uri, ki smo jo novinarji hitro poimenovali iWatch, ne jenjajo. Začele so se s predvajalnikom iPod Nano, ki se je z Applovim blagoslovom že leta 2011 prelevil v pametno uro. Nato se je zanimanje za tehnološke izdelke, ki jih nosimo, iz meseca v mesec povečevalo. Ker Apple od Jobsove smrti ni splavil ničesar prelomnega, je jasno, da se v Cupertinu nekaj kuha. Večinsko mnenje stavi na pametno uro. Imela naj bi ukrivljen zaslon, občutljiv za dotik, ter napredno povezavo z drugimi Applovimi napravami. Ker se z idejo o pametni uri igrajo vsaj še Microsoft, Google, LG in Samsung, naj bi pri Applu v projekt vpregli kar sto zaposlenih. Zanimanje kupcev je veliko, sodeč po anketah bi uro že danes kupila kar petina vprašanih, zato bo ura iWatch luč sveta bržkone ugledala še pred iztekom leta.

  Objavljeno: 22.4.2013 18:00več
ph