Teme - apple

 • Apple iOS7, nekaj napak(ic)

  Ko nek program (ali operacijski sistem) v roke hkrati dobi nekaj milijonov ljudi, je to zagotovo eden najboljših »beta testov« oz. iskanja morebitnih napak. To se je izkazalo tudi v primeru novega Appleovega mobilnega operacijskega sistema iOS7, kjer sta nekaj dni po predstavitvi že odkriti dve varnostni napaki. Mi pa smo odkrili še tretjo, ki sicer ni varnostna.

  Objavljeno: 21.9.2013več
 • Notranjost iPhone 5s

  Mojstri pri iFixIT so znani po tem, da vse najnovejše mobilne igrače razstavijo na prafaktorje, velikokrat še preden jih običajni kupci sploh dobijo v roke. Pravijo, da zato,da lahko ocenijo, kako enostavno se da naprava popraviti, v resnici pa, saj vemo, zato, da potolažijo firbec tistih, ki ne premoremo toliko tehničnega znanja (in posebnega orodja), da bi se tega lotili sami ;)

  Objavljeno: 20.9.2013 08:00več
 • Apple iPhone 5S in 5C v novih barvah

  Do predstavitve novih generacij pametnih telefonov Apple iPhone nas menda loči le nekaj tednov, medtem pa so v splet pricurljale doslej najbolj jasne fotografije in celo video posnetek ohišij za bodoče modele iPhone 5S in 5C.

  Objavljeno: 27.8.2013 01:00več
 • Spregledane skrivnosti Gorskega leva

  Vsakdo ima svoje skrivnosti. Zadnja inkarnacija Applovega operacijskega sistema ni nobena izjema. Kot vsake druge tajne so skrivnosti Gorskega leva različne. Od bogatih do smešnih, najde se vse. Nekaj smo jih poiskali tudi mi.

  Objavljeno: 27.8.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • V sedmo gre rado

  Inovativnost je šla skupaj z Jobsom v neznano. Tako opisujejo stanje v Applu njihovi nasprotniki. Da bi jih utišali, so vidci iz Cupertina popolnoma prevetrili (nekdaj) najnaprednejši mobilni operacijski sistem. Če je iOS 7 tisto, na kar s(m)o čakali jabolčni privrženci, preverimo z različico za razvijalce.

  Objavljeno: 27.8.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Zračne izboljšave

  Apple je pred leti s prenosnikom Air pokazal, kakšni bi morali biti prenosni računalniki. Vmes so ga še izboljšali, najnovejšo generacijo pa smo preizkusili tudi mi.

  Objavljeno: 27.8.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • iWork for iCloud že pri uporabnikih

  Po več tednih zasebnega preizkušanja je Apple odprl spletno pisarno iWork for iCloud vsem, ki imajo veljaven Applov račun. Ker spletna različica pisarniških programov, znanih iz okolja Mac OS in iOS, še ni povsem dokončana, so dostop odprli vsem, ki imajo veljaven račun v Applovem oblaku iCloud. Uporabniki lahko preizkusijo spletne različice urejevalnika Pages, preglednice Numbers in predstavitvenega programa Keynote.

  Objavljeno: 26.8.2013 01:00več
 • Filmi v oblaku tudi za Slovence 

  Apple je seznamu držav, kjer lahko uporabniki v trgovini iTunes kupljen film s pomočjo oblaka iCloud samodejno prenesejo na poljubno jabolčno napravo, dodal osem novih. V ugledni družbi, na spisku so Italija, Avstrija, Švica, Estonija, Latvija, Litva in Japonska, se je znašla tudi Slovenija. Podpora storitvi iTunes in the Cloud za tako za podalpski živelj, kot za druge prebivalce naštetih držav pomeni, da bomo poslej med kupljeno glasbo, knjigami in aplikacijami, v oblaku vedno našli tudi že plačane filme, ki si jih bomo po želji ogledali na eni izmed podprtih naprav (iPhone, iPad, iPod Touch in Apple TV).

  Objavljeno: 9.8.2013 08:00več
 • Ameriška vlada preprečila Samsungovo zmago

  Ameriška Komisija za mednarodno trgovino (ITC) je junija ugotovila, da je Apple v svojih izdelkih uporabil zaščiteno tehnologijo podjetja Samsung. Zaradi kršitve patenta v zvezi z brezžičnim povezovanjem 3G so prepovedali prodajo telefonov iPhone (3, 3GS, 4) in tablic iPad (2, 3). Veselje v korejskem taboru je sedaj skazila ameriška vlada s predsednikom Obamo na čelu, ki je na odločitev dala veto. Bojda bi zahtevana kazen slabo vplivala na poštenost trgovanja onkraj luže. Samsung z obrazložitvijo seveda ni zadovoljen, zato se bo pritožil.

  Objavljeno: 5.8.2013 08:00več
 • Vdor z napajalnikom

  Raziskovalci univerze Georgia Tech so opozorili na nenavadno, a nevarno ranljivost v telefonih iPhone in tablicah iPad. Applovim izdelkom z operacijskim sistemom iOS so namesto napajalnika podtaknili miniaturni računalnik, ki je poleg dobave energije uspešno v nekaj trenutkih na ciljno napravo namestil škodljivo programsko kodo.

  Objavljeno: 2.8.2013 01:00več
ph