Teme - amd

 • AMD Radeon RX 480 – vstopna grafika za navidezno resničnost

  AMD je predstavil novo grafično kartico Radeon RX 480, ki ne bo potolkla nobenih absolutnih hitrostnih rekordov, a bo kljub temu postala najbrž zelo priljubljena pri širšem krogu uporabnikov. Radeon RX 480 je namreč najcenejša alternativa za tiste, ki se želijo podati na področje prikazovalnikov za navidezno resničnost, kot sta Oculus Rift in HTC Vive.

  Objavljeno: 30.6.2016 01:00 | Teme: amd, grafične kartice
 • AMD išče poti do stare slave

  AMD je na sejmu Computex postregel z nizom novosti, s katerimi išče nove kupce v tržnih nišah, kjer tekmeci niso tako močni. Najprej so na oder postavili nove mobilne procesorje APU z delovnimi imeni Stoney Bridge in Bristol Bridge. Z njimi ciljajo predvsem na trg prenosnih računalnikov, hibridov in tablic, odlikuje pa jih manjša porabe energije (35 in 15 Wattov). AMD se hvali, da nudijo novi procesorji 53% večjo grafično zmogljivost kot predhodna generacija in so za polovico zmogljivejši od Intelovih mobilnih procesorjev Skylake.

  Objavljeno: 4.6.2016 01:00 | Teme: amd, procesor
 • AP in AMD z virtualnimi novicami

  Pri Associated Press so napovedali sodelovanje s strojnim gigantom AMD. Z njihovo tehnologijo bo novinarska hiša objavljala vsebine, ki jih bo moč gledati z napravami za prikaz navidezne resničnosti. Čeprav se Oculus Rift, HTC Vive in prihajajoča druščina največ omenjajo v povezavi z igrami, napovedano sodelovanje dokazuje, da je navidezna resničnost primerna tudi za druga področja. Z uporabo AMDjeve tehnologije Radeon bodo pri AP novice objavljali v virtualnem okolju. Pristop bo uporabniku omogočil neposredno spremljanje dogodkov po svetu. Občutek bo podoben ogledu 360-stopinjskih video posnetkov, ki jih med drugim ponujata YouTube in New York Times. Nekaj korakov v tej smeri so v preteklosti narediti tudi pri novinarski hiši Associated Press, sleherniku so na primer omogočili potovanje v prvem razredu letala Singapore Airlines, izkušnjo, ki v resničnem življenju stane dobrih 15.000 evrov.

  Objavljeno: 19.2.2016 01:00 | Teme: amd, VR, novice
 • AMD »zažiga« grafične kartice

  AMD-jevi novi gonilniki Crimson, ki so izšli prejšnji torek, so nekaterim uporabnikom AMD-jevih grafičnih kartic povzročili nemalo težav, saj so jim pošteno pregreli kartice. Nekateri poročajo celo o fizičnih poškodbah, česar še ni bilo mogoče neodvisno preveriti, brez dvoma pa je hrošč v novem gonilniku prizadel mnogo kartic.

  Objavljeno: 1.12.2015 05:00 | Teme: amd, grafične kartice
 • Tožba zaradi lažnega števila jeder

  Konec novembra je uporabnik vložil tožbo zoper podjetje AMD, konkretno zaradi njihovih marketinških trditev o procesorjih, ki temeljijo na platformi Bulldozer. Ti naj bi omogočali tudi do osem jeder, kar pa je po mnenju uporabnika laž.

  Objavljeno: 9.11.2015 14:00 | Teme: procesor, amd
 • AMD razmišlja o razcepitvi

  Ameriško podjetje AMD, znano predvsem po procesorjih za osebne računalnike, po nakupu podjetja ATI pa tudi po grafičnih karticah, naj bi razmišljalo o cepitvi. Tako pravijo anonimni viri, poročajo pri agenciji Reuters. Bojda naj bi podjetje že najelo konzultante, ki naj bi preučili različne možnosti, od cepitve do ustanovitve ločenih, hčerinskih podjetji. AMD je sicer zadnjih deset let ves čas v senci večjega in uspešnejšega Intela.

  Objavljeno: 21.6.2015 09:00 | Teme: amd
 • AMD napovedal nove grafične kartice in igričarski računalnik

  Pri AMDju so napovedali nekaj novih grafičnih kartic, temelječih na novi generaciji grafičnih procesorjev. Ti so zasnovani na novi arhitekturi, imenovani Fiji, gre za kartice Radeon R9 Fury X, R9 Fury in R9 Nano. Vse kartice, ki temeljijo na arhitekturi Fiji, uporabljajo novo tehnologijo za še hitrejši pomnilnik (HBM, high-bandwidth memory technology), ta omogoča višje hitrosti od GDDR5 pri manjši porabi energije.

  Objavljeno: 17.6.2015 12:00 | Teme: amd
 • Boj za varčne strežnike

  Konec januarja je AMD predstavil svoj prvi strežniški procesor, ki temelji na arhitekturi ARM. Opteron A1100 temelji na ARMovem 64-bitnem jedru A57, v SoCu (System on a Chip) pa je osem jeder s frekvenco nad 2 GHz. Za Opterone serije A AMD bo v marcu dobavljiva kar razvojna sestavljanka, ki vsebuje še pomnilnik (do 128 GB DDR-3), razširitvene reže PCIe 3, vmesnik SATA3, vse skupaj pa je na mini matični plošči formata MicroATX. Bistvo novega Opterona (ki je sicer narejen v 28 nm tehnologiji) je seveda nizka poraba – porabil naj bi največ 25 W, kar pomeni, da je zelo primeren za vgradnjo v strežniške farme, ki zagotavljajo veliko pomnilnika in diskovnih zmogljivosti, same računske zmogljivosti (hitrost) pa niso tako zelo pomembne.

  Objavljeno: 11.3.2015 11:00 | Teme: Intel, amd
 • AMD nudi popust za lastnike Nvidie GeForce GTX 970

  V nadaljevanju večne vojne na področju grafičnih kartic med družbama Nvidia in AMD, je slednji ponudil kupcem konkurenčnega izdelka GTX 970 poseben popust za nakup najnovejše vrhunske kartice Radeon R9 290. To samo po sebi ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi s tem prilivali olje na škandal, ki si ga je privoščila Nvidia.

  Objavljeno: 5.2.2015 01:00 | Teme: amd, nvidia, grafične kartice
 • CES: procesorske novosti Nvidia, Intel in AMD

  Na sejmu CES so proizvajalci poskrbeli za obilico novosti na področju procesorjev, ki bodo krojili prihodnost osebnih računalnikov, prenosnikov, tablic in telefonov. Največ pozornosti je brez dvoma požela družba Nvidia, ki je uradno predstavila prvi mobilni procesor sposoben doseganja hitrosti merljivih v teraFLOPSih (1012 izračunov s plavajočo vejico na sekundo) . Še leta 2000 so to dosegali le najzmogljivejši super-računalniki, jutri pa bomo to lahko prenašali v žepu.

  Objavljeno: 6.1.2015 01:00 | Teme: CES 2015, procesor, Intel, amd, nvidia

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

0dAqUiHKe3c

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji