Teme - Amazon

 • Amazon, iskalnik piratskih knjig

  Na spletni tržnici z dodatki za brskalnik Chrome se je pojavil izdelek, ki bo nedvomno dvignil marsikatero obrv v prostorih spletnega knjigotržca Amazon. Gre za dodatek LibGen, ki Amazonovo spletno stran spremeni v iskalnik piratskega čtiva. Uporaba je preprosta, medtem ko brskamo med virtualnimi policami knjigarne Amazon, nam LibGen v ozadju z iskalnikom Library Genesis prečesava splet in išče piratske različice knjig, ki se znajdejo pod našimi prsti v osrednjem uporabniškem vmesniku uradnega Amazona. Z nekaj manjšimi nevšečnostmi dodatek deluje, zato bo zagotovo kmalu odstranjen. Kdor ga želi, naj pohiti.

  Objavljeno: 4.8.2014 05:00več
 • Amazon Kindle Unlimited za neomejeno izposojo knjig

  E-knjižni molji boste navdušeni nad novico, da bo Amazon postal e-knjižnica v pravem pomenu besede. Začeli so program Kindle Unlimited, ki omogoča neomejeno izposojo knjig.

  Objavljeno: 20.7.2014 11:00več
 • Ustanovitelj Google Glass k Amazonu

  Ustanovitelj projekta, ki se je kasneje preoblikoval v Google Glass, Babak Parviz, je zapustil Google in se zaposlil pri Amazonu – novico je objavil na svojem Google+ profilu. O podrobnostih sicer ne govori, je pa to pomembna novica za oba podjetja. Parviz je sicer znanstvenik, njegov cilj je sicer izdelati pametno kontaktno lečo, ki bi s tipali pridobivala podatke o uporabniku, hkrati pa bi delovala tudi kot virtualni zaslon (t.i. Heads-up display).

  Objavljeno: 14.7.2014 12:00več
 • Amazon predstavil lastni telefon

  Po več mesecih govoric so pri Amazonu le predstavili lastni pametni telefon, imenovano Amazon Fire. Naprava ima 4,7 palčni zaslon ločljivosti 720p, Qualcommov Snapdragon procesor (pri 2,2 GHz.) in 2 GB pomnilnika. Osnovni model bo imel 32 GB pomnilnika Flash, na voljo bodo tudi modeli z več. Telefon bo na volj od 25 julija dalje, cene se bodo začele pri 200 dolarjih z vezavo, o tem, kdaj bo telefon prišel tudi drugam, še ni nič znanega.

  Objavljeno: 19.6.2014 09:00več
 • Novost pri zvočnih knjigah

  Zvočne knjige, oz. knjige, ki jih poslušamo, namesto beremo, pri nas nikoli niso zaživele, v ZDA pa so zelo priljubljene. Predvsem zaradi tega, ker se ljudje tam veliko dlje vozijo v službo, čas pa si zapolnijo s knjigami, ki jim jih predvaja radio (MP3) oz. v zadnjem času pa kar e-bralnik oz. telefon. Amazon je v zaradi tega že leta 2008 kupil podjetje Audible, ki se je specializiralo za izdajo zvočnih knjig, vendar ga ni resneje integriral v svojo ponudbo. Leta 2012 je uvedel sinhronizacijo prebranih in poslušanih knjig (t.i. Whispersync for Voice), ki je delovala le na tablici Kindle Fire, leto kasneje pa je lastnikom knjig ponudil popust pri nakupu iste knjige v zvočni različici.

  Objavljeno: 11.6.2014 07:30več
 • Amazonov telefon

  Največji spletni trgovec Amazon se pripravlja na mobilno invazijo. Pri Amazonu pripravljajo pametni telefon, novico so potrdile pobegle fotografije naprave, ki bo, kot vse kaže, prelomna. Pri BGR (Boy Genius Report) navajajo, da bo telefon imel inovativni uporabniški vmesnik, ki bo s pomočjo štirih infrardečih kamer popolnoma odvisen od uporabnikovih kretenj. Z nagibanjem telefona se bodo na zaslonu izpisovale dodatne informacije glede na trenutno odprto aplikacijo. Tako bo na primer kretnja z roko med pisanjem sporočila v ospredje priklicala galerijo fotografij oziroma spletne informacije (IMDb) med gledanjem filma v privzetem video predvajalniku. Amazonov telefon bo skušal predrugačiti način dela s pametno napravo, dotike in uporabo namenskih gumbov bo znižal na minimum ter olajšal enoročno rabo telefona. Če bo našteto dovolj, da uporabniki pozabimo na manko tržnice Google Play, bo znano poleti, ko bodo težko pričakovani telefon pri (nekdanjem) knjigotržcu tudi uradno predstavili.

  Objavljeno: 23.4.2014 05:00več
 • Fire TV – Amazonova video in igralna konzola

  Napovedi, ki so krožile že lep čas, so se izkazale za točne: Amazon je namreč predstavil svoj nov adut, večpredstavni pretočni predvajalnik, ki je hkrati tudi igralna konzola. Z njo se nameravajo spopasti s številnimi izdelki s področja zabavne elektronike, med drugimi pa tudi igralnimi konzolami PlayStation, Xbox in Wii.

  Objavljeno: 3.4.2014 01:00več
 • Tudi Amazon kdaj zamuja

  Bliskovitega razvoja tablic se zavemo šele, ko nam pride v roke poldrugo leto stara naprava, kot je Amazonov Kindle HD. Svoje čase je bila (v tujini) uspešnica, danes tehnološko že zelo zaostaja. So jo pa ravnokar začeli prodajati tudi v Sloveniji …

  Objavljeno: 25.2.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Amazon bo pošiljal pakete, še preden jih bomo naročili

  Amazon je pridobil patent za predvidevano pošiljanje ("anticipatory shipping"), sistem, po katerem bi artikle poslali v zbirne centre, kjer obstaja verjetnost, da se bodo najbolje prodajali. S tem bi znižali čas, potreben za dostavo, s tem pa še dodatno dvignili konkurenčno prednost pred navadnimi trgovinami.

  Objavljeno: 18.1.2014 16:00več
 • Amazon bo dostavljal z letečimi roboti

  Spletna prodajalna Amazon.com načrtuje novo možnost dostave paketov, ki naj bi v ZDA znižala čas dostave na vsega 30 minut. Pri tem bodo uporabljali brezpilotna letala, konkretno majhne helikopterje s štirimi elisami, ki bodo lahko sami prenašali pakete s težo dobrih dveh kilogramov, kar naj bi zajemalo okoli 86 odstotkov vseh Amazonovih poslanih paketov.

  Objavljeno: 2.12.2013 11:00več
ph