Teme - Amazon

 • Amazonova manjša tablica (tudi) v Slovenijo s 16 GB in tremi novimi barvami

  Amazon je prenovil linijo najmanjših in najcenejših tablic Fire. Naprava s sedem palčnim IPS zaslonom ločljivosti 1024 × 600 slikovnih pik je podvojila podatkovno shrambo ter se odela v sveža oblačila. Prostor v velikosti 16 GB, ki ga uporabljamo za nameščanje aplikacij in shranjevanje podatkov, lahko razširimo s pomnilniškimi karticami microSD. Amazon Fire 7 je poleg črne na voljo v oranžni, modri in rožnati barvi. Procesor MediaTek s štirimi jedri in hitrostjo 1,3 GHz ostaja isti, prav tako operacijski sistem Fire OS 5, ki temelji na Googlovem Androidu. Naveza funkcionira dobro, zato je tablica dostojna rešitev za uporabnike s plitvejšimi žepi. Tablico lahko na osnovni Amazon.com strani naročimo tudi Slovenci, olajšala nas bo za dobrih 60 evrov.

  Objavljeno: 24.4.2016 08:00 | Teme: Amazon, tablica
 • Prihaja nov Kindle

  Amazon prenavlja elektronski bralnik Kindle. Še pred uradno oznanitvijo je spletna stran Tmall.com razkrila podrobnosti o pripomočku. Sporno objavo so najverjetneje na Bezosovo željo odstranili, a škoda je storjena. Škodljivcem se pridružujemo, zato vedite, da bo Kindle Oasis imel 300ppi zaslon, kar je enako ostro kot Kindle Voyage, ter za dobro polovico boljšo osvetlitev. Povsem nova bo bralnikova oblika, namenjena lajšanju enoročne rabe. Bralnik bo lažji (131 g) in (ponekod) tanjši. Poleg velikih stranskih gumbov za listanje po vsebini bo bralcu prišel prav ovitek z vgrajeno baterijo, ki se na Kindla spne z magneti in bo čas pripravljenosti naprave povečal na norih dvajset mesecev. V ovitku se bo Kindle tudi polnil, za daljšo življenjsko dobo osnovnega baterijskega vložka pa bo skrbel način Kindle Sleep Mode. Cene in datuma razpoložljivosti logično še ne poznamo.

  Objavljeno: 12.4.2016 10:00 | Teme: Amazon, e-bralnik, kindle
 • Stari Kindli bodo brez posodobitve izgubili povezavo s spletom

  Elektronski bralniki Kindle od očeta Amazona prejemajo redno pomoč v obliki posodobitev. Čeprav jih je večina kozmetične narave, je zadnja za vse lastnike starejših Kindlov skorajda nujna. V kolikor lastnik elektronskega bralnika iz leta 2013 ali še starejšega (prvi Paperwhite) ne bo prenesel posodobitve in nadgradil naprave do 22. marca, bo izgubil povezavo s spletom. Slednje pomeni nič več kupovanja knjig, dostopa do naslovov v oblaku in drugih, z internetom povezanih servisov. Po določenem roku brezžična posodobitev ne bo več mogoča, napravo pa bomo lahko nadgradili zgolj še s kabelsko povezavo ter nekoliko zapletenejšim postopkom ponastavitve sistema.

  Objavljeno: 22.3.2016 08:00 | Teme: kindle, Amazon
 • Dropbox zapušča Amazonov oblak

  Spletna storitev oblačnega shranjevanja datotek Dropbox ima več kot 500 milijonov uporabnikov. Rast je podjetje pred dvema letoma in pol prisilila v temeljito spremembo poslovanja. Medtem ko meta podatke o datotekah in uporabnikih Dropbox že od začetka shranjuje na lastnih strežnikih, so bile dejanske datoteke vedno shranjene v Amazonovem oblaku. Z izgradnjo infrastrukture, v katero so vključena podatkovna središča Ashburn San Jose in Dallas, ter namensko programsko rešitvijo so do danes uspeli z Amazonovega oblaka prestaviti 90 odstotkov vseh podatkov. Dropbox je tako po novem v družbi velikih, Amazona, Facebooka in Googla, podjetij z lastno infrastrukturo megalomanskih razsežnosti. Sodelovanja z Amazonom kljub temu ne bo konec. V prihodnje bodo na nemških Amazonovih strežnikih naseljeni poslovni uporabniki Dropboxa iz cele Evrope.

  Objavljeno: 15.3.2016 10:00 | Teme: Dropbox, Amazon
 • Amazon razširja linijo izdelkov Echo

  Pri Amazonu so lansko leto začeli prodajati napravo Echo, nekakšno digitalno pomočnico za dom. Gre za zvočnik, ki deluje podobno kot Apple Siri ali Google Now, spozna pa se na različne glasovne ukaze, od naročanja preko Amazona pa do izdelave seznamov, preverjanja prometnih in vremenskih podatkov, itd. Po novem prodajajo še dve napravi s temi zmogljivostmi – prenosljivi zvočnik Tap in miniaturno različico originalnega Echo - Echo Dot.

  Objavljeno: 4.3.2016 08:00 | Teme: Amazon
 • Najmanši letalnik s kamero

  Podjetje TRNDLabs predstavlja najmanjši letalnik (dron) s kamero na svetu. SKEYE Nano Drone je kljub skromnim meram (približno 4 × 4 × 2 cm) in teži (14 g) sposoben izvajanja najrazličnejših zračnih trikov, ki jih posname z vgrajeno kamero. Slednja je z 0,3 MP precej skromna in se s profesionalnimi rešitvami ne more primerjati, a bo kljub temu posnela material vreden ogleda na izbrani mobilni napravi. Dron ima 2 GB lastnega prostora za posnetke, ki ga po želji razširimo s karicami microSD. SKEYE Nano Dron je na Amazonu že na voljo za slabih 70 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 20.1.2016 01:00 | Teme: drone, Amazon
 • Najbolje se prodaja klasika

  Spletni trgovec Amazon je objavil najbolje prodajane artikle v času letošnjih praznikov. Presenetljivo je, da med najbolje prodajanimi izdelki ni tehnološko naprednejših naprav, temveč so bolj priljubljeni klasiki. Tako najbolje prodajana kamera ni GoPro Hero 4, ampak Fujifilmova Instax. Tudi med izdelki za avdiofile ni na vrhu omreženih zvočnikov Sonos, temveč vodi predvajalnik vinilnih plošč Jensen. Za nameček v prodajnih oddelkih računalnikov in televizij na vrhu ne najdemo produktov najvišjega kakovostnega in cenovnega razreda. Med računalniki je najbolje prodajan Toshibin prenosnik Satellite C55, med televizorji Samsungov dvaintrideset palčnež.

  Objavljeno: 30.12.2015 08:00 | Teme: Amazon
 • Amazon s prvo »pravo« knjigarno

  Največji prodajalec knjig na svetu je odprl svojo prvo knjigarno. Tako, pravo, iz opek in malte. Zgodilo se je v Seattlu, prostor pa je videti kot prava knjigarna in ne kot tehnološki razstavni kotiček, čeravno je manjši del namenjen tudi razstavi Amazonovih bralnikov Kindle.

  Objavljeno: 5.11.2015 12:30 | Teme: Amazon
 • Amazon toži ocenjevalce

  Ocene izdelkov v spletnih trgovinah močno vplivajo na njihovo prodajo. Čeprav pogosto niso objektivne, lahko že manjše število mnenj močno povzdigne ali potisne navzdol posamezen izdelek. Amazon ima zato zelo striktna pravila, kjer prepoveduje prejem plačila za ocenjevanje in lažne ocene.

  Objavljeno: 19.10.2015 01:00 | Teme: Amazon, splet
 • Amazon nagaja Googlu in Applu

  Prodajalci, ki v spletni trgovini Amazon prodajajo predvajalnike Apple TV in Google Chromecast, so prejeli elektronska sporočila, v katerem jih Bezos in druščina obveščajo, da morajo do 29. oktobra prenehati s ponujanjem dotičnih izdelkov. Uradno pojasnilo prepovedi dejanje opravičuje s skrbjo za uporabnike. Ker omenjena predvajalnika ne podpirata Amazonove storitve pretočnega videa Prime Instant Video, bi lahko nadaljnje ponujanje Applovih in Googlovih izdelkov na Amazonu kupce zmedlo. Prepoved seveda nima nobene zveze z dejstvom, da Amazon prodaja lastna predvajalnika Fire TV in Fire TV Stick, ki s prepovedanima neposredno tekmujeta. Ali pač.

  Objavljeno: 2.10.2015 07:00 | Teme: Amazon, google, apple

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji