Teme - Amazon

 • Amazon predstavil lastni telefon

  Po več mesecih govoric so pri Amazonu le predstavili lastni pametni telefon, imenovano Amazon Fire. Naprava ima 4,7 palčni zaslon ločljivosti 720p, Qualcommov Snapdragon procesor (pri 2,2 GHz.) in 2 GB pomnilnika. Osnovni model bo imel 32 GB pomnilnika Flash, na voljo bodo tudi modeli z več. Telefon bo na volj od 25 julija dalje, cene se bodo začele pri 200 dolarjih z vezavo, o tem, kdaj bo telefon prišel tudi drugam, še ni nič znanega.

  Objavljeno: 19.6.2014 09:00več
 • Novost pri zvočnih knjigah

  Zvočne knjige, oz. knjige, ki jih poslušamo, namesto beremo, pri nas nikoli niso zaživele, v ZDA pa so zelo priljubljene. Predvsem zaradi tega, ker se ljudje tam veliko dlje vozijo v službo, čas pa si zapolnijo s knjigami, ki jim jih predvaja radio (MP3) oz. v zadnjem času pa kar e-bralnik oz. telefon. Amazon je v zaradi tega že leta 2008 kupil podjetje Audible, ki se je specializiralo za izdajo zvočnih knjig, vendar ga ni resneje integriral v svojo ponudbo. Leta 2012 je uvedel sinhronizacijo prebranih in poslušanih knjig (t.i. Whispersync for Voice), ki je delovala le na tablici Kindle Fire, leto kasneje pa je lastnikom knjig ponudil popust pri nakupu iste knjige v zvočni različici.

  Objavljeno: 11.6.2014 07:30več
 • Amazonov telefon

  Največji spletni trgovec Amazon se pripravlja na mobilno invazijo. Pri Amazonu pripravljajo pametni telefon, novico so potrdile pobegle fotografije naprave, ki bo, kot vse kaže, prelomna. Pri BGR (Boy Genius Report) navajajo, da bo telefon imel inovativni uporabniški vmesnik, ki bo s pomočjo štirih infrardečih kamer popolnoma odvisen od uporabnikovih kretenj. Z nagibanjem telefona se bodo na zaslonu izpisovale dodatne informacije glede na trenutno odprto aplikacijo. Tako bo na primer kretnja z roko med pisanjem sporočila v ospredje priklicala galerijo fotografij oziroma spletne informacije (IMDb) med gledanjem filma v privzetem video predvajalniku. Amazonov telefon bo skušal predrugačiti način dela s pametno napravo, dotike in uporabo namenskih gumbov bo znižal na minimum ter olajšal enoročno rabo telefona. Če bo našteto dovolj, da uporabniki pozabimo na manko tržnice Google Play, bo znano poleti, ko bodo težko pričakovani telefon pri (nekdanjem) knjigotržcu tudi uradno predstavili.

  Objavljeno: 23.4.2014 05:00več
 • Fire TV – Amazonova video in igralna konzola

  Napovedi, ki so krožile že lep čas, so se izkazale za točne: Amazon je namreč predstavil svoj nov adut, večpredstavni pretočni predvajalnik, ki je hkrati tudi igralna konzola. Z njo se nameravajo spopasti s številnimi izdelki s področja zabavne elektronike, med drugimi pa tudi igralnimi konzolami PlayStation, Xbox in Wii.

  Objavljeno: 3.4.2014 01:00več
 • Tudi Amazon kdaj zamuja

  Bliskovitega razvoja tablic se zavemo šele, ko nam pride v roke poldrugo leto stara naprava, kot je Amazonov Kindle HD. Svoje čase je bila (v tujini) uspešnica, danes tehnološko že zelo zaostaja. So jo pa ravnokar začeli prodajati tudi v Sloveniji …

  Objavljeno: 25.2.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Amazon bo pošiljal pakete, še preden jih bomo naročili

  Amazon je pridobil patent za predvidevano pošiljanje ("anticipatory shipping"), sistem, po katerem bi artikle poslali v zbirne centre, kjer obstaja verjetnost, da se bodo najbolje prodajali. S tem bi znižali čas, potreben za dostavo, s tem pa še dodatno dvignili konkurenčno prednost pred navadnimi trgovinami.

  Objavljeno: 18.1.2014 16:00več
 • Amazon bo dostavljal z letečimi roboti

  Spletna prodajalna Amazon.com načrtuje novo možnost dostave paketov, ki naj bi v ZDA znižala čas dostave na vsega 30 minut. Pri tem bodo uporabljali brezpilotna letala, konkretno majhne helikopterje s štirimi elisami, ki bodo lahko sami prenašali pakete s težo dobrih dveh kilogramov, kar naj bi zajemalo okoli 86 odstotkov vseh Amazonovih poslanih paketov.

  Objavljeno: 2.12.2013 11:00več
 • Novi Kindle s 300 ppi zaslonom

  Najbolj priljubljen elektronski bralnik na planetu, Amazonov Kindle Paperwhite, naj bi v prvi polovici leta 2014 dobil naslednika. Viri blizu spletnega trgovca pravijo, da bo njegova največja pridobitev izboljšan zaslon, ta naj bi premogel kar 300 pik na palec, kar je največ med trenutno dostopnimi bralniki na trgu. Skladno s kakovostjo zaslona ozaljšane pisave bodo izkušnjo branja elektronskega čtiva približale druženju s klasično knjigo. Namesto plastike bo bralnik na prednji strani odet v steklo. Ozadnja osvetlitev bo imela pomoč v tipalu, ki bo jakost svetlobe prilagajalo glede na okolico. Da Amazon posluša želje uporabnikov, naj bi dokazoval povratek fizičnih gumbov za premikanje po knjigi. Namesto dotikanja zaslona bo za listanje zopet skrbelo božanje robov bralnika.

  Objavljeno: 27.11.2013 07:00več
 • Amazon naznanil nove oblačne GPU instance

  Amazon je v okviru svoje ponudbe oblačnih računalniških instanc (Amazon Elastic Compute Cloud – EC2) začel ponujati novo vrsto instanc, namenjenih aplikacijam, ki potrebujejo visoke grafične zmogljivosti. Nove instance uporabljajo rešitve podjetja Nvidia, namenjene pa so vsem, ki se ukvarjajo z obdelavo videa, izdelavo 3D vizualicacij, konec koncev pa tudi za vse strežniške aplikacije, ki zahtevajo veliko procesne moči.

  Objavljeno: 6.11.2013 11:00več
 • Digitalne knjige za klasične bralce

  Zaživela je Amazonova storitev Matchbook, ki kupcem klasičnih knjig po ugodni ceni (3 dolarje ali manj) ponuja digitalne različice že kupljenih naslovov. Servis spočetka nudi več kot 70.000 knjig. Seznam se bo širil dnevno. Do kupčije so upravičeni kupci klasičnih knjig od leta 1995 naprej. Poceni elektronske knjige bodo podpirale znane Amazonove priboljške, med katerimi ne manjkata niti sinhronizacija Whispersync niti prikaz podrobnosti s pomočjo funkcije X-Ray. Trenutno podprti naslovi so navedeni v priloženi povezavi.

  Objavljeno: 30.10.2013 09:00več
ph