Teme - Amazon

 • Amazon toži ocenjevalce

  Ocene izdelkov v spletnih trgovinah močno vplivajo na njihovo prodajo. Čeprav pogosto niso objektivne, lahko že manjše število mnenj močno povzdigne ali potisne navzdol posamezen izdelek. Amazon ima zato zelo striktna pravila, kjer prepoveduje prejem plačila za ocenjevanje in lažne ocene.

  Objavljeno: 19.10.2015 01:00 | Teme: Amazon, splet
 • Amazon nagaja Googlu in Applu

  Prodajalci, ki v spletni trgovini Amazon prodajajo predvajalnike Apple TV in Google Chromecast, so prejeli elektronska sporočila, v katerem jih Bezos in druščina obveščajo, da morajo do 29. oktobra prenehati s ponujanjem dotičnih izdelkov. Uradno pojasnilo prepovedi dejanje opravičuje s skrbjo za uporabnike. Ker omenjena predvajalnika ne podpirata Amazonove storitve pretočnega videa Prime Instant Video, bi lahko nadaljnje ponujanje Applovih in Googlovih izdelkov na Amazonu kupce zmedlo. Prepoved seveda nima nobene zveze z dejstvom, da Amazon prodaja lastna predvajalnika Fire TV in Fire TV Stick, ki s prepovedanima neposredno tekmujeta. Ali pač.

  Objavljeno: 2.10.2015 07:00 | Teme: Amazon, google, apple
 • Amazon ustavil prodajo telefonov Fire Phone

  Amazon je eden od tistih proizvajalcev, ki so v kratkem času želeli postati ponudniki vsega po vrsti – od izdelkov s področja elektronike do spletnih storitev in vsebin. Toda velikan spletnega trgovanja se je vsaj na področju pametnih telefonov močno opekel. V začetku septembra so priznali, da so avgusta prodali zadnjo zalogo telefonov Fire Phone, obenem pa kaže, da naslednika ne bo.

  Objavljeno: 12.9.2015 01:00 | Teme: Amazon, pametni telefon
 • Amazon prepovedal Flash

  Zadnji žebelj v krsti animacij Flash so zabili pri Amazonu. Spletni trgovec je napovedal, da od prvega septembra v svoji oglaševalski mreži ne bo več dovolil uporabe animacij Flash. Razlog je v zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje. Zaradi pomislekov glede varnosti, zanesljivosti in učinkovitosti so se Flashu v preteklosti že odrekli pri Applu in Googlu. Prvi je revolucijo spočel s splavitvijo telefonov iPhone in tablic iPad, ki Flasha niso podpirali, drugi je spletišče YouTube preoblikoval s prehodom na HTML5. Animacijam Flash se vedno bolj izogibajo tudi spletni brskalniki, Firefox jih je začasno onemogočil zaradi nezakrpane varnostne luknje, Chrome kani zaustaviti njihovo samodejno predvajanje. Flashu so nedvomno šteti dnevi.

  Objavljeno: 22.8.2015 01:00 | Teme: Amazon, Adobe
 • Amazon bo plačeval avtorje knjig po prebranih straneh

  Amazon si je izmislil nov način, kako bo plačeval avtorje knjig, ki je že povzročil val kritik. Po njihovi novi zamisli, naj bi avtorje, predvsem tiste manj uspešne, plačevali po dejanskem številu strani, ki jih prebere kupec oziroma bralec elektronske knjige.

  Objavljeno: 26.6.2015 01:00 | Teme: Amazon, e-knjige
 • Amazon pod lupo Evropske komisije

  Uradna preiskava Evropske komisije se je v imenu varovanja konkurence spet lotila ameriškega knjigotržca Amazon. Spletni velikan naj bi sklepal sumljive pogodbe z založniki elektronskih knjig. Najbolj sporne so klavzule, po katerih so založniki Amazonu obvezani predložiti pogodbe, sklenjene z drugimi prodajalci elektronskih knjig. Zahteva tekmecem otežuje razvoj novih storitev in izdelkov, obenem pa Amazonu zagotavlja vedno najugodnejše pogoje pri prodaji elektronskih knjig.

  Objavljeno: 12.6.2015 02:00 | Teme: Amazon, e-knjige
 • Amazon bo v Evropi plačeval davek v matičnih državah

  Po pisanju Wall Street Journal so pri Amazonu ta teden potrdili, da bodo začeli plačevati davek v posameznih evropskih državah – doslej so davek "kanalizirali" v Luxemburg, kjer je občutno nižji kot v drugih državah. Ravno v teh dneh je Amazon pod drobnogledom evropskih sodišč ter inštitucij (skupaj z drugimi mednarodnimi podjetji) zaradi dosedanjega kreativnega izmikanja davkov. V pregledu so tudi dogovori Appla in Starbucksa, prvi se je za bolj ugodne davke dogovoril z Irsko, drugi z Nizozemsko.

  Objavljeno: 25.5.2015 14:10 | Teme: Amazon
 • Amazon bo dostavljal v prtljažnike

  Priznati je treba, da je Amazon izredno iznajdljiv in inovativen pri iskanju novih možnosti, kako kupljeno blago dostaviti kupcu na najbolj prijazen način. Po napovedi dostav z droni zdaj v Nemčiji v sodelovanju z Audijem in nemško podružnico hitre pošte DHL pripravljajo testiranje dostave pošiljk, ki jih bodo poštarji pustili kar v prtljažniku kupčevega avtomobila.

  Objavljeno: 28.4.2015 01:00 | Teme: Amazon
 • Neomejeno shranjevanje fotografij pri Amazonu

  Amazon že nekaj časa ponuja lastno spletno shrambo, imenovano preprosto Amazon Cloud Drive. Do sedaj so ponujali 5 GB brezplačnega prostora za uporabniške datoteke, nekako v stilu Dropboxa in podobnih, to brezplačno možnost sedaj ukinjajo. Namesto nje ponujajo nove neomejene naročniške pakete.

  Objavljeno: 27.3.2015 08:00 | Teme: Amazon, oblak
 • Zakaj Amazon Fire ni bil uspešen?

  Hladen decembrski dan na Manhattnu. Direktor Amazona, Jeff Bezos, je komaj stopil pred udeležence tehnološke konference, ko je že priletelo to vprašanje. Odgovor zanima vseh 400 navzočih, a kljub temu zavlada neprijetna tišina. Bezos se skuša izogniti temi, toda zasliševalec, glavni urednik Business Insiderja, Henry Blodget, je neizprosen. Še enkrat vpraša: »Torej, Jeff, kaj se je zgodilo s Fire Phonom?«

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji