Teme - Amazon

 • Amazon pod lupo Evropske komisije

  Uradna preiskava Evropske komisije se je v imenu varovanja konkurence spet lotila ameriškega knjigotržca Amazon. Spletni velikan naj bi sklepal sumljive pogodbe z založniki elektronskih knjig. Najbolj sporne so klavzule, po katerih so založniki Amazonu obvezani predložiti pogodbe, sklenjene z drugimi prodajalci elektronskih knjig. Zahteva tekmecem otežuje razvoj novih storitev in izdelkov, obenem pa Amazonu zagotavlja vedno najugodnejše pogoje pri prodaji elektronskih knjig.

  Objavljeno: 12.6.2015 02:00več
 • Amazon bo v Evropi plačeval davek v matičnih državah

  Po pisanju Wall Street Journal so pri Amazonu ta teden potrdili, da bodo začeli plačevati davek v posameznih evropskih državah – doslej so davek "kanalizirali" v Luxemburg, kjer je občutno nižji kot v drugih državah. Ravno v teh dneh je Amazon pod drobnogledom evropskih sodišč ter inštitucij (skupaj z drugimi mednarodnimi podjetji) zaradi dosedanjega kreativnega izmikanja davkov. V pregledu so tudi dogovori Appla in Starbucksa, prvi se je za bolj ugodne davke dogovoril z Irsko, drugi z Nizozemsko.

  Objavljeno: 25.5.2015 14:10več
 • Amazon bo dostavljal v prtljažnike

  Priznati je treba, da je Amazon izredno iznajdljiv in inovativen pri iskanju novih možnosti, kako kupljeno blago dostaviti kupcu na najbolj prijazen način. Po napovedi dostav z droni zdaj v Nemčiji v sodelovanju z Audijem in nemško podružnico hitre pošte DHL pripravljajo testiranje dostave pošiljk, ki jih bodo poštarji pustili kar v prtljažniku kupčevega avtomobila.

  Objavljeno: 28.4.2015 01:00več
 • Neomejeno shranjevanje fotografij pri Amazonu

  Amazon že nekaj časa ponuja lastno spletno shrambo, imenovano preprosto Amazon Cloud Drive. Do sedaj so ponujali 5 GB brezplačnega prostora za uporabniške datoteke, nekako v stilu Dropboxa in podobnih, to brezplačno možnost sedaj ukinjajo. Namesto nje ponujajo nove neomejene naročniške pakete.

  Objavljeno: 27.3.2015 08:00več
 • Zakaj Amazon Fire ni bil uspešen?

  Hladen decembrski dan na Manhattnu. Direktor Amazona, Jeff Bezos, je komaj stopil pred udeležence tehnološke konference, ko je že priletelo to vprašanje. Odgovor zanima vseh 400 navzočih, a kljub temu zavlada neprijetna tišina. Bezos se skuša izogniti temi, toda zasliševalec, glavni urednik Business Insiderja, Henry Blodget, je neizprosen. Še enkrat vpraša: »Torej, Jeff, kaj se je zgodilo s Fire Phonom?«

  Objavljeno: 24.2.2015 | Kategorija: Vklopveč
 • Amazon ne mara več Hrvaške?

  Hrvaška revija Bug poroča, da je Amazon Hrvaško »čez noč« odstranil iz spiska držav iz katerih je mogoče kupovati v tem največjem svetovnem spletnem trgovcu. Že dosedaj je bilo v množici trgovcev, ki prodajajo prek Amazona težko najti tiste, ki so dostavljali v Hrvaško, po novem pa v to državo ne dostavljajo tudi izdelkov, ki jih prodaja sam Amazon.

  Objavljeno: 14.2.2015več
 • Amazonova elektronska pošta

  Amazon je danes predstavil lastno spletno elektronsko pošto, WorkMail. Gre za storitev v sklopu Amazon Web Services, s katero želijo konkurirati Gmailu in Microsoftovemu Exchangeu, merijo pa predvsem na poslovne uporabnike, saj storitev ne bo brezplačna. Storitev sicer združuje elektronsko pošto z koledarjem, pričakujemo, da bo v prihodnje dodana še kakšna funkcionalnost. Je integrirana v ostale Amazonove spletne storitve, predvsem v shrambo Zocalo (konkurenca Dropboxu, Google Drive in Microsoft OneDrive).

  Objavljeno: 30.1.2015 09:00več
 • Amazon načrtuje brezplačno pretočno video storitev

  Sodeč po pisanju uglednega dnevnika New York Post, bo Amazon kmalu omogočil brezplačno pretočno (streaming) gledanje izbranega video gradiva v zameno za pravico objave reklamnih sporočil med oddajami in filmi. To ni prvič, da Amazonu pripisujejo tovrstno potezo, saj je v začetku leta o tem pisala tudi poslovna revija WSJ, vendar je spletni velikan to odločno zanikal.

  Objavljeno: 21.11.2014 01:00več
 • Amazon Echo

  Amazon je združil brezžični zvočnik, internetne storitve in digitalno pomočnico, podobno Apple Siri. Zvočniku Echo lahko s pomočjo zastavimo vprašanje, koliko je ura, naredimo zvočno zabeležko ali pa z glasom izbiramo glasbo, ki jo predvaja. Dostop ima namreč do glasbenih servisov Amazon Music, Prime Music, iHeartRadio in TuneIn.

  Objavljeno: 12.11.2014 09:00več
 • Amazonov drugi telefon

  Amazonov telefon Fire je neuspeh, ki je matično podjetje doslej stal 170 milijonov dolarjev. Čeprav ima spletni trgovec v skladiščih še slabih sto milijonov dolarjev zaloge prvega telefona pa vodilni v podjetju že pridno razmišljajo o nasledniku. Prepričani so, da je prvi Fire pogorel predvsem zaradi visoke cene. Kljub slabemu sprejemu, do konca poletja naj bi jih prodali zgolj 35.000, bodo prvenca še naprej programsko izboljševali, v upanju, da najdejo formulo za uspeh. Pri Amazonu se radi spominjajo, da tudi prvi elektronski bralnik Kindle ni ravno navdušil ciljnega občinstva, medtem ko so današnji modeli v vrhu tovrstne ponudbe in temu primerno iskani.

  Objavljeno: 1.11.2014 08:00več