Objavljeno: 25.3.2024

Zlitje podjetji Logix in IC Platinum Fusion za uspeh strank

Podjetji Logix in Inter-Computer Group (IC) sta združili moči in predstavili novo platformo Platinum Fusion, s ciljem sprostiti regionalni potencial za uspeh svojih strank.

Združena ustvarjata novo platformo Platinum Fusion

Platforma je pomemben mejnih v razvoju podjetja Logix. Ob tem je direktor podjetja Beno Žigon pripomnil, da v njihovo podjetniško avanturo s tem vstopa nov in moča partner. »Podjetje Logix se je v osmih letih obstoja razvilo v uspešno podjetje s 15 predanimi zaposlenimi in prihodki, ki presegajo 2 milijona evrov. Naša vizija razvoja novega poslovnega področja je postala resničnost, kar je rezultat trdega dela, strasti in predanosti ekipe. Ob tem izražam globoko spoštovanje in se zahvaljujem ekipi partnerskega podjetja Analitica, pomembnega sopotnika od samega začetka, ki ob tej priložnosti izstopa iz lastništva, za njihov izjemni prispevek. Tehnično in splošno strokovno znanje, ki so ga v tem času delili z nami, je za nas neprecenljivo.«

Podjetje Logiix novo poglavje v svojem poslovnem razvoju začenja z madžarskim IT podjetjem Inter-Computer Group (IC) z impresivnimi letnimi prihodki v višini 40 milijonov evrov in več kot 200 strokovnjaki. Skupina obvladuje številna področja informacijskih tehnologij, kot so razvoj programske opreme, implementacija sistemskih rešitev, upravljanje infrastrukture, vzdrževanje, izobraževanje, analitika, aplikativna programska oprema, vmesna programska oprema in podobno.

Ob tem izjemno pomembnem trenutku je Beno Žigon poudaril: »Z vstopom v družino IC bo Logix ohranil tisto, kar nas dela edinstvene, hkrati pa pridobil nove prednosti: nova znanja, logistiko, novo osebje in dostop do drugih zakladov družine IC. Naš igrivi duh se bo še bolj razcvetel, saj se nam bodo odprla vrata do novih priložnosti v Sloveniji ter na trgih srednje in jugovzhodne Evrope. Postali bomo boljši in pripravljeni na najnovejše izzive v svetu informacijskih rešitev! Naša zavezanost k odličnosti je zdaj še močnejša.«

Podjetje Logix je pred kratkim pridobilo status platinastega poslovnega partnerja, najvišjo oznako IBM-ovega partnerja, ki je rezervirana za tiste partnerje, ki so sposobni zagotavljati transformativne rešitve visoke vrednosti in so dosegli najvišjo raven zadovoljstva strank, tehničnih in prodajnih certifikatov, prodajnih uspehov in preverjenih referenc strank.

Miklós Fábri, član upravnega odbora skupine Inter-Computer Group, je ob tej priložnosti poudaril, da sodelovanje s podjetjem Logix ni le novo poglavje v zgodovini skupine Inter-Computer Group, temveč tudi edinstvena priložnost za dopolnitev obstoječega znanja s hitro rastočimi področji, kot sta elektronsko poslovanje in veliki podatki. »Verjamemo, da lahko skupaj s podjetjem Logix, ki ima na teh področjih edinstvene zmogljivosti, ter s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami izpolnimo dolgoročne strateške potrebe vseh strank na dinamično rastočem slovenskem trgu.«

Dobro opravljeno je bolje kot dobro povedano

Kot največjo prednost združitve in sodelovanja med podjetjema poudarjajo zavezanost k poslušanju in partnerstvu za skupni uspeh, prednostno obravnavanje strank in njihovih potreb, izkazovanje prilagodljivosti in nepogrešljivosti ter vnašanje strasti na področje, ki to zahteva. Informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) so postale najpomembnejša sredstva današnje družbe. Podjetja in organizacije jih morajo uporabljati, če se želijo prilagajati vse pogostejšim spremembam. Vendar jih omejujejo omejeni viri in pomanjkanje časa, kar ustvarja pomembno povpraševanje po storitvah in znanju podjetij IT.

S skupnimi močmi, ki jih opisujejo kot regionalno sproščanje potenciala oziroma znanja, so si zastavili zelo ambiciozne cilje. Prepričati trg, da imajo vse zmogljivosti za zagotavljanje kompleksnih IT rešitev za podjetja po zelo visokih standardih in po konkurenčnih cenah. Napovedujejo tudi širitev, saj želijo postati osrednji ponudnik v Sloveniji in širše v regiji.

O podjetju LOGIX

V podjetju Logix je njihovo poslanstvo preprosto: svojim strankam omogočiti transformativne rešitve, ki spodbujajo rast in uspeh. Prizadevajo si presegati pričakovanja, zagotavljati odličnost in vzpostavljati dolgotrajna partnerstva, ki temeljijo na zaupanju in zanesljivosti. V nenehno razvijajočih se digitalnih okoljih je Logix svetilnik inovacij in strokovnega znanja, ki podjetjem omogoča, da uspevajo v digitalni dobi. S trdno zavezanostjo k odličnosti in strastjo do inovacij so pripravljeni voditi v svetlejšo in bolj povezano prihodnost. So dobro poznano podjetje za storitve informacijskih tehnologij (IT) v Sloveniji.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2016, vendar se je hitro razvilo v vodilnega ponudnika inovativnih rešitev, ki združuje najsodobnejšo tehnologijo z nepopustljivo zavezanostjo k zadovoljstvu strank. Leta 2023 je postalo član regionalne skupine Inter-Computer Group. So certificirani IBM-ov platinasti poslovni partner v Sloveniji in imajo status aktivnega partnerja tudi s podjetji HCL, RedHat, HPE, ServiceNow, DataBricks, Confluent, Cloudera in Genesys.

O skupini INTER-COMPUTER GROUP

Družba Inter-Computer Group (IC) je bila ustanovljena leta 1989 na Madžarskem. Podjetje je v zadnjih desetletjih nenehno širilo svoj poslovni profil, obseg poslovanja pa se je iz leta v leto povečeval. Z nenehno širitvijo so postali vodilni IBM-ov sistemski integrator na lokalnem trgu in je v zadnjih petih letih prejelo prestižno IBM-ovo nagrado »Poslovni partner leta«. V skupini je trenutno zaposlenih več kot 200 ljudi. Cilj skupine pa je na visoki ravni zadovoljiti informacijske in poslovne potrebe svojih strank. Njihova glavna prednost je dobro usposobljeno tehnično in prodajno osebje. Skupina ima certifikate ISO 9001, ISO 14001 in ISO 27001 in je specializirana za platforme velikih (mainframe) in srednje velikih (midrange, UNIX) računalnikov (strežnikov), rešitve za varnostno kopiranje in shranjevanje (tračni roboti, shranjevanje na diske), tiskalniške sisteme, strežnike in računalniške naprave na osnovi tehnologije Intel ter dejavnosti podpore in vzdrževanja.

Oddelek za osnovno infrastrukturo skupine IC Group lahko namesti, podpira, upravlja in vzdržuje vse sisteme IBM Mainframe, AIX, Linux in Windows. Njihovi sodelavci imajo poglobljeno znanje o vseh pogosto uporabljenih tehnologijah programskih zabojnikov, programih za varnostno kopiranje, rešitvah za upravljanje in spremljanje sistemov, vključno z IBM Spectrum Protect, Openshift, Ansible, Veeam ali Redhat Satellite, če jih naštejemo le nekaj. Prav tako lahko v celoti upravljajo zunanje izvajanje in operacije v oblaku. V okviru podjetja deluje tudi močna ekipa EAM in FM, specializirana za rešitve IBM Maximo in Tririga. Poleg tega imajo ekipo specializiranih strokovnjakov s strokovnim znanjem na področju sistemom velikih računalnikov (mainframe) ter namensko ekipo za razvoj in podporo vmesni programski opremi. Več kot 30 močnih svetovalnih oddelkov skupine IC Group zagotavlja tudi upravljanje projektov in sprememb ter celovite svetovalne storitve. Med uporabniki rešitev in strokovnega znanja na področju programske opreme in upravljanja poslovnih procesov so tudi najpomembnejše madžarske banke in zavarovalnice.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji