Objavljeno: 22.11.2021

Xiaomi MIX 4 kaže, kaj lahko v prihodnje pričakujemo

Xiaomi nam je na manjšem dogodku predstavil telefon MIX 4, telefon višjega cenovnega razreda, ki je zaenkrat na prodaj le na Kitajskem, a vseeno gre za izredno zanimivo napravo. Xiaomi pri seriji MIX že tradicionalno vpeljuje novosti, ki jih kasneje ponudi še v drugih napravah, tokrat ni nič drugače.

Med večjimi zanimivostmi je prednja kamera, skrita v sam zaslon. To smo v preteklosti že srečali, za razliko od drugih telefonov pa je tu praktično neopazna. Gre sicer za AMOLED zaslon diagonale 6,67 palca, visoke ločljivosti 2400 × 1080 pik z osveževanjem 120 Hz in podporo standarda HDR10+.

Telefon poganja zmogljivi procesor najvišjega razreda Snapdragon 888+, seveda s podporo omrežij 5G. Na voljo so različne konfiguracije z 8 ali 12 GB pomnilnika in 128, 256 ali 512 GB prostora za podatke. Baterija ponuja 4.500 mAh, vgrajena pa je podpora napajanja z močjo do 120 W, kar pomeni, da lahko baterijo napolnimo v pičlih 15 minutah.

Zadaj je sklop treh kamer, poleg klasičnega širokega in ultraširokega objektiva so dodali tudi optični, petkratni periskopski zum. Njegova goriščnica je 120 mm, tako pri tem teleobjektivu kot pri navadnem objektivu je vgrajena optična stabilizacija slike.

Kot rečeno je telefon naprodaj na Kitajskem, tam je cena slabih 700 evrov. Škoda, da pri nas ni na voljo, si pa nadejamo, da pridejo podobno zmogljive Xiaomijeve naprave v kratkem tudi k nam.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji