Objavljeno: 20.5.2022

V Zagrebu predstavljen paradni konj med pametnimi telefoni – POCO F4 GT

 

Poleg modela POCO F4 GT predstavljeni še mobilni telefoni POCO X4 Pro 5G in POCO M4 Pro

 

Zagreb, 20. maj 2022 – POCO, priljubljena blagovna znamka med mladimi tehnološkimi navdušenci, je predstavil svoj najnovejši vrhunski pametni mobilni telefon POCO F4 GT ter telefona POCO X4 Pro 5G in POCO M4 Pro. POCO F4 GT zagotavlja impresivno, vrhunsko zmogljivost z vodilnim 4 nm procesorjem Snapdragon 8 Gen 1, ki ga podpira sofisticirana tehnologija hlajenja LiquidCool 3.0. Na voljo je z ravnim zaslonom AMOLED s hitrostjo osveževanja 120 Hz, z magnetnimi sprožilci pojavnih oken in s 120 W HyperCharge polnjenjem.

 

“ Z velikim zadovoljstvom danes v Zagrebu predstavljamo najnovejše POCO mobilne telefone, kateri bodo z vrhunskimi lastnostmi spodbudili velik interes mladih tehnloških uporabnikov. POCO ima že tradicijo, ki prinaša izvrstno zmogljivost po dostopnih cenah,” pravi Viktor Bijelić, ustanovitelj in predsednik uprave podjetja Bijelić&Co, zastopnik POCO za Hrvšako in Slovenijo.

 POCO F4 GT: paradni konj neverjetnih zmogljivosti

Z vodilnim 4 nm procesorjem Snapdragon 8 Gen 1 in 8-jedrnim procesorjem, ki deluje pri 3,0 GHz, bo POCO F4 GT zagotovo osvojil mlade tehnološke navdušence, zlasti igralce iger. Zmogljiv nabor čipov Android poveča zmogljivost procesorja za 20 % in zmogljivost grafičnega procesorja do 50 %. Hkrati je za krajše nalaganje aplikacij in iger POCO F4 GT opremljen s pomnilnikom LPDDR5 RAM do 6400 Mb/s ter nadgrajenim UFS 3.1 ROM.

 

POCO F4 GT je opremljen z najnovejšo tehnologijo LiquidCool 3.0, ki je eden najnaprednejših hladilnih sistemov v industriji. 4.860 mm² dvojni VC hladilni sistem uspešno znižuje visoke temperature, ki jih oddaja zmogljiva strojna oprema, optimizirana za izvajanje intenzivnih igralnih sej. Za napajanje POCO F4 GT uporablja prvi polnilnik POCO HyperCharge 120 W in veliko baterijo 4700 mAh, ki jo je mogoče popolnoma napolniti v 17 minutah – in če igralec potrebuje več procesorske moči sredi igre, se bo POCO F4 GT napolnil do 100 % v samo 27 minutah.

 Edinstveni lebdeči magnetni sprožilci, ki lahko prenesejo 1,5 milijona pritiskov, so bili testirani na več kot 100 priljubljenih igrah. To zagotavlja neprekosljivo stabilnost, hitro odzivnost in vzdržljivost. Za doseganje vrhunske igralne izkušnje CyberEngine, eden najboljših linearnih motorjev, ki so na voljo na pametnih telefonih Android, ponuja širši nabor vibracij. Zunaj igralnega načina lahko sprožilce uporabite kot bližnjico za hitri dostop, na primer kot bližnjico za aktiviranje kamere, zajem zaslona ali svetilko.

 POCO F4 GT je opremljen s 6,67-palčnim ravnim zaslonom AMOLED s podporo za 10-bitne barve TrueColor, pa tudi s hitrostjo vzorčenja na dotik 480 Hz in hitrostjo osveževanja do 120 Hz. Barvna natančnost je ohranjena tudi pri nizki svetlobi z uporabo visokofrekvenčne PWM-zatemnitve. POCO F4 GT je postavil 15 rekordov zmogljivosti zaslona s strani Display Mate in je bil ocenjen z A+.

 POCO X4 Pro 5G: gladka zmaga pri vsakodnevni uporabi na ravni paradnega konja

Velik, 6,67-palčni AMOLED DotDisplay zaslon pri POCO X4 Pro 5G ni le vizualno privlačen, ampak tudi tehnološko napreden – deluje s hitrostjo osveževanja 120 Hz ter ponuja gladko in impresivno realistično vizualno izkušnjo. To je prvič, da je POCO uporabil AMOLED zaslon v seriji X. Zahvaljujoč hitrosti vzorčenja na dotik 360 Hz se telefon takoj odzove na vsako gibanje, vsaka barva pa je živahna in bolj resnična od realnosti. Zahvaljujoč barvnemu razponu DCI-P3 se lahko zaslon AMOLED 2400x1080 FHD+ samodejno prilagodi svetlosti okolice.

 Zmogljivo tipalo 108 MP vodi komplet kamer v POCO X4 Pro 5G. V kombinaciji s tehnologijo združevanja 9-v-1 tipalo zajame več svetlobe, da doseže še večjo jasnost slike in kar najbolje izkoristi vsak kader.

Naprava uporablja tudi ultra širok objektiv z 8 MP in 2 MP mikro kamero na zadnji strani, medtem ko se na sprednji strani nahaja tipalo s 16 MP. Na voljo je z vrsto funkcij, kot je možnost panoramskega selfija, s čimer se prepričate, da so na fotografiji vsi, ne glede na to, kako velika je družba. Na voljo so tudi počasni posnetek, dvojni video, video s časovnim zamikom, supermakro, filmski filtri in kalejdoskop – funkcije, ki bodo pritegnile pozornost skoraj pri vsakem posnetku.

 Pod pokrovom naprave je procesor Snapdragon 695 5G, izdelan v 6 nm proizvodni tehnologiji, ki prinaša hitrost in učinkovitost na ravni vodilnih naprav. 8-jedrni procesor vodita dve jedri Arm Cortex-A78, ki dosegata hitrosti do 2,2 GHz. Poleg 8 GB RAM-a ponuja POCO X4 Pro 5G dodatnih 3 GB, preoblikovanih iz 256 GB pomnilnika zahvaljujoč tehnologiji Dynamic RAM Expansion Technology, zaradi česar je idealen za neprekinjeno mobilno igranje iger in gladko uporabniško izkušnjo, pripravljeno na 5G.

 Z neverjetno baterijo 5000 mAh lahko uporabniki brskajo po vsebinah in igrajo podnevi in ​​ponoči z več kot 15 urami predvajanja videoposnetkov, 25 urami branja in 191 urami zaporednega predvajanja glasbe. Zahvaljujoč 67 W turbo polnjenju se POCO X4 Pro 5G napolni do 70 % v samo 22 minutah ali pa se popolnoma napolni v samo 41 minutah. Poleg tega POCO X4 Pro 5G zagotavlja impresivno zabavno izkušnjo z dvema zvočnikoma z glasnim in jasnim stereo zvokom ter Z-osnim linearnim motorjem za močnejše vibracije z ostrejšimi in natančnejšimi povratnimi informacijami med igranjem iger. Napravo podpira popolnoma novi MIUI 13 z novimi funkcijami in izboljšavami zmogljivosti za optimizacijo uporabniške izkušnje.

 POCO M4 Pro: vrhunska zabava po odlični ceni

Pametni telefon POCO M4 Pro prinaša neprekosljivo vrednost za denar, kakovost in zmogljivost. 6,43-palčni zaslon AMOLED DotDisplay je bil prvič uporabljen v seriji POCO M in je opremljen s hitrostjo osveževanja 90 Hz in hitrostjo vzorčenja na dotik 180 Hz, kar ponuja visoko občutljivost za vsako interakcijo z napravo.

 Široka paleta barv DCI-P3 oživi katero koli barvo, zaslon pa podpira svetlost do 1000 nit. Svetlost zaslona se samodejno prilagaja okolju in ima certifikata SGS »Eye Care Display« ter »Seamless Display«. Bralni način 3.0 uporabnikom omogoča preklop na toplejše barvne temperature, da zmanjšajo obremenitev oči, zlasti ponoči. Za bolj pristno izkušnjo branja lahko uporabniki ozadju besedila dodajo tudi teksturo papirja. Zaslon deluje v FHD+ ločljivosti 2400x1800 slikovnih pik, kar pomeni, da lahko uporabniki uživajo v nemoteni uporabi, od spremljanja vlogov do neskončnega pomikanja po družbenih omrežjih, ter uživajo v čisti in živahni vizualni izkušnji.

 Sistem trojne zadnje kamere z glavno kamero visoke ločljivosti 64 MP zajema ostre, jasne in podrobne fotografije in je prvi te vrste, ki je predstavljen v seriji M. Makro objektiv z ločljivostjo 2 MP samostojno posname bližnje in spektakularne posnetke mikro sveta (širina kota 118°). Trojna kamera je opremljena s funkcijami, ki uporabnikom omogočajo, da ujamejo vsak trenutek dneva z živimi podrobnostmi, vključno s počasnimi videoposnetki, video posnetki s časovnim zamikom in nočnim načinom. Sprednja kamera s 16 MP je več kot primerna za najboljše selfije.

 POCO M4 Pro tehta le 179,5 g in je debel 8,09 mm, zaradi česar je najlažji pametni telefon POCO doslej. Poleg tega je naprava opremljena s 5000 mAh baterijo, ki lahko zdrži več kot dva dni. Zahvaljujoč hitremu polnjenju s 33 W Pro se POCO M4 Pro popolnoma napolni v samo eni uri.

 POCO M4 Pro je opremljen z visokozmogljivim naborom čipov MediaTek Helio G96, ki bo ustrezal vsem zahtevam uporabnikov. Kot dodaten varnostni ukrep pri delu z visoko zmogljivostjo je bila zasnovana tehnologija LiquidCool Technology 1.0 Plus, ki ohranja zmerno temperaturo, ne glede na to, kako dolgo in kako pogosto se telefon uporablja.

POCO M4 Pro je opremljen tudi z dvojnimi zvočniki za impresivno zvočno izkušnjo, linearnim motorjem na osi Z za hitro povratno informacijo in popolnoma novim MIUI 13 za stabilno in zanimivo uporabniško izkušnjo.

 Vrhunska poprodajna storitev – brezplačno popravilo zaslona in YouTube Premium

Uporabniki POCO F4 GT lahko prvič uživajo v vrhunski poprodajni storitvi, ki ponuja enkratno brezplačno storitev popravila zaslona prvih 6 mesecev po nakupu.

 Poleg tega imajo vsi trije telefoni vnaprej nameščeno naročniško storitev YouTube Premium, v kateri lahko uporabniki uživajo dva meseca brezplačno. To pomeni dva meseca gledanja brez oglasov, brez spletne povezave in z nemotenim dostopom do video in glasbenih vsebin na platformi YouTube.

 Cene in dostopnost

POCO F4 GT je na voljo v treh barvah: črni Stealth Black, srebrni Knight Silver in rumeni Cyber Yellow. Na trgu bo dostopen v različici 8 GB + 128 GB po priporočeni maloprodajni ceni 649 €. Od 20. do 27. maja bo POCO F4 GT dostopen po znižani ceni 584 €.

 POCO X4 Pro 5G je na voljo v treh barvah – Laser črni, Laser modri in POCO rumeni – in je dostopen s 6 GB + 128 GB po priporočeni maloprodajni ceni 349 €.

 POCO M4 Pro je na voljo v dveh barvah, Cool modri in POCO rumeni, in v različicah 6 GB + 128 GB ter 8 GB + 256 GB, po priporočenih maloprodajnih cenah 259 € oziroma 299 €.

 Vse tri naprave bodo na voljo pri pooblaščenih prodajnih partnerjih POCO.

  POCO

POCO je neodvisna mlada blagovna znamka družbe Xiaomi. Do tega trenutka je POCO vstopil na več kot 85 trgov. Samo v letu 2021 je skupna prodaja pametnih telefonov POCO dosegla 23 milijonov enot.

 Trenutno ima POCO neodvisno ekipo za izdelke, prodajo in trženje ter si deli Xiaomijeve kapacitete pri proizvodnji in poprodaji. POCO je blagovna znamka, ki temelji na filozofiji »Vse, kar potrebuješ, nič, kar ne potrebuješ« s ključnim poudarkom na zahtevah in povratnih informacijah svojih privržencev. Zgrajena je na razvoju tehnologij, ki jih njeni uporabniki resnično potrebujejo, s čimer demokratizirajo odločanje o posodobitvah izdelkov na način, da se sami razvijajo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji