Objavljeno: 20.12.2022

ThinkPad X1, ThinkVision in Lenovo Go poganjajo hibridno delo

Opremljeni z najnovejšo generacijo procesorjev Intel® Core™ novi člani družine Lenovo™ ThinkPad™ X1 navdušujejo.

Najnovejši monitorji ThinkVision vključujejo visoko zmogljive zaslone z osvetlitvijo mini-LED in funkcionalnostjo VoIP.

Novi dodatki Lenovo Go izboljšajo hibridno delovno okolje.

 

Ljubljana, 20. december 2022 – Lenovo je še pred sejmom CES® 2023 predstavil svoje najnovejše prenosne računalnike ThinkPad X1, ki so izdelani tudi z recikliranimi materiali (1), posodobljeno programsko opremo Lenovo Commercial Vantage, zasnovano za poudarjanje funkcij, ki lahko pripomorejo k izboljšanju energetske učinkovitosti, in novo aplikacijo Lenovo View, ki ponuja napredno tehnologijo računalniškega vida za izboljšano kakovost video slike in orodja za sodelovanje, varnost in digitalno dobro počutje. Najnovejša družina monitorjev ThinkVision prinaša izjemno svetle zaslone. ThinkVision P27pz-30 in P32pz-30 imata grajeno osvetlitev mini-LED. Novi monitorji ThinkVision serije T, izdelani za hibridno delo, ki vključujejo integrirano funkcijo Microsoft Teams, 5MP kamere, dva mikrofona in zvočnika ter funkcionalnost VoIP. Lenovo je predstavil tudi svoje najnovejše profesionalne monitorje 4K ThinkVision P-Series in nove cenovno dostopne monitorje Lenovo L-Series. Učinkovit hibridni ekosistem dopolnjujejo novi dodatki Lenovo, vključno z edinstveno namizno postajo Lenovo Go Desk Station, spletno kamero Lenovo Go 4K Pro in kombinirano tipkovnico in miško Lenovo Professional Wireless Rechargeable Combo.

V skladu s svojo vizijo doseganja ogljične nevtralnosti do leta 2050, ki je usklajena z znanstveno utemeljenimi cilji, se Lenovo še naprej osredotoča na podporo krožnemu gospodarstvu s povečanjem uporabe recikliranih materialov v svojih izdelkih in embalaži ter sodelovanjem z industrijskimi partnerji za pomoč pri povečanju energijske učinkovitosti svojih naprav. To vključuje sodelovanje z dobavitelji in globalnimi logističnimi ponudniki za zmanjšanje emisij, sproščenih v dobavni verigi, in izkoriščanje vsake priložnosti za povečanje energetske učinkovitosti v tovarnah in na delovnih mestih družbe Lenovo.

ThinkPad X1 prinaša 30 let inovacij

ThinkPad je dopolnil mejnik 30 let, razvoj te blagovne znamke pa še naprej postavlja merila za vzdržljivost, produktivnost, zmogljivosti in uporabniško izkušnjo. Ob vstopu v novo dobo računalništva, kjer prevladuje potreba po bolj trajnostni prihodnosti, se ThinkPad osredotoča na inženiring strojne in programske opreme, s katerima bo podprl ogljično nevtralno vizijo družbe Lenovo.

ThinkPad X1 Carbon Gen 11, ThinkPad X1 Yoga Gen 8 in ThinkPad X1 Nano Gen 3 vsebujejo reciklirane materiale v izbranih komponentah:

  • ThinkPad X1 Carbon Gen 11 vsebuje 90 % recikliranega magnezija v naslonu za dlani in 55 % recikliranega aluminija na spodnjem pokrovu prenosnika.
  • ThinkPad X1 Nano Gen 3 vsebuje 90 % recikliranega magnezija v naslonu za dlani in spodnjem pokrovu.
  • Poleg tega je prodajna embalaža prenosnikov izdelana iz 100 % bambusovih vlaken in vlaken sladkornega trsa, rjava škatlasta embalaža je narejena iz embalaže brez plastike z 90 % reciklirano in/ali FSC certificirano vsebino, novi ThinkPad X1 pa vključuje ponovno uporabljeno plastiko (PCC) v izbranih komponentah (2).
  • Vsi prenosniki ThinkPad izpolnjujejo tudi pogoje storitve Lenovo CO2 Offset Service.

Poleg povečane uporabe recikliranih materialov se Lenovova prizadevanja za energijsko učinkovitost širijo tudi na uporabo njegovih izdelkov. Nova aplikacija Lenovo Commercial Vantage dodatno prikazuje naložbe podjetja v pomoč strankam pri upravljanju njihovega ogljičnega odtisa. Namen intuitivne programske opreme je usmerjati in spodbujati uporabnike, da omogočijo določene nastavitve, ki so zasnovane za zmanjšanje porabe energije ali podaljšanje življenjske dobe komponent. Ustrezne funkcije vključujejo jasno označene oznake in informacije, ki uporabnikom pomagajo izbrati želeno konfiguracijo. Oznake učinkovitosti se lahko razširijo na:

  • Zaznavanje uporabnikov prisotnosti Computer Vision (3) lahko zmanjša porabo energije s funkcijo Zero Touch Lock.
  • Nastavitve zaslona OLED na prenosnikih, opremljenih z omenjenimi zasloni, lahko tudi zmanjšajo porabo energije in podaljšajo življenjsko dobo zaslona.
  • Pametno polnjenje lahko pomaga podaljšati življenjsko dobo baterije z nastavitvijo pragov napolnjenosti.
  • Če je osvetlitev tipkovnice izklopljena, se prav tako zmanjša poraba energije.

Aplikacija Lenovo View ponuja vrhunsko zbirko inteligentnih funkcij, ki temeljijo na kameri in so zasnovane tako, da uporabnikom pomagajo odkleniti moč vgrajene kamere za izboljšanje izkušenj video klicev ter izboljšanje varnosti in digitalnega zdravja. Nova izdaja razširja nabor funkcij in bistveno izboljša lastnosti obstoječih:

  • Delo z občutljivimi informacijami na javnih mestih lahko predstavlja varnostno tveganje. Funkciji Privacy Guard (4) in Privacy Alert, integrirani v Lenovo View, zagotavljata dodatno varnost z aktiviranjem zameglitve in zagotavljanjem zasebnosti (ter prikazom ikone zasebnosti), ko je zaznan obraz nepooblaščenega opazovalca, ki gleda na zaslon prenosnika prek hrbta uporabnika.
  • Prehod na hibridno delo je poudaril zaskrbljenost glede digitalne utrujenosti, saj uporabniki običajno preživijo več ur na dan pred zasloni. Opozorila glede telesne drže in opozorila o dobrem počutju oči služijo kot nežni opomniki in so lahko uporabna orodja za pomoč pri ohranjanju ali izboljšanju digitalnega dobrega počutja.
  • Hibridno delo je prav tako priča eksponentni rasti števila videokonferenc, kar pogosto poudarja izzive, s katerimi se soočajo zaposleni pri sodelovanju na daljavo. Funkcije sodelovanja, kot so samodejno uokvirjanje, prikrivanje ozadja in virtualni voditelj, nadgradijo te konferenčne klice, in sicer tako, da postavijo predavatelja v ospredje in pomagajo vsem udeležencem, da so del pogovora, tudi v virtualnem ali hibridnem okolju.
  • Izboljšave algoritma umetne inteligence za izboljšanje videa lahko prav tako povečajo kakovost slike vgrajene spletne kamere v kateremkoli okolju – tudi v temnejših prostorih.

Te nastavitve za sodelovanje in izboljšavo videa je mogoče neposredno uporabiti za glavne aplikacije poenotenih komunikacij, tako da lahko uporabniki nastavijo vse in nemoteno delajo z aplikacijami za videokonference z želenimi nastavitvami.

Vodilni prenosni računalniki ThinkPad X1 Carbon Gen 11, X1 Yoga Gen 8 in X1 Nano Gen 3 nadaljujejo svojo zgodovino zagotavljanja neprimerljivih zmogljivosti in produktivnosti s pomočjo izjemnega oblikovalskega jezika, ki združuje obliko in funkcijo z neverjetnim temeljnim inženirskim znanjem in izkušnjami. Poslovni uporabniki potrebujejo prenosnike, ki jim pomagajo brskati po mapi »Prejeto«, predstavitvah in preglednicah; aktivno sodelovati v videokonferencah; in zagotoviti, da so njihovi osebni podatki in zasebnost kar se da varni.

Najnovejši prenosnik ThinkPad X1 lahko pomaga zagotoviti delovno okolje brez stresa, ki je zelo produktivno in učinkovito za pomoč pri boljšem razmišljanju. Poleg funkcij digitalnega dobrega počutja, vključenih v Lenovo View, lahko zasloni z nizkim oddajanjem modre svetlobe, vključno z osupljivimi zasloni OLED, ki podpirajo Dolby Vision, pomagajo zmanjšati obremenitev in utrujenost oči, certificirano s strani TÜV Rheinland. Izboljšave videa z umetno inteligenco in pametne funkcije za videokonferenčne platforme so izboljšane z zbirko tehnologij podjetja Dolby – z zvokom Dolby Atmos in Dolby Voice z odpravljanjem šumov z umetno inteligenco – te ustvarjajo poglobljeno zvočno izkušnjo. ThinkPad X1 je opremljen z robustnim varnostnim paketom ThinkShield™, ki ga dopolnjuje izbirna tehnologija Computer Vision (2), zasnovana za zagotavljanje izboljšav pri zaznavanju prisotnosti uporabnikov s pametnejšo zasebnostjo, enostavnejšo priročnostjo prijave (5) in boljšim upravljanjem energije. Poleg tega vsi prenosniki ThinkPad X1 premorejo mehansko zaslonko kamere za izboljšano zasebnost.

Prenosniki ThinkPad X1 so vedno blesteli po zmogljivostih, nove generacije niso izjema. Modeli, zasnovani na platformi Intel® Evo™, imajo vgrajene procesorje Intel® Core™ i7 z Intel vPro® najnovejše generacije in poganjajo Windows 11. ThinkPad X1 Carbon Gen 11 in X1 Yoga Gen 8 je mogoče opremiti z do 64 GB pomnilnika LPDDR5, kar je dobra novica za uporabnike, ki pogosto opravljajo pomnilniško zahtevna opravila.

Ustvarjanje izjemne uporabniške izkušnje z bolj trajnostnimi materiali (1) zahteva vztrajno osredotočenost na oblikovanje, strojno in programsko odličnost. Nova generacija ThinkPad X1 brez dvoma prinaša inovativne in inteligentne funkcije, ki temeljijo na programski opremi, inženiringu strojne opreme, osredotočen na zmogljivost in oblikovalsko etiko, osredotočeno na uporabnika.

 

Učinkovit prostor na mizi je temelj produktivnosti

Poenotene video komunikacije so postale del vsakdanjega dela, bodisi v pisarni, doma ali kjerkoli vmes. Toda težave uporabnikov so ostale nespremenjene – slaba kakovost videoposnetkov in slaba osvetlitev sta pogosto glavna vzroka za razočaranost uporabnikov. Spoznajte Lenovo Go Desk Station with Webcam. Edinstvena hibridna delovna rešitev združuje certificirano 4K-kamero (6), nastavljivo namizno svetilko, vrtljivo roko, razširitveno vozlišče in brezžični polnilnik Qi v eno samo inovativno napravo, zasnovano za reševanje teh potreb uporabnikov.

Kamera, ki je na voljo tudi kot samostojna naprava Lenovo Go 4K Pro, je zasnovana za videokonference in pretakanje videa visoke ločljivosti. Vključuje funkciji samodejnega ostrenja in samodejnega okvirjanja z izbirnim vidnim poljem, samodejno prilagajanje svetlobe okolice in zagotavlja največjo ločljivost posnetkov do 4K s 30 sličicami na sekundo. Za dodatno varnost ima kamera vgrajeno zaslonko za fizično zasebnost.

Lenovo Go Desk Station ima poleg zgoraj opisane kamere še vsestransko višinsko nastavljivo roko in vrtljivo roko z vgrajeno lučko, katere jakost je mogoče spreminjati glede na potrebe osvetlitve okolice. To vsestransko roko s svetilko in kamero je mogoče nastaviti v skoraj katerokoli smer ter ustvariti popolne pogoje dela. Lahko jo celo obrnete navzdol za predstavitve v živo ali skiciranje. Poleg tega krmilnik svetlosti na dotik ponuja tri nastavitve temperature barv, izbirate lahko med 3000K, 4500K ali 6500K, ki zagotavljajo svetlost do 1600 luksov na razdalji 0,5 m. Podstavek namizne postaje vključuje napajalni sklopi in USB Type-C® priključek zmogljivosti 135 W in polno funkcionalna vrata USB Type-C s 65 W moči polnjenja, ki omogočajo prenos napajanja na primer do prenosnega računalnika, za elegantno rešitev z enim kablom. Podstavek vključuje tudi dva vmesnika USB Type-A 3.1 in izhodna vrata HDMI 2.0 za povezavo zunanjega zaslona do ločljivosti 4K s 60 sličicami na sekundo. Izvlečna polnilna plošča, skladna s standardom Qi, lahko s 15 W moči napaja podprte mobilne naprave, prav tako pa je na sprednji strani na voljo vmesnik USB Type-C za polnjenje z močjo 20 W. Ta edinstvena rešitev lahko zagotovi izjemne rezultate videokonferenc, hkrati pa ustvari čistejša in enostavnejša delovna okolja.

Za zaokrožitev hibridnega namizja lahko uporabniki, ki imajo raje tipkovnico polne velikosti in natančno interakcijo z miško, izberejo kombinirano tipkovnico in miško Lenovo Professional Wireless Rechargeable Combo. Elegantna kombinacija za profesionalce z integriranimi polnilnimi baterijami je sodobnega videza ter podpira povezavo do treh naprav s podporo za 2,4G prek enega ključka, podpira tudi komunikacijo za dve napravi prek povezave Bluetooth. Tipkovnica zagotavlja udobno odzivnost tipk in skoraj povsem tiho izkušnjo tipkanja, medtem ko ima miška vgrajenih osem gumbov, od katerih jih je pet mogoče nastaviti s programsko opremo. Nastavljiva je tudi občutljivost vzorčenja – do 4000 DPI. Kombinacija tipkovnice in miške je prav tako izdelana iz najmanj 65 % ponovno uporabljene plastike.

Realistična slika: monitorja ThinkVision Mini LED (P27pz-30 in P32pz-30)

 Z razširitvijo nabora monitorjev z modeli z osvetlitvijo mini-LED Lenovo predstavlja nova monitorja ThinkVision P27pz-30 in P32pz-30. Ta monitorja premoreta osvetlitev z več tisoč miniaturnimi diodami LED, kar 1152 območij zatemnitve, kar zmanjša učinek zamegljenosti, ki se lahko pojavi okoli predmetov na zaslonu, in omogoča višji barvni kontrast z globljo črnino in svetlejšimi osvetljenimi območji.

Monitorja ThinkVision Mini LED sta na voljo v velikostih zaslona 27 in 31,5 palca, podpirata tehnologiji prikaza slike HDR10 in HLG in imata certifikat DisplayHDR1000 ter dosegata največjo svetilnost 1200 nits. Oba monitorja, izdelana za ustvarjalce, vključujeta barvna standarda – DCI-P3 in Adobe RGB7 – za prilagoditev grafični in video uporabi ter imata vgrajeno tehnologijo prikaza slike brez utripanja, ki pomaga zmanjšati utrujenost oči. Programska oprema Lenovo ThinkColour pa omogoča preprosto nastavitev barv in upravljanje nastavitev zaslona v preprostem vmesniku s pokaži in klikni. Monitorja ThinkVision Mini LED sta neverjetno intuitivna, vključujeta tudi energijsko varčne senzorje za zaznavanje uporabnika in svetlobne senzorje, ki samodejno zatemnijo zaslon, ko se uporabnik odmakne, in lahko prilagodijo svetlost zaslona, da ustreza količini zaznane svetlobe okolice.

Monitorja ThinkVision Mini LED sta neodvisna od operacijskega sistema in se lahko povežeta s prenosnimi računalniki, mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki, združljivimi z vmesniki USB-C ali Thunderbolt™, ki ponujajo do 40 Gbps prenosa podatkov in videa prek enega kabla USB4. Podprta je tudi možnost priklopa dveh monitorjev ločljivosti UHD prek verižne povezave. Te monitorje, ki so sposobni zagotoviti do 15 W energije za pametne telefone in 140 W za druge naprave, lahko zdaj polnite tudi zmogljivejše prenosnike. Obsežen nabor vmesnikov vključuje tri vrata Type-C, štiri vrata Type-A in dva vmesnika HDMI 2.1 ter vmesnika Ethernet in DP. Monitorja ThinkVision Mini LED uporabnikom zagotavljata povezave med napravami in hitrosti prenosa podatkov, ki jih potrebujejo za produktivno in učinkovito delo. Okolju prijazni monitorji ThinkVision Mini LED so izdelani iz recikliranih materialov, vključno z 90 % PCC aluminija v stojalu, 95 % PCC ABS v zadnjem pokrovu in 85 % PCC ABS v okvirju in stojalu. So tudi prvi monitorji Lenovo z embalažo brez plastikE (8) in izpolnjujejo pogoje za Lenovovo storitev CO2 Offset Service.

Ustvarjen za hibridno delo: ThinkVision VoIP monitorji (T27hv-30, T24mv-30 in T24v-30)

Najnovejša generacija monitorjev Lenovo ThinkVision VoIP je zasnovana za sodobno delovno silo in vključuje integrirane, namenske funkcije, ki izboljšajo in poenostavijo izkušnjo virtualnih srečanj. Z nadgrajeno kamero visoke ločljivosti 5 MP (9) z infrardečo (IR) lečo ter ločeno lečo RGB in zaslonko za zasebnost, vgrajenima dvema mikrofonoma s tehnologijo odpravljanja šumov iz okolice in dvema vgrajenima zvočnikoma moči 5 W(9) bodo uporabniki uživali v jasnejši izkušnji vsestranskega video klica. Novost te generacije pa je namenski gumb Microsoft Teams (9), ki takoj zažene aplikacijo za video klice. Enostavneje kot kadarkoli prej lahko uporabniki hitro preskočijo na svoj naslednji klic, ne da bi brskali po namizju, in celo nadzorujejo glasnost in funkcije za izklop zvoka s preprostim pritiskom gumbov, ki jih je enostavno najti, saj so na sprednji strani monitorja. Za še hitrejši začetek delovnega dne lahko zaposleni uživajo v varnejši samodejni prijavi s sistemom Windows Hello.

Druge pametne funkcije, ki jih je mogoče preprosto nadzorovati prek nastavitev, vključujejo pametni semafor, ki se obarva rdeče, ko je uporabnik na klicu, opomnik za »sedenje«, ki uporabnika opozori, ko preživi preveč časa pred zaslonom, in opozorilo glede oddaljenosti, ki bo uporabnika opozorilo, ko sedi preblizu monitorja. Monitorji ThinkVision VoIP nove generacije vključujejo tudi zaznavanje uporabnika in senzorje svetlobe (9) za samodejno prilagajanje osvetlitve in so med prvimi napravami s certifikatom Eyesafe® 2.0 za tehnologijo naravne nizke modre svetlobe. S temi digitalnimi funkcijami v kombinaciji s kavljem (9) ob strani monitorja, ki je namenjen namestitvi slušalk, in režo v podnožju, kamor lahko namestite pametni telefon, bodo imeli zaposleni vsa orodja, ki jih potrebujejo za produktivno delo, na dosegu roke.

Vse te izboljšane funkcije, edinstvene za novo generacijo, je mogoče najti v 27-palčnem monitorju QHD ThinkVision T27hv-30 in nekoliko manjšem 23,8-palčnem monitorju FHD ThinkVision T24mv-30, ki imata vgrajena tudi priključek USB-C. Za podobno integrirano VoIP izkušnjo, a z manj funkcijami, se lahko uporabniki odločijo za monitor ThinkVision T24v-30 s 23,8-palčnim FHD IPS-zaslonom in standardnim priključkom USB-B.

 Premijska slika: monitorja ThinkVision P32p-30 in P49w-30

Lenovo novince med monitorji ThinkVision zaokroža z vrhunskima monitorjema profesionalnega razreda ThinkVision P32p-30 in P49w-30, ki prav tako premoreta certifikat Eyesafe 2.0.

ThinkVision P32p-30 je 31,5-palčni monitor ločljivosti 4K UHD, izdelan za vse, ki potrebujejo višjo ločljivost. Bogate barve, ki jih prikazuje 3-stransko brezrobi zaslon, so rezultat matrike IPS in dvojnih barvnih standardov, ki ustvarijo natančnejšo in bolj realistično barvno sliko, ki je ne popači naravna tehnologija nizke modre svetlobe. Z več možnostmi povezovanja ta monitor podpira rešitev ThinkVision VoIP Modular Stack (10), ponuja omrežni vmesnik RJ45 z izboljšanimi varnostnimi funkcijami in premore dva zmogljiva priključka Thunderbolt™ 4 za hiter prenos podatkov in polnjenje prek enega kabla. Z nastavljivo višino stojala lahko uporabniki položaj prilagodijo najbolj udobnemu kotu gledanja.

ThinkVision P49w-30 je ultraširok, 49-palčni dvojni panoramski zaslon QHD, idealen za uporabnike, katerih delo zahteva dva ali več osebnih računalnikov za sočasno izvajanje različnih funkcij. Ta monitor s tehnologijo IPS Black ponuja kontrastno razmerje 2.000 : 1 za ostrejše, bolj živahne barve in globljo črno barvo ter širok zorni kot. Z do 13 vmesniki, vključno s funkcijo priklopa z dvema vratoma Thunderbolt™ 4 z močjo do 100 W in sprednjimi vrati USB-C s 15 W z možnostjo hitrega polnjenja, lahko ThinkVision P49w-30 podpira številne naprave in dodatke za večopravilnost brez primere. Lahko nadomesti postavitev dveh monitorjev in lahko služi kot rešitev 2-v-1, ki uporabnikom omogoča uporabo obeh strani zaslona kot dveh različnih delovnih prostorov – brez kakršnihkoli kablov – kar omogočata funkciji Lenovo eKVM in True Split. Z eKVM lahko uporabniki takoj dostopajo in preklapljajo med dvema viroma slike zgolj s klikom miške, medtem ko True Split razdeli delovno površino monitorja na dva dela ter omogoča neodvisno prilagajanje nastavitev in razmerij stranic po potrebi. Ko potrebujete več monitorjev, lahko ThinkVision P49w-30 povežete v verigo z dodatnima do dvema monitorjema QHD prek priključka Thunderbolt™ 4, kar zmanjša nered kablov in omogoči učinkovito nastavitev več zaslonov. Ta monitor ima vgrajena dva 5 W zvočnika in lahko podpira modularno kamero ThinkVision MC60 z mikrofonom (11).

Pripravljena na delo na daljavo: monitorja Lenovo L27i-40 in L24m-40

Za domačo uporabo je Lenovo predstavil dva elegantna monitorja družine L. Monitor Lenovo L27i-40 z elegantnim stojalom s kovinskim okvirjem v oblačno sivi barvi, ki bo krasil vsak delovni prostor, premore novo generacijo 27-palčnih zaslonov. Ta tanek, 3-stranski IPS-zaslon skoraj brez robov ponuja izboljšano zvočno in vizualno izkušnjo, vključno z dodatkom dveh integriranih zvočnikov moči 3 W in 99-odstotno pokritostjo barvne lestvice sRGB. Dodatni premišljeni dodatki vključujejo dva priključka HDMI, režo za pametni telefon in odprt prostor, kamor lahko uporabniki shranijo majhne, a nujne stvari, kot je njihovo najljubše pisalo.

Novi Lenovo L24m-40 je zasnovan tako, da domačim uporabnikom ali študentom ponudi privlačno in učinkovito rešitev za njihove potrebe po zabavi in produktivnosti. 23,8-palčni zaslon FHD ima vgrajeno matriko IPS, tehnologijo naravne nizke modre svetlobe in dosega 99-odstotno pokritost barvne lestvice sRGB. Z dvema vgrajenima 3 W zvočnikoma, močjo polnjenja priključenih naprav do 75 W in zvezdiščem USB, vključno z USB Type-C, lahko uporabniki povežejo vse naprave, ki jih potrebujejo, vključno s spletno kamero Lenovo LC50 (12) za učinkovitejšo virtualno izkušnjo. Oba izdelka imata tehnologijo naravne nizke modre svetlobe in sta certificirana po najnovejšem standardu Eyesafe Display Requirements 2.0. Poleg tega so podstavek vsakega monitorja, stojalo in zadnji pokrov izdelani iz 85 % reciklirane plastike PCC.

 Cene in razpoložljivost (13)

Predstavljeni izdelki bodo v Sloveniji predvidoma naprodaj pomladi prihodnje leto, njihove priporočene prodajne cene pa bodo:

  • ThinkPad X1 Carbon Gen 11 od 1729 evrov.
  • ThinkPad X1 Yoga Gen 8 od 1859 evrov.
  • ThinkPad X1 Nano Gen 3 od 1649 evrov.
  • Lenovo Go Desk Station with Webcam od 329 evrov.
  • Lenovo Go 4K Pro Webcam od 149,99 evrov.
  • Lenovo Professional Wireless Rechargeable Combo Keyboard and Mouse od 99,99 evrov.
  • ThinkVision Mini LED P27pz-30 in P32pz-30 od 1299 oziroma 1599 evrov.
  • ThinkVision VOIP T27hv-30, T24mv-30 in T24v-30 od 259 evrov.
  • ThinkVision P32p-30 od 999 evrov.
  • ThinkVision P49w-30 od 1699 evrov.
  • Lenovo L27i-40 in L24m-40 od 199 oziroma 219 evrov.

Obiščite stran Lenovo StoryHub CES 2023 za fotografije in polne tehnične specifikacije izdelkov. Januarja v času sejma CES 2023 bosta aktivni tudi spletni strani Lenovo Virtual Showcase in Event Page z dodatnimi podrobnostmi.

 www.lenovo.si

 O podjetju Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je globalni tehnološki velikan s 70 milijardami dolarjev prihodkov. Podjetje je uvrščeno na 171. mesto na lestvici Fortune Global 500, zaposluje 75.000 ljudi po vsem svetu in vsak dan služi milijonom strank na 180 trgih. Osredotočeno na drzno vizijo zagotavljanja pametnejše tehnologije za vse, je podjetje Lenovo svoje uspehe kot vodilni proizvajalec računalnikov na svetu nadgradilo s širitvijo na nova rastoča področja infrastrukture, mobilnih telefonov, rešitev in storitev. Ta preobrazba skupaj z inovacijami, ki spreminjajo svet, pomeni, da Lenovo gradi bolj vključujočo, zaupanja vredno in trajnostno digitalno družbo za vsakogar in povsod. Če želite izvedeti več, obiščite spletno stran https://www.lenovo.com ali preberite najnovejše novice na našem portalu StoryHub.

 (1) Prejšnja generacija ThinkPad X1 Carbon, X1 Yoga in X1 Nano ni uporabljala recikliranih kovin.

(2)Do 97 % ponovno uporabljene plastike v ohišju baterije in do 95 % PCC plastike v ohišjih zvočnikov in polnilcu.

(3) Computer Vision je na voljo s FHD RGB+IR MIPI kamero.

(4) Privacy Guard je na voljo na izbranih zaslonih za X1 Carbon in X1 Yoga.

(5) Enostavnejša prijava je omogočena prek programa Windows Hello.

(6) Certifikat Microsoft Teams je v potrjevanju.

(7) ThinkVision P27pz-30 dosega 99 % DCI-P3 in 99 % Adobe RGB, ThinkVision P32pz-30 pa 98 % DCI-P3 in 99 % Adobe RGB.

(8) Embalaža brez plastike za monitorje ThinkVision Mini LED je sestavljena iz embalaže na osnovi vlaken, vključno s papirnato škatlo, ovojnico in blazino, kabelsko vezico in papirnato vrečko.

(9)Na voljo samo pri monitorjih T27hv-30 in T24mv-30.

(10)Združljivo z modularno spletno kamero MC60 z mikrofonom in zvočno polico MS30 (oboje se prodaja ločeno).

(11)Modularna spletna kamera ThinkVision MC60 z mikrofonom se prodaja ločeno.

(12)Spletna kamera monitorja LC50 se prodaja ločeno.

(13) Cene ne vključujejo davka, stroškov pošiljanja ali doplačil in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi razpoložljivosti se lahko razlikujejo glede na geografsko območje in izdelki so morda na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico do spremembe ponudbe izdelkov, funkcij in specifikacij kadarkoli in brez predhodnega obvestila.

LENOVO, THINKPAD, YOGA, THINKVISION in THINKSHIELD so blagovne znamke družbe Lenovo. Intel, Intel Core, Intel Evo, Intel Iris, vPro in Thunderbolt so blagovne znamke družbe Intel Corporation ali njenih podružnic v ZDA in/ali drugih državah. Dolby, Dolby Vision, Dolby Atmos in Dolby Voice so med registriranimi in neregistriranimi blagovnimi znamkami družbe Dolby Laboratories, Inc. v ZDA in/ali drugih državah. Blagovna znamka TÜV Rheinland je med drugim zaščitena z evropsko blagovno znamko, registrirano za TÜV Rheinland AG. Eyesafe je blagovna znamka Eyesafe Inc. Wi-Fi je blagovna znamka Wi-Fi Alliance. Logotip Qi je blagovna znamka Wireless Power Consortiuma. USB4®, USB Type-C® in USB-C® so blagovne znamke USB Implementers Forum. Besedna znamka in logotipi Bluetooth® so registrirane blagovne znamke v lasti Bluetooth SIG, Inc. in kakršna koli uporaba teh znamk s strani družbe Lenovo je licencirana. Vse druge blagovne znamke so last njihovih lastnikov. ©2022, Lenovo Group Limited.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji