Objavljeno: 3.12.2021

Synology v novem letu 2022

Ljubljana, 3. 12. 2021 — Synology je danes predstavil naslednjo generacijo svojih lokalnih rešitev in rešitev v oblaku. Napovedal je operacijskih sistemov DSM 7.1, Surveillance Station 9.0 ter SRM 1.3 in pomembne posodobitve storitev v oblaku C2 Backup, C2 Identity, C2 Password, C2 Storage in C2 Transfer. Na predstavitvi je Synology za vsak posamezni izdelek pokazal vznemirljive nove funkcije z bistvenimi izboljšavami uporabniške izkušnje, zanesljivosti in razširljivosti na vseh področjih.

Lokalne rešitve

Upravljanje velikih količin podatkov

DSM 7.1 bo z uvedbo podpore za večkanalni SMB protokol in DFS prinesel lažje upravljanje in izboljšane zmogljivosti pri skupni rabi datotek. Podjetja, ki poslujejo z več lokacij, lahko, za zmanjšanje omejitev pasovne širine in poenostavitve skupnega dela, izkoristijo rešitev za hibridno skupno rabo Hybrid Share, ki jo podpira tudi oblačna rešitev za hrambo C2 Storage. V povezavi z enotnim datotečnim portalom rešitve Synology Drive in preoblikovano mobilno aplikacijo imajo delovne skupine popoln nadzor nad svojimi podatki, ne glede na lokacijo.

Za sistemske skrbnike več uporabnikov in naprav ne bi smelo pomeniti večjih stroškov upravljanja. Active Insight, storitev za spremljanje in odpravljanje težav v oblaku, uvedena z DSM 7.0, je nadgrajena z dodatnimi lastnostmi. Naloge Hyper Backup iz vsake naprave lahko sedaj spremljate neposredno iz Active Insight, kar zagotavlja, da naloge varnostnega kopiranja nikoli ne pozabite. Več podrobnosti o posodobitvah sistema in analizi prijav postavlja v ospredje pomembne informacije.

Nove zmogljivosti nadzora pasovne širine in razširjen nabor sprožilcev v rešitvi Active Backup for Business, kot tudi podpora za uvedbo navideznega DSM v MailPlusu, dajejo IT ekipam več orodij za poenostavitev delovanja sistema. DSM 7.1 bo uvedel tudi podporo za celovito varnostno kopiranje operacijskega sistema DSM, kar bo skrbnikom zagotovilo še en način za zaščito in obnovitev celotnih naprav Synology.

Hitrejši, enostavnejši, varnejši

Surveillance Station 9.0 ima izpopolnjen uporabniški vmesnik, ki uporabnikom zagotavlja dostop do vseh potrebnih orodij hitreje kot kdaj koli prej. Novi Nadzorni center, s priročnim sistemom za nadzor predvajanja in opozorili, centralizira vse pomembne vire. Boljša integracija zemljevidov pomeni, da je mogoče učinkovito spremljati tudi objekte na več lokacijah, kar varnostnim ekipam zagotavlja natančne informacije in grafične prikaze, ki poenostavljajo ukrepanje, ko vsaka sekunda šteje.

Z novim čarovnikom za priključitev je nastavitev kamer veliko enostavnejša. Po zaslugi možnosti uvoza in kopiranja nastavitev je mogoče namestiti na stotine kamer v nekaj minutah.

Izboljšave centralnega sistema upravljanja (CMS), vključno s prilagodljivimi možnostmi posodabljanja naprav, hkratnim dvojnim snemanjem in podporo za HTTPS/SRTP, poenostavljajo namestitve, ki jih sedaj lahko opravimo bolj varno.

Nova storitev Synology C2 Surveillance bo domačim uporabnikom in podjetjem omogočila simultano in varno snemanje posnetkov nadzornih kamer v oblak C2. Z manj kot petimi sekundami izgubljenega posnetka bo C2 Surveillance zagotovil, da bo posnetek vedno dostopen, tudi v primeru katastrofalnih dogodkov ali kraje nameščenega sistema na lokaciji.

Z novim NVR DVA1622 je Synologyjev nabor naprednih oblik nadzora, ki temeljijo na umetni inteligenci, kot so na primer prepoznavanje obrazov in štetje ljudi, bolj dostopen za manjše trgovine ali domača okolja. NVR serije DVA skupaj s programsko opremo Surveillance Station 9.0 pa se ponaša tudi z zmožnostjo prepoznavanja registrskih tablic.

Več-gigaherčna brezžična omrežja, VLAN in še veliko več

Operacijski sistem SRM 1.3 v povezavi z novim usmerjevalnikom Wi-Fi 6 Synology RT6600ax, prinaša hitrejše omrežje in močno širi zmogljivosti upravljanja omrežja. SRM 1.3 je opremljen s popolno podporo za VLAN prek intuitivnega vmesnika, ki ga lahko uporabljamo za izdelavo particij in ločevanje svojih naprav, vključno s senzorji za internet stvari in drugimi potencialno nezavarovanimi pripomočki.

Tripasovni usmerjevalnik RT6600ax je eden prvih, ki podpira razširjeni spekter 5,9 GHz, kar zagotavlja veliko več prostora in neprekinjeno delovanje za 160 MHz naprave. Vrata 2,5 GbE zagotavljajo podporo za hitrejšo mrežno in internetno povezljivost.

Prenovljena aplikacija usmerjevalnika DS Router prinaša skoraj vse zmogljivosti upravljanja SRM v pametni telefon. Ustvarjanje novih brezžičnih omrežij, konfiguriranje starševskega nadzora ali spletnega filtriranja, nastavitev shem za nadzor prometa in še vrsta drugih uporabnih funkcij, so zdaj le nekaj dotikov stran.

To pa še ni vse ...

Synology je napovedal tudi raziskave in razvoj Scale-out datotečnih strežnikov, da bi izpolnili še večje zahteve, bodisi glede zmogljivosti, razpoložljivosti storitev ali potreb upravljanja.

Rešitve v oblaku

Varen oblak za vse

Nedavno predstavljene rešitve C2 Backup, Identity, Password in Transfer, so samostojne storitve za reševanje specifičnih IT izzivov na preprost in dostopen način.

C2 Backup poenostavlja varnostno kopiranje naprav in podatkov, ki so kritični za poslovanje, tudi za ekipe, ki delajo na daljavo. Varnostno kopiranje celotne naprave v kombinaciji s priročnim načinom obnovitve na ravni datotek prek intuitivnega spletnega portala zagotavlja hitro in prilagodljivo zaščito podatkov.

C2 Identity nadomešča tradicionalne imeniške storitve z varnim hibridnim pristopom z nizko latentnostjo, pri čemer strežniki C2 zagotavljajo upravljanje, storitve SSO in lokalno nameščena vozlišča LDAP za lokalne strežnike in naprave, namenjene le intranetni uporabi. Priložene zmogljivosti upravljanja naprav Windows in macOS skrbnikom zagotavljajo orodja, ki jih potrebujejo za zaščito svojih uporabnikov.

C2 Password omogoča preprosto in dostopno upravljanje gesel za vse uporabnike. Za posameznike je storitev brezplačna, za skupno rabo gesla med največ šestimi računi in brez omejitev glede števila povezanih naprav pa stane 4,99 USD na leto.

C2 Transfer omogoča enostavno in varno skupno rabo občutljivih datotek z zunanjimi uporabniki. Poleg preverjanja identitete C2 Transfer lokalno kodira vse datoteke, s čimer poskrbi, da podatki nikoli ne pristanejo v napačnih rokah, tudi če so skupne povezave nezavarovane in izpostavljene.

Synology storitvam C2 nenehno dodaja nove funkcije, kar povečuje uporabnost in razširljivost storitve na zahtevo, ne da bi ob tem uporabnike obremenjevali z vzdrževanjem. Več možnih lokacij za hrambo podatkov – vključno z novim podatkovnim centrom na Tajvanu, ki je bil pred kratkim dodan obstoječim v Frankfurtu in Seattlu – omogoča skrbnikom, da dosežejo največjo skladnost z lokalnimi predpisi o hrambi podatkov. Leta 2022 namerava Synology predstaviti še storitev C2 Object, ki bo namenjena shranjevanju aplikacij, združljivih z S3.

Podrobnosti dogodka

Predstavitev Synology 2022 AND BEYOND, ki je bila izvedena 2. decembra 2021, vam lahko postreže s podrobnejšo razlago omenjenih lastnosti in še veliko drugih. Obiščite https://sy.to/2022.

Dosegljivost

Synology DSM 7.1 in Surveillance Station 9.0 bosta javnosti predstavljena v prvem četrtletju 2022.

SRM 1.3 bo predstavljen skupaj z novim usmerjevalnikom RT6600ax, ki bo na voljo v prvem četrtletju 2022. Podpora za RT2600ac in MR2200ac bo dodana v drugem četrtletju 2022.

Podrobnejše informacije o drugih funkcijah in storitvah bodo na voljo pozneje.

 O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte – Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji