Objavljeno: 1.3.2022

Synology je združil novosti v nadgradnjo operacijskega sistema DSM 7.1 Beta

Ljubljana, 1. 3. 2022 — Synology je predstavil beta različico operacijskega sistema DiskStation Manager 7.1, ki skrbnikom omogoča, da preizkusijo razširjene funkcionalnosti. DSM 7.1 dopolnjuje obsežno nadgradnjo platforme, ki jo je Synology predstavil z verzijo DSM 7.0, in uvaja številne inovativne izboljšave, namenjene reševanju IT izzivov.

»DSM 7.1 je pomembna nadgradnja ene od najbolj razširjenih platform za upravljanje podatkov v panogi,« je dejal vodja ekipe za upravljanje sistemskih izdelkov Shamrock Ko. »Na podlagi trdnih temeljev, ki smo jih postavili s 7.0, se lahko zdaj osredotočamo na reševanje bolj specifičnih izzivov, ki jih naše stranke prepoznajo med vsakodnevno uporabo platforme.«

Izboljšave hrambe podatkov

DSM 7.1 prinaša temeljne izboljšave pri upravljanju hrambenega prostora. Z uvedbo portalov za združevanje datotek dodaja zmožnost SMB DFS, ki omogoča skrbnikom, da povežejo več sistemov Synology in jim tako zagotovijo enostavnejši dostop do datotek za končne uporabnike, ki si jim ni več treba zapomniti ločenih naslovov.

Novi uporabniški vmesnik v različici 7.0 je bil še dodatno optimiziran z združitvijo opravil v ozadju v skrbnikom prijazen pregled, ki zagotavlja večjo preglednost dogajanja v sistemu, tudi v različnih uporabniških računih. Za gruče visoke razpoložljivosti (High Availability) Synology si lahko uporabniki, za lažje vzdrževanje in upravljanje, ogledajo in upravljajo pogone v obeh sistemih iz ene nadzorne plošče (Storage Manager).

Na strani zmogljivosti DSM že dlje časa zagotavlja podporo za flash predpomnilnik, ki stroškovno učinkovito povečuje zmogljivosti naključnega I/O. Nova različica bo dodatno optimizirala SSD predpomnilnik z možnostjo hkratne pospešitve hrambenega prostora na več napravah.

Zaščita celotnega sistema

DSM 7.1 uvaja možnost varnostnega kopiranja celotnega sistema (bare metal). Zmožnost kloniranja in podvajanja celotnega sistema, ki ga omogoča rešitev za varnostno kopiranje Synology Active Backup for Business, v primeru popolne okvare spletnega mesta močno izboljšuje rezultate doseganja ciljev hitre obnove delovanja sistema (recovery time objectives (RTO)). Zmožnost popolne obnovitve sistema prinaša tudi hiter in priročen način za postavitev enako konfiguriranih sistemov.

Izboljšave na ravni celotnega ekosistema

V povezavi s predstavitvijo DSM 7.1 Synology uvaja tudi več večjih izboljšav aplikacij in storitev.

  • Active Backup for Business: nadzor pasovne širine, razširjene zmogljivosti spremljanja in poročanja ter podpora za DSM varnostne kopije.
  • Active Insight: centralizirano spremljanje prijav in stanja opravil rešitve za varnostno kopiranje Hyper Backup.
  • Synology C2 Hybrid Share: posnetki stanja na strani strežnika za boljšo zaščito datotek.
  • Directory Server: podpora za krmilnike domen (samo za branje), ki prinaša izboljšanje varnosti in prilagodljivosti namestitve.
  • Synology Drive: prenovljena mobilna uporabniška izkušnja in izboljšane zmogljivosti spremljanja in pregledovanja.
  • MailPlus: podpora za virtualni DSM, razširjene možnosti upravljanja, izboljšave uvoza in selitve.
  • Virtual Machine Manager: izboljšave zmogljivosti I/O za shranjevanje in zmogljivosti QoS.

»Naša platforma DSM se nenehno razvija. Nove zmogljivosti dodajamo tako novim kot obstoječim različicam,« je dejal Weili Lu, produktni vodja za DSM. »Program pred izdajo uradne različice nam daje priložnost za tesno sodelovanje z našimi strankami. V zameno za zgodnji dostop do novih funkcij dobimo dragocene povratne informacije uporabnikov.«

Dosegljivost

DSM 7.1 Beta ter ostale nadgrajene aplikacije in storitve so na voljo kot del Synologyjevega programa pred uradno predstavitvijo novosti. Zainteresirane uporabnike vabimo, da namestijo in preizkusijo beta različice programske opreme na neprodukcijskih ali virtualnih sistemih.

Več informacij o DSM 7.1.

Oglejte si programe, ki so na voljo pred izdajo uradnih različic programske opreme.

 O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte – Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji