Objavljeno: 27.2.2023

Synology je predstavil DiskStation DS223

Ljubljana, 24. 2. 2023 — Synology je objavil, da je na voljo DiskStation DS223. Strežnik NAS z dvema ležiščema za vgradnjo diskov je najnovejši dodatek v liniji osnovnih strežnikov za shranjevanje, namenjenih domačim uporabnikom in manjšim podjetjem.

DS223 poganja vsestranski operacijski sistem Synology DiskStation Manager (DSM), ki ponuja celovit nabor intuitivnih rešitev za upravljanje podatkov, ki jih lahko uporabniki izkoristijo za nadzor nad rastočimi podatki.

»Ker količina podatkov, ki jih vsak dan ustvarimo, še naprej raste z izjemno hitrostjo, potreba po učinkovitem upravljanju datotek še nikoli ni bila večja,« je dejal Michael Wang, produktni vodja pri Synology. »DS223 je odlična rešitev za domače uporabnike, ki želijo svoje podatke upravljati na pameten način s centralizirano celovito platformo, ki presega osnovne zmogljivosti shranjevanja.«

Zasebni oblak za preprosto organizacijo in skupno rabo podatkov

DS223 uporabnikom omogoča združevanje datotek iz različnih virov v lastnem zasebnem oblaku, zaradi česar so njihovi podatki zlahka dostopni in jih je enostavno upravljati iz katere koli naprave. Do 36 TB skupnega prostora1 zagotavlja veliko prostora za shranjevanje vseh vrst dokumentov, medijev in drugih datotek na enem varnem mestu.

Synology Photos, ki je zasnovan posebej za upravljanje večpredstavnostnih datotek, poenostavlja organizacijo z zmožnostmi samodejnega razvrščanja. Možnosti varne skupne rabe olajšajo uživanje v digitalnih spominih z družino in prijatelji, medtem ko podpora za oblike datotek RAW podpira profesionalno ustvarjalno delo.

Možnost integracije DS223 s priljubljenimi storitvami za shranjevanje v oblaku, vključno z Google Drive, Dropbox in Microsoft OneDrive, omogoča uporabnikom sinhronizacijo datotek v oblak in iz njega, kar zagotavlja resnično centralizirano upravljanje in lastništvo podatkov.

Več o upravljanju s podatki

Središče za preprosto in zanesljivo varnostno kopiranje in zaščito podatkov

DS223 lahko uporabite kot prostor za shranjevanje varnostnih kopij računalniških map. Sistem varnostnega kopiranje lahko uredite, da se izvaja v realnem času ali po urniku. Tako lahko učinkovito ščitite svoje podatke pred izsiljevalsko programsko opremo ali nenamernim izbrisom. Na mobilnih napravah lahko uporabniki nastavijo rešitev Synology Photos za samodejno nalaganje in trajno zaščito fotografij in videoposnetkov v zasebni oblak.

Po zaslugi datotečnega sistema Btrfs so varnostne kopije in drugi podatki, shranjeni na strežniku, varni. Btrfs, ki se opira na številne tehnologije za preprečevanje poškodb podatkov, uporabnikom zagotavlja obnovitve datotek na prejšnjo različico v primeru nenamernih ali zlonamernih sprememb.

Varnostne rešitve, ki so vgrajene v DS223, zagotavljajo dodatno zaščito. Celoten sistem (vključno s podatki, konfiguracijami in nameščenimi paketi) ali določene mape v skupni rabi je mogoče varnostno kopirati na različne cilje. Skoraj neprekinjena zaščita je na voljo tudi prek posnetkov stanja, ki jih je mogoče kopirati na druge lokacije in hitro obnoviti.

Več o zaščiti podatkov

Intuitivna nadzorna postaja za varnejša okolja

S Synologyjevo rešitvijo za nadzor Surveillance Station je mogoče strežnik NAS DS223 spremeniti v popoln sistem za upravljanje videa, ki shranjuje posnetke lokalno in tako zagotavlja največjo možno zasebnost. Prilagodljiva podpora ONVIF in več kot 8.300 potrjenih kamer IP pa poskrbijo, da je uvedba rešitve za nadzor preprosta in enostavno prilagodljiva posameznim zahtevam.

Podpora za več platform z zmogljivimi odjemalci za Windows in Mac okolja ter priročne mobilne aplikacije zagotavljajo takojšnja opozorila v primeru potencialno nevarnih situacij, kar uporabnikom omogoča hitro ukrepanje.

Več podatkov sistemu za nadzor in rešitvi Surveillance Station

Dosegljivost

DS223 je že na voljo tudi pri prodajalcih naprav Synology v Sloveniji. Za več informacij kliknite na povezavo.

1 Skupna zmogljivost. Uporabna kapaciteta pomnilnika se lahko razlikuje glede na uporabljene diske in konfiguracijo RAID.

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte – Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji