Objavljeno: 24.4.2024

Stellar Cyber v partnerstvu s podjetjem ESET ponudil optimizirano rešitev za odkrivanje in odzivanje na kibernetske grožnje 

Integracija rešitve za upravljanje razširjenega odkrivanja in odzivanja na kibernetske grožnje Stellar Cyber Open XDR in kibernetske varnostne platforme ESET PROTECT bo podjetjem in ponudnikom upravljanih storitev kibernetske varnosti omogočila stroškovno učinkovito in uspešno odkrivanje kibernetskih groženj.

 

  • Stellar Cyber in ESET sodelujeta pri zagotavljanju optimizirane rešitve za odkrivanje in odzivanje na grožnje.
  • Zaradi bogatih telemetričnih podatkov, ki jih ESET pridobiva z vsega sveta, bo rešitev Stellar Cyber Open XDR deležna izboljšane proaktivne varnostne drže, s čimer se bo zmanjšalo število orodij, ki jih izvajalci kibernetske varnosti potrebujejo za zaščito svojih informacijskih okolij.
  • Nizka stopnja lažno pozitivnih rezultatov, hiter čas sanacije kibernetskih incidentov, izredno majhen vpliv na delovanje procesorjev in avtomatizacija, ki temelji na umetni inteligenci, so glavni razlogi, da je platforma ESET PROTECT zelo zaželena varnostna platforma naslednje generacije.

BRATISLAVA, SAN JOSE, LJUBLJANA, 24. aprila 2024 – Globalno podjetje za digitalno varnost naslednje generacije ESET je z inovatorjem odprte platforme za razširjeno odkrivanje in odzivanje na grožnje Stellar Cyber sklenilo partnerstvo, s katerim bosta poenostavila zagotavljanje stroškovno učinkovite in uspešne zaščite lokalnih, oblačnih, hibridnih ter poslovnih in proizvodnih informacijskih okolij. Ponudniki upravljanih storitev kibernetske varnosti in podjetja bodo pridobila optimizirane rešitve za odkrivanje in odzivanje na grožnje, s katerimi bodo okrepili svoje varnostne dejavnosti za soočanje s hitro razvijajočimi se grožnjami.

Podjetji Stellar Cyber in ESET se osredotočata na ponudbo rešitev z inteligentno avtomatizacijo, ki varnostnim ekipam omogočajo večjo učinkovitost in uspešnost. ESET-ova platforma ESET PROTECT, ki temelji na umetni inteligenci in večslojnih varnostnih modulih, organizacijam omogoča enostavno zaščito celotnega poslovnega okolja. Takšna zaščita ob ESET-ovem proaktivnem pristopu, ki temelji na uporabi telemetrije z vsega sveta, preprečuje, da bi se izsiljevalska programska oprema in drugi napadi razvili v obsežne varnostne incidente.

Povezovanje s podjetjem Stellar Cyber bo varnostnim ekipam zagotovilo trajno prednost pred napadalci. Stellar Cyber je namreč specializiran za obdelavo in analizo podatkov iz različnih kibernetskih varnostnih rešitev, pri čemer z uporabo modelov globokega strojnega učenja za samodejno prepoznavanje domnevnih groženj zbira in povezuje informacije ter se hitro odziva in odpravlja grožnje.

"Veseli nas, da lahko objavimo partnerstvo s podjetjem ESET in predstavimo vrednost naših skupnih rešitev. Družba ESET deli našo strast, s katero pomagamo našim strankam pri kibernetski varnosti in ustvarjamo zmogljivo avtomatizirano rešitev na ključ," je dejal Andrew Homer, podpredsednik za strateška zavezništva pri družbi Stellar Cyber.

Ko so ESET-ovi bogati podatki o grožnjah družbe vneseni in normalizirani, Stellar Cyber Open XDR uporabi strojno učenje za prepoznavanje potencialnih groženj za ščiteno informacijsko okolje. Ko je grožnja odkrita vgrajene odzivne zmogljivosti sistema Open XDR preko dodatnih integracij s platformo ESET PROTECT varnostnim analitikom omogočajo, da neposredno iz uporabniškega vmesnika sistema Stellar Cyber izvede potrebne ukrepe za odpravo grožnje. Analitiki vse varnostne kontrole in funkcije upravljajo v enem sistemu, kar drastično poveča hitrost in storilnost pri razreševanju in odpravljanju incidentov.  Poleg tega ponudnikom upravljanih storitev in njihovim strankam omogoča, da ob predaji kibernetske varnosti v zunanje izvajanje ohranijo pregovorno učinkovito in z neodvisnimi testi potrjeno zaščito ESET PROTECT.

Ključne prednosti integracije vključujejo:

  • izboljšano proaktivno varnostno držo podjetij in ponudnikov upravljanih storitev kibernetske varnosti;
  • dramatično zmanjšanje števila orodij, potrebnih za zaščito organizacije;
  • povečanje produktivnosti varnostne ekipe z odpravo ročnih postopkov, povezanih s prenosom podatkov iz enega orodja v drugo ter z odzivanjem na zaznane grožnje iz različnih varnostih kontrol in rešitev iz enega nadzornega sistema;
  • z uporabo najsodobnejših tehnologij za odkrivanje groženj, vključenih v kombinirano rešitev, zagotavlja eno najnižjih stopenj lažno pozitivnih opozoril.

"Potrebe strank so za nas na prvem mestu," je dejal Michal Jankech, podpredsednik za segment majhnih in srednjih podjetij ter ponudnikov upravljanih storitev v družbi ESET. Kot je zaključil Jankech, lahko stranke, ki uporabljajo ESET PROTECT, zaradi obsežnega nabora izhodnih integracij v rešitvi Stellar Cyber Open XDR, razširijo in povečajo svoje varnostne operacije brez dodatnih človeških virov.

Če želite izvedeti več o tem novem partnerstvu, prenesite: https://www.eset.com/fileadmin/ESET/INT/Docs/Others/Integrations/Solution_brief_Stellar_Cyber_ESET.pdf

O podjetju Stellar Cyber

Platforma Stellar Cyber Open XDR zagotavlja celovito in poenoteno varnost brez zapletenosti, kar omogoča vitkim varnostnim ekipam z različnimi ravni znanja, da uspešno zavarujejo svoja okolja. Organizacije zmanjšajo tveganje z zgodnjim in natančnim prepoznavanjem ter odpravljanjem groženj. Hkrati zmanjšajo stroške, ohranijo naložbe v že uporabljena orodja in izboljšajo produktivnost analitikov, kar zagotavlja 8-kratno izboljšanje časa za odkrivanje in 20-kratno izboljšanje časa za odpravljanje posledic kibernetskih incidenstov. Podjetje Stellar Cyber ima sedež v Silicijevi dolini.

O družbi ESET

Podjetje ESET zagotavlja vrhunsko digitalno varnost za preprečevanje napadov, še preden se zgodijo. Z združevanjem moči umetne inteligence in človeškega strokovnega znanja družba ESET ostaja pred znanimi in nastajajočimi kibernetskimi grožnjami ter varuje podjetja, kritično infrastrukturo in posameznike. Ne glede na to, ali gre za zaščito končne točke, oblaka ali mobilne naprave, njegove rešitve in storitve, ki temeljijo na umetni inteligenci in so usmerjene v oblak, ostajajo zelo učinkovite in enostavne za uporabo. ESETova tehnologija vključuje zanesljivo odkrivanje in odzivanje, izjemno varno šifriranje ter večfaktorsko preverjanje pristnosti. Z zaščito v realnem času 24 ur na dan, 7 dni v tednu in močno lokalno podporo zagotavlja varnost uporabnikov in nemoteno delovanje podjetij. Nenehno razvijajoča se digitalna pokrajina zahteva napreden pristop k varnosti: ESET je zavezan vrhunskim raziskavam in zmogljivim obveščevalnim podatkom o grožnjah, ki jih podpirajo centri za raziskave in razvoj ter močna svetovna partnerska mreža.

O podjetju Si Splet

Si Splet, d. o. o. je generalni zastopnik podjetja ESET, enega vodilnih svetovnih ponudnikov varnostnih rešitev in hkrati vodilnega ponudnika varnostnih rešitev iz Evropske unije. Ponudbo programske opreme za zaščito proti zlonamernim programskim kodam dopolnjuje z lokalno tehnično podporo ter s storitvami, kot so svetovanje pri upravljanju z informacijsko varnostjo ter izdelava varnostnih načrtov. Varnostne rešitve ESET v Sloveniji uporablja več kot 23.000 poslovnih uporabnikov in skupno ščitijo več kot 209.955 računalniških in mobilnih naprav v organizacijah in gospodinjstvih. Med poslovnimi uporabniki so vodilna podjetja in organizacije iz gospodarstva in javnega sektorja, od proizvodnih, storitvenih in finančnih podjetij do zdravstva, oskrbe, izobraževanja in javne uprave.

Stik za več informacij:

Petra Veber

direktorica operacij 

Si Splet, d. o. o.

Ukmarjeva 4

1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: 01 428 94 66

E-pošta: petra.veber@sisplet.com

Spletna stran: www.eset.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji