Objavljeno: 7.11.2022

Slovensko znanje podpira najbolj občutljive varnostne mehanizme pri globalnem digitalnem poslovanju

V podjetju CREAplus za enega vodilnih svetovnih proizvajalcev strojne kriptografske opreme Utimaco razvijajo upravljavski sistem za strojne varnostne module, ki skrbijo za varno procesiranje zaupnih podatkov.

LJUBLJANA, 7. 11. 2022 – Podjetje CREAplus je za priznanega nemškega proizvajalca kriptografskih rešitev Utimaco razvilo novo generacijo programske opreme u.trust 360 za upravljanje in nadziranje strojnih varnostnih modulov HSM. Strojni varnostni moduli so naprave, katerih osnovni namen je varno ustvarjanje naključnih velikih števil, ki jih nato naprava uporabi za izdelavo javnih in zasebnih ključev pri digitalnih podpisih, pri šifriranju digitalnih podatkov in transakcij ter ostalih pristopih za kriptografsko ščitenje digitalnih sredstev. Utimaco svoj upravljavsko-nadzorni sistem uporablja za naprave Atalla AT1000, ki jih za ščitenje plačilnega prometa uporabljajo največji procesorji kreditnih kartic na svetu. Sistem podpira tudi strojne varnostne module CryptoServer in CP5 za ustvarjanje kvalificiranih digitalnih podpisov in pečatov ter za procesiranje zaupnih podatkov.

»Ponosni smo, da nas je Utimaco prepoznal kot strateškega partnerja za razvoj upravljavskega sistema  za njihove rešitve. To pomeni, da naše znanje izkoriščajo procesorji kartičnega poslovanja in banke, kot so American Express, Visa, Bank of America, Wells Fargo in ostali. Prek Gre za veliko potrditev našega znanja in kakovosti razvoja programske opreme,« je povedal Mitja Trampuž, direktor podjetja CREAplus.

V podjetju CREAplus so pri razvoju nove generacije rešitev u.trust 360 sodelovali tudi z največjimi uporabniki, ki imajo posebne zahteve. Takšen neposreden stik podjetju pomaga pri razumevanju delovanja obsežnih sistemov strojnih varnostnih modulov, kje recimo deluje tudi po več sto naprav Atalla AT1000. Na osnovi teh izkušenj razvojna ekipa v CREAplus poenostavlja in optimizira upravljavsko-nadzorni sistem, hkrati pa podpira pospešen razvoj kriptografskih storitev v oblaku.

Kot napoveduje Trampuž, bodo skupaj z Utimacom v rešitev u.trust 360 postopoma vključili celoten nabor strojnih varnostnih rešitev, ki jih ponuja podjetje na svetovnem trgu.

Več informacij o strojnih varnostnih rešitvah Utimaco se nahaja na spletni strani: https://utimaco.com/products.

O podjetju CREAplus

CREAplus je vodilno slovensko podjetje, ki ponuja celovit nabor rešitev za zaščito, varovanje in obvladovanje tveganj v kibernetskem prostoru organizacij. Podjetje je specializirano za razvoj in uvedbo kriptografskih rešitev, podpira storitve zaupanja ter nudi uvedbo in podporo informacijskih rešitev in storitev za zaščito hekerskimi vdori in okužbami z zlonamerno programsko opremo. Je ekskluzivni distributer vodilnih svetovnih ponudnikov strojne in programske opreme, ter izobraževalnih storitev za informacijsko varnost. Podjetje CREAplus izvaja storitve razvoja programske opreme za poslovne in tehnične aplikacije, kjer je posebnega pomena zagotavljanje varnosti transakcij ter zaščita zaupnih in osebnih podatkov.  

 

Stik

Mitja Trampuž, direktor

CREAplus d. o. o.

Dolenjska cesta 242B

1000 Ljubljana

Telefon (centrala): 0590 74 270

Mobilni telefon: 041 628 602

E-pošta: mitja.trampuz@creaplus.com

Spletna stran: https://www.creaplus.com

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji