Objavljeno: 19.10.2023

Serija Xiaomi 13T in Čokoladni atelje Dobnik:

Izjemno spajanje sodobne tehnologije, tradicije in unikatnih kreacij

 

Ljubljana, 19. 10. 2023 - Xiaomi je danes v galeriji Edvard v Ljubljani na ogled postavil fotografsko razstavo o ročno izdelanih čokoladnih pralinejih Čokoladnega ateljeja Dobnik, ki jo je priznani slovensko fotograf in Xiaomijev ambasador Peter Irman posnel s pametnim telefonom iz najnovejše serije Xiaomi 13T. Razstava je na ogled prišla manj kot mesec dni po globalni predstavitvi najnovejše serije pametnih telefonov Xiaomi 13T (serija je bila predstavljena v Berlinu 26. september 2023), zasnovanih in ustvarjenih za uporabnike po vsem svetu, ki želijo izboljšati svoje veščine pri ustvarjanju fotografskih in videografskih mojstrovin.

 

Za prave mojstrovine je potrebno dobro oko in izjemen fotoaparat. In to se je zgodilo, ko se je telefon iz serije Xiaomi 13T znašel v rokah profesionalnega fotografa Petra Irmana. V fotografski razstavi je skozi 13 vrhunskih, zrcalno čistih fotografij, ujel čustva v kompleksnem procesu izdelovanja čokoladnih pralinejev, predanost in ljubezen do dela. Vse forografije so bile posnete s pametnim telefonom Xiaomi 13T Pro z objektivom sodobne kamere Leica.

»Živimo v času, ko je večina fotografij ustvarjenih s pametnimi telefoni, zato je kakovost fotoaparata ključnega pomena. S sodelovanjem Xiaomija in Leice smo pravkar vstopili v novo poglavje mobilne fotografije. Menim, da smo s fotografijami, posnetimi s serijo Xiaomi 13T, uspeli ujeti, kako edinstven je proces ustvarjanja unikatnih čokoladnih pralinejev. Želeli smo pokazati, da so sodobna tehnologija pametnih telefonov ter tradicionalne in unikatno ročno delo lahko močna kombinacija, ki združuje sodobnost in tradicijo ter ju tako približa novim generacijam,« je povedala Mirela Polić, vodja marketinga Xiaomi za Hrvaško in Slovenijo.

Serija Xiaomi 13T prinaša dva originalna načina fotografiranja Leica – Leica Authentic Look in Leica Vibrant Look. Oba načina zagotavljata osupljive fotografije z naravno barvno reprodukcijo, močnim kontrastom in definicijo senc. Izkušnjo snemanja s samim fotoaparatom naprave Xiaomi 13T Pro, a tudi izkušnjo opazovanja izdelovanja unikatnih čokoladnih pralinejev, fotograf Peter Irman opisuje z navdihujočo izkušnjo. »Po dolgih letih uporabe zrcalno refleksnih digitalnih fotoaparatov sem pri uporabi novega pametnega telefona Xiaomi 13T Pro začutil, da je tudi s telefonom možno posneti kakovostne posnetke, ki omogočajo velikoformatne povečave za razstavo. Kamera naprave Xiaomi 13T Pro ujame neverjetne, izvrstne detajle. Izpostavil bi pro focus, ki nudi odlične makro bližinske posnetke kulinarike zelo realističnih naravnih barv in detajlov. Navdušen sem, da sem lahko takšne trenutke ujel v objektiv skozi lečo Leica telefona Xiaomi 13T Pro,« je povedal Irman, ki se sicer s profesinalno fotografijo ukvarja že 28 let, dela pa tudi z najboljšimi restavracijami in njihovimi kuharskimi chefi. Njegove kulinarične fotografije so tako v Michelin vodniku kot v Gault & Millau.

K nastanku razstave je prispeval tudi Čokoladni Atelje Dobnik, prva čokoladnica v Sloveniji. »Čokoladni atelje Dobnik, prva tovrstna čokoladnica v Sloveniji, je oral ledino na tem področju, osveščal trgovce in potrošnike. Že na začetku smo si postavili za vodilo visoko kakovost. To zagotavljamo z ročnim delom, naravnimi in kakovostnimi sestavinami ter z uporabo prave čokolade. V naših pralinejih in čokoladah nikoli ne bo konzervansov, saj bi ti neizbežno ubili njihov čar, to, da jih poješ sveže. Novi recepti se neprestano preizkušajo v naši čokoladnici; stare spreminjamo in izboljšujemo. Izbira izdelkov sledi letnim časom, « pove ustanoviteljica in lastnica Marinka Dobnik, ki prisega na črno čokolado z visoko vsebnostjo kakavovih delov.

 

Serija Xiaomi 13T je na voljo na slovenskem trgu.

Ob nakupu katerega koli modela iz serije Xiaomi 13T (Xiaomi 13T ali Xiaomi 13T Pro) bodo kupci prejeli v dar Mi Smart Air Fryer 3.5L.

Ponudba traja do 31. oktobra 2023, na voljo pa je na povezavi: www.xiaomislovenija.com.

O podjetju Xiaomi Corporation

Podjetje Xiaomi Corporation je bilo ustanovljeno aprila 2010, na seznam glavnega odbora hongkonške borze pa je bilo uvrščeno 9. julija 2018 (1810.HK). Xiaomi je podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, ki je v svojem jedru povezana s platformo IoT.

Z našo vizijo »sprijatelji se z uporabniki in bodi najbolj kul družba v srcih uporabnikov« Xiaomi nenehno sledi inovacijam, visokokakovostni uporabniški izkušnji in operativni učinkovitosti. Podjetje vztrajno izdeluje neverjetne izdelke s poštenimi cenami, ki vsem na svetu omogočajo boljše življenje z inovativno tehnologijo.

Xiaomi je eno vodilnih svetovnih podjetij za pametne telefone. Junija 2023 je MAU MIUI dosegel približno 606 milijonov po vsem svetu. Podjetje je vzpostavilo tudi vodilno svetovno potrošniško platformo AIoT (AI+IoT), ki je do 30. junija 2023 dosegla 654,5 milijona pametnih naprav, povezanih s svojo platformo (brez pametnih telefonov, prenosnikov in tablic). Izdelki Xiaomi so prisotni v več kot 100 državah. in regije po vsem svetu. Avgusta 2023 je bil Xiaomi že peto leto zapored uvrščen na seznam Fortune Global 500 in zasedel 360. mesto.

Xiaomi je sestavni del indeksa Hang Seng, indeksa kitajskih podjetij Hang Seng, indeksa Hang Seng TECH in indeksa Hang Seng China 50.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji