Objavljeno: 4.2.2022

Prvo mesto za družbo HONOR na Kitajskem

Družba HONOR je na prvem mestu med blagovnimi znamkami pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android na Kitajskem, potem ko je v zadnjem četrtletju leta 2021 poslala na trg 14,2 milijona naprav.

Družbi HONOR se je rast dostavljenih telefonov na trg v zadnjem četrtletju leta 2021 v primerjavi z enakim obdobjem leta 2020 povečala za 253,4 %. Gre za eno najhitreje rastočih blagovnih znamk na Kitajskem.

HONOR je na kitajskem trgu povečal rast za 18 % v mesecu avgust 2021 (v primerjavi z enakim mesecem v letu 2020).[1]

Iz četrtletnega poročila o trgu pametnih telefonov analitskega podjetja IDC je razvidno, da je HONOR na Kitajskem v zadnjem četrtletju leta 2021 presegel vsa pričakovanja, saj se je njihova rast na trgu v primerjavi z letom 2020 v enakem obdobju povečala za 235,4 %, kar pomeni, da je HONOR v svoji državi drugi proizvajalec pametnih telefonov in na prvem mestu med pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android s 14,2 milijona dostavljenih telefonov na trg v zadnjem četrtletju leta 2021. HONOR je leta 2021 dobavil 38,6 milijonov pametnih telefonov[2], kar je pomenilo velik dvig v primerjavi z letom 2020 – to pomeni, da se je HONOR znašel med petimi največjimi proizvajalci pametnih telefonov.

Rast na trgu leta 2021 je bila za podjetje HONOR zelo pomembna, tako v segmentu novih naprav kot tudi v njihovem razvoju vodilnih, visoko tehnoloških inovacij. Za nadaljno rast je bila pomembna predstavitev novih, vrhunskih pametnih telefonov, kot so HONOR 50, HONOR 50 Lite in HONOR Magic V – to je njihov prvi pametni telefon s pregibnim zaslonom.   

Novembra 2021 je HONOR predstavil lastni industrijski park za inteligentno proizvodnjo (HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park). Znotraj industrijskega parka se odvijajo naslednje aktivnosti: kontrola kakovosti novih izdelkov, proizvodnja flagship naprav (naprave najvišje kakovosti), nova izdelava in tehnološke inkubacije ter razvoj umetne inteligence. Park je še ena stopnica k njhovemu cilju v zagotavljanju vrhunskih izdelkov z najboljšimi uporabniškimi izkušnjami v svojem razredu potrošnikom po celem svetu.

Leta 2022 se bo HONOR predstavil na globalnem trgu z dogodkom Moč čarobnosti (“The Power of Magic”) v okviru letošnjega sejma mobilne telefonije Mobile World Congress (MWC) v Barceloni. HONOR se bo 28. februarja ob 13. uri na omenjenem sejmu predstavil z zanimivo tehnologijo in linijo novih izdelkov. Z nestrpnostjo pričakujemo njihovo predstavitev!

 O HONORju

HONOR, ustanovjen leta 2013, je vodilni svetovni proizvajalec pametnih naprav. Njihova zaveza je, da s svojimi storitvami in inovativnimi izdelki postanejo navdihujoča globalna tehnološka blagovna znamka. S primarnim poudarkom na raziskavah, razvoju in podpori kupcem se HONOR zavzema za razvoj tehnologije in ustvarjanje novega, inteligentnega sveta za vse, skupaj s svojimi inovativnimi napravami.

 Za več informacij obiščite spletno trgovino HONOR na  www.hihonor.com

 

[1] Raziskava podjetja Counterpoint:

https://www.counterpointresearch.com/HONOR-becomes-third-largest-smartphone-brand-china/

[2] IDC Analiza: https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prAP48830922

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji