Objavljeno: 1.8.2022

Prihaja nova tehnologija interneta in televizije – preizkusite jo prvi!

A1 Slovenija je razvil novo storitev interneta in televizije, prvo tovrstno na trgu. Namenjena je predvsem gospodinjstvom, ki zaradi različnih razlogov nimajo dostopa do širokopasovnega omrežja. Gre za novo tehnologijo, ki jo odlikujejo hitrost, priročnost in enostavnost.

Če ne prej, smo s pandemijo covida ugotovili, kako pomembna je dobra digitalna opremljenost doma in dobra povezava v svetovni splet.  V času, ko se spoprijemamo s povečanim obsegom dela na daljavo, kar 270 tisoč slovenskih gospodinjstev nima ustrezne infrastrukture ali finančne sposobnosti, da bi se priklopila na širokopasovno omrežje. Poleg tega priklop zahteva veliko čakanja – v poprečju kar 36 dni - , in posegov v zidove doma, torej vrtanja in nameščanja kablov. Uporabnikom zato mnogokrat ne preostane drugega, kot da se sprijaznijo z uporabo standardne xDSL linije, ki pa celo pri nizkih obremenitvah dosega povprečno hitrost pri zgolj 20Mb/s.

Prva tovrstna rešitev na slovenskem trgu

V podjetju A1 Slovenija verjamejo, da si v času hitrega napredka digitalizacije vsak v Sloveniji zasluži hiter internet in popolno uporabniško izkušnjo digitalne televizije. Zato so usmerjeni v pospešeno gradnjo največjega omrežja pete generacije, ki bo do konca tega leta doseglo kar 60% prebivalcev Slovenije, do konca 2025 pa skoraj večino (98%). To namreč omogoča ustvarjane naprednih in uporabniku še bolj prilagojenih storitev. Ena takih bo na trg prišla že v kratkem. Ta bo odpravila težave s slabo povezljivostjo fiksnega interneta, ki jih ima dobra tretjina Slovencev. Uporabniki bodo tako lahko uživali v vsem, kar doba digitalizacije ponuja. V svetovni splet se bodo lahko povezovali hitreje, enostavneje in na še bolj varen način, hkrati pa bodo lahko izkusili novo dimenzijo digitalne televizije.

6 mesecev brezplačnega testiranja

Pri A1 se zavedajo, kako pomembna je sama uporabniška izkušnja, zato stremijo k sodelovanju z uporabniki pri izboljševanju svojih produktov in storitev. Tudi tokrat jih vabijo, da postanejo beta uporabniki in  prihajajočo storitev brezplačno testirajo kar 6 mesecev.  Tisti, ki si želijo torej prvi preizkusiti, kaj nova storitev prinaša,  in o njej podati svoje mnenje, se naj čimprej prijavijo na spletni strani https://www.a1.si/testni-uporabniki, saj je število mest omejeno.

 

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji