Objavljeno: 1.9.2022

Prenosniki Lenovo ThinkBook 16p 3. generacije poganjajo rast malih in srednje velikih podjetij

 

Berlin, 1. september 2022– Novi Lenovo™ ThinkBook™ 16p prenosniki 3. generacije bodo ustvarjalcem vsebin in naprednim uporabnikom pomagali sprostiti ustvarjalnost brez omejitev. Najnovejši ThinkBook ima vgrajene procesorje AMD Ryzen™ do modela Ryzen 9 6000 H-series in grafično kartico NVIDIA GeForce® RTX™ 3060 za zagotavljanje vrhunskih zmogljivosti v okolju Windows 11. 16-palčni IPS-zaslon z ozkimi robovi prikazuje sliko ločljivosti 2,5K in premore certifikata TÜV Rheinland Low Blue Light in TÜV Eyesafe®(1) za maksimalno udobje in zaščito oči. Prenosnik ima vgrajen senzor okoljske svetlobe, ki sproti prilagaja jakost osvetlitve zaslona in tipkovnice. Na voljo sta dva zaslona, in sicer zaslon s svetlostjo 400 nits in 60 Hz osveževanjem in novi zaslon s svetlostjo 500 nits in osveževanjem 165 Hz s certifikatom VESA HDR400, ki ponuja žive barve. Obe zaslona imata tudi certifikat X-Rite Pantone® in podpirata vsebino Dolby Vision®.

 

Izjemne procesorske zmogljivosti mobilnih procesorjev AMD Ryzen serije 6000 in grafike NVIDIA GeForce RTX pomagajo uporabnikom pri spopadanju z najzahtevnejšimi nalogami hibridnega dela. Do 32 GB dvokanalnega pomnilnika LPDDR5, do 2 TB hrambe po zaslugi dveh pogonov SSD in baterija z zmogljivostjo 71 Wh naj bi uporabnikom zagotovili obilo celodnevnih zmogljivosti (2). Novi slogi dela zahtevajo tudi hitro in zanesljivo povezljivost ter razpoložljivost vmesnikov za prilagodljive in vsestranske povezave. Priročno se povežite z brezžičnimi omrežji, zunanjimi napravami in avdio-video opremo zahvaljujoč podpori za Wi-Fi 6 in dvema vmesnikoma USB® Type-C, vključno z enim USB4®, dvema vmesnikoma USB-A 3.2 Gen 2 in vmesnikom HDMI 2.1.

Pozitivna in brezhibna uporabniška izkušnja je izjemnega pomena za produktiven in ustvarjalen potek dela. Priročnost in dodatna varnost pametnega gumba za vklop z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov uporabniku omogočata, da hitro nadaljuje tam, kjer je končal, in še naprej uživa v globljem sodelovanju in kreativnem razmišljanju z uporabo izbirne IR-kamere ločljivosti Full-HD v kombinaciji s kristalno čistim zvokom Dolby Atmos®. Pametne funkcije, ki temeljijo na umetni inteligenci, predstavljene v prejšnjih prenosnikih ThinkBook, vključujejo rešitev AI Meeting Manager, ki lahko med konferencami pretvori besedilo v govor v štirinajstih podprtih jezikih.

Za dodatno produktivnost lahko uporabniki v malih in srednje velikih podjetjih prenosnik ThinkBook 16p povežejo z novim monitorjem ThinkVision S25e-30. Ta monitor nove generacije, ki združuje zmogljivost, udobje in uporabnost, ima vgrajen velik 24,5-palčni zaslon polne visoke ločljivosti, ponuja več možnosti povezovanja in skoraj brezrobo zasnovo, ki se po želji zlahka prilagodi uporabi več zaslonov hkrati. Monitor ThinkVision S25e-30, izdelan za udobje in učinkovitost, ima vgrajeno tehnologijo naravne nizke modre svetlobe; ergonomsko napredno stojalo, ki se nagiba; in nov priročno nameščen gumb za upravljanje in nastavitev slike monitorja.

 

Fotografije in specifikacije izdelka so vam na voljo na spletnem mestuLenovo StoryHub Tech Life press kit, kjer najdete tudi virtualno predstavitev Lenovo Tech Life in druge vsebine.

Cene in razpoložljivost (4)

  • ThinkBook 16p Gen 3 je skupaj z drugimi prenosniki iz družine ThinkBook, ki so bili predstavljeni v začetku tega leta, zdaj na voljo na izbranih trgih, že od 1999 € (brez DDV) (4).
  • ThinkBook Plus Gen 3 in ThinkBook 13x Gen 2, najavljena na sejmu CES 2022, in ThinkBook 14s Yoga Gen 2 ter ThinkBook 13s Gen 4 i, najavljena na sejmu MWC 2022, so zdaj na voljo na izbranih trgih in sestavljajo širok nabor prenosnih računalnikov, ki ustrezajo vsakemu uporabniku (4).

Tehnični podatki

 

ThinkBook 16p Gen 3

Zmogljivosti

Procesorji

do AMD Ryzen 9 H-Series procesorji

Operacijski sistem

do Windows 11 Pro

Pomnilnik

do 32 GB LPDDR5

Hramba podatkov

do 2 TB PCIe® Gen 4 pogon SSD

Grafika

NVIDIA GeForce RTX 3060

Zasloni

TÜV Rheinland Low Blue Light in TÜV Eyesafe® certifikat

Dolby Vision

X-Rite Pantone certifikat

Senzor ambientalne svetlobe

 

TÜV Rheinland Low Blue Light v certifikatu TÜV Eyesafe®

Dolby Vision

X-Rite Pantone certifikat

Senzor ambientalne svetlobe

16-palčni 2,5K IPS, 60Hz, 400nits, 100% sRGB

Izbirni 16-palčni 2,5K IPS, 165Hz, 500nits, 100% sRGB, HDR400

Zvok

Dolby Atmos z zvočniki Harman Audio in mikrofoni z dvojnim nizom

Kamera

FHD RGB-kamera

opcijsko FHD + IR-kamera

Baterija

71 Whr

Varnost

Čip

Strojna-programska oprema TPM

Tehnične rešitve

Bralnik prstnih odtisov v gumbu za vklop

Zaslonka kamere za zasebnost

reža za ključavnico Kensington™ NanoSaver™ Lock

Povezljivost

Vmesniki

1 x HDMI 2.1

1 x USB Type-C

1 x USB4

2 x USB-A 3.2 Gen 2

1 x 3.5mm avdio priključek

1 x bralnik kartic SD

Brezžična povezljivost

do Wi-Fi 6

Bluetooth® 5.0

Oblika

Mere

(Š x D x V)

354.6 x 252.0 x 19.5mm

Teža

1,99 kg

Trajnost

EPEAT™ Gold

Energy Star®

TCO 9.0

O podjetju Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je globalni tehnološki velikan s 70 milijardami dolarjev prihodkov. Podjetje je uvrščeno na 171. mesto na lestvici Fortune Global 500, zaposluje 75.000 ljudi po vsem svetu in vsak dan služi milijonom strank na 180 trgih. Osredotočeno na drzno vizijo zagotavljanja pametnejše tehnologije za vse, je podjetje Lenovo svoje uspehe kot vodilni proizvajalec računalnikov na svetu nadgradilo s širitvijo na nova rastoča področja infrastrukture, mobilnih telefonov, rešitev in storitev. Ta preobrazba skupaj z inovacijami, ki spreminjajo svet, pomeni, da Lenovo gradi bolj vključujočo, zaupanja vredno in trajnostno digitalno družbo za vsakogar in povsod. Če želite izvedeti več, obiščite spletno stran https://www.lenovo.com ali preberite najnovejše novice na našem portalu StoryHub.

(1) Certifikacijska oznaka TÜV Rheinland pomeni, da je izdelek v skladu s strogimi varnostnimi zahtevami pregledala akreditirana tretja oseba in je podprt z rednimi tovarniškimi pregledi.

(2) Avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, pogoji delovanja, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe energije, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo zmanjšala.

(3) Potrebujete ločeno kupljen usmerjevalnik Wi-Fi in naročnino, ki se lahko razlikuje glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Hitrosti povezave se razlikujejo glede na lokacijo, okolje, omrežne pogoje in druge dejavnike.

(4) Cene ne vključujejo davka in stroškov pošiljanja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi razpoložljivosti se lahko razlikujejo glede na geografsko območje, izdelki so morda na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico do spremembe ponudbe izdelkov, funkcij in specifikacij kadarkoli in brez predhodnega obvestila.

LENOVO in THINKBOOK sta blagovni znamki družbe Lenovo. AMD, Ryzen in njihove kombinacije so blagovne znamke Advanced Micro Devices, Inc. NVIDIA in RTX sta blagovni znamki NVIDIA Corporation. Inc. DOLBY VISION in DOLBY ATMOS sta registrirani blagovni znamki Dolby Laboratories, Inc. TÜV je registrirana blagovna znamka skupine TÜV Rheinland. PANTONE je registrirana blagovna znamka družbe Pantone LLC. Eyesafe je blagovna znamka Eyesafe Inc. USB-C in USB4 sta registrirani blagovni znamki USB Implementers Forum. Wi-Fi je blagovna znamka Wi-Fi Alliance. ENERGY STAR je blagovna znamka Agencije ZDA za varstvo okolja. EPEAT je blagovna znamka Global Electronics Council (GEC). Vse druge blagovne znamke so last njihovih lastnikov. ©2022, Lenovo Group Limited

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji