Objavljeno: 2.8.2023

Novi ASIC minerji za kovanec KASPA že na voljo v Sloveniji

V svetu kriptovalut se rudarjenje pogosto omenja kot ena od ključnih dejavnosti za pridobivanje novih digitalnih valut. Če ste kdajkoli raziskovali o tej temi, ste verjetno naleteli na izraz ASIC Miner. Kaj pa pravzaprav pomeni ta izraz?

ASIC je kratica za “Application-Specific Integrated Circuit” (aplikacijsko specifični integrirani vezni čip). ASIC Miner je poseben računalniški sistem, ki je zasnovan posebej za eno nalogo: rudarjenje kriptovalut. To pomeni, da je ta stroj optimiziran za izvajanje specifičnih algoritmov, ki so potrebni za reševanje matematičnih problemov in potrjevanje transakcij v blockchain omrežjih.

ASIC Minerji so izjemno močni in učinkoviti. V primerjavi s splošnimi računalniškimi napravami so sposobni opraviti rudarske operacije veliko hitreje in z manjšo porabo energije. To jim daje veliko prednost, saj imajo rudarji večjo možnost pridobivanja kriptovalut, predvsem tistih, ki uporabljajo algoritme, ki so najbolj primerni za ASIC Minerje.

Prednosti uporabe ASIC Minerjev so tudi v njihovi specializaciji. Ker so zasnovani samo za rudarjenje, so bolj stabilni in zanesljivi v primerjavi s splošnimi računalniki, ki imajo več funkcionalnosti. To pomeni manjše tveganje za okvare in večjo donosnost pri rudarjenju.

Poleg tega je velikost in oblika ASIC Minerjev prilagojena za enostavno namestitev in povezovanje z drugimi rudarskimi napravami v tako imenovane rudarske farme. Te farme združujejo več ASIC Minerjev, kar povečuje zmogljivost in učinkovitost rudarjenja. S tem lahko rudarji dosežejo večji obseg in večjo konkurenčnost na trgu kriptovalut.

Pomembno je omeniti, da se v svetu kriptovalut tehnologija nenehno razvija. Algoritmi se spreminjajo, da bi preprečili monopolizacijo rudarjenja s strani ASIC Minerjev. To pomeni, da nekatere kriptovalute uporabljajo algoritme, ki so manj primerni za ASIC Minerje, kar daje prednost uporabi grafičnih kartic ali drugih oblik rudarskih naprav.

ASIC Minerji so ključni igralci v svetu rudarjenja kriptovalut. Njihova specializacija, moč in učinkovitost omogočajo rudarjem, da izkoristijo potencial blockchain omrežij in pridobijo kriptovalute. Kljub temu je treba biti pozoren na spremembe v tehnologiji in spremljati algoritme, ki jih uporabljajo različne kriptovalute, da bi se prilagodili spremembam in ostali konkurenčni na tem hitro spreminjajočem se področju.

Na trg prihaja nov obetajoč model proizvajalca ICE RIVER KS0, za katerega so pri podjetju GERI COMPUTER d.o.o. prejeli že kar nekaj naročil! Izdelek je specializiran za rudarjenje valute KASPA in proizvede kar 100.000 Mhs moči in porabi samo 65W. Primerjava! Grafična kartica Nvida Geforce RTX 3070 proizvede cca 500 Mhs. Profitabilnost rudarja ob najavi izida na trg je bila med 25-35 USD na dan ob fenomelani porabi cca 65W električne energije. V prednaročilu so stranke pridobile ceno 1599 EUR z DDV + količinski popust oziroma popust na zvestobo!

Za več informacij se lahko obrnete na: jure@notesniki.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji