Objavljeno: 19.1.2022

Nikonov fiksni NIKKOR Z 400/2.8 z vgrajenim telekonverterjem seže vse do 560 mm

 

Ljubljana, 19. januar 2022 - Nikon je z novim objektivom NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S - super telefoto objektivom polnega formata s fiksno goriščnico in vgrajenim telekonverterjem - nagovoril predvsem pričakovanja športnih in naravoslovnih fotografov. Gre za objektiv s svetlobno jakostjo f/2.8 in izjemnimi zmogljivostmi samodejnega ostrenja, ki obenem prinaša vrsto povsem novih sodobnih tehnoloških rešitev. 

 

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S je tako prvi objektiv serije Z, ki za samodejno ostrenje uporablja Nikonov novi elektromagnetni pogon Silky Swift Voice Coil Motor (SSVCM) z novorazvitimi vodili za pomik mehanizma in prvikrat doslej dodanim optičnim absolutnim kodirnikom. Ta skrbi za izjemno natančno pozicioniranje ostrilne skupine leč, kar je ključnega pomena za najvišjo možno natančnost ostrenja, ki je pri novem objektivu hitrejše in tišje kot kadarkoli doslej. To je tudi prvi objektiv serije Z z Nikonovo visokozmogljivo antirefleksno mezoamorfno prevleko, ki zagotavlja največje protiodsevno delovanje v zgodovini objektivov NIKKOR. Ta nova prevleka uporablja delce, manjše od nanodelcev, kar zagotavlja izjemen nadzor podvojenih virov svetlobe in notranjega odboja: jasnost je popolna tudi pri fotografiranju kadrov z več neposrednimi viri svetlobe. Nikonove leče iz stekel ED, Super ED in SR medtem učinkovito preprečujejo kromatske aberacije.

 

Objektiv je vzdržljiv in popolnoma uravnotežen ter zatesnjen na mestih vseh premičnih delov, njegovo težišče pa je za stabilnejšo uporabo pomaknjeno v smeri bajoneta. Kontrolne gumbe lahko uporabniki prilagodijo za popolno rokovanje v vsakršnih okoliščinah, med drugim tudi z dodelitvijo funkcije Fn kontrolnemu obroču objektiva. Vgrajena reža za filtre omogoča preprosto vstavljanje filtrov za še večji nadzor nad zahtevnimi svetlobnimi razmerami.

 

Nikonov novi objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S bo na prodajne police prišel sredi februarja s priporočeno prodajno ceno 14.990 EUR.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji