Objavljeno: 1.3.2022

Najnovejši prenosniki ThinkPad™ in prenosni monitor ThinkVision™ za kar največjo produktivnost

 

  • Surovo zmogljiv ThinkPad X1 Extreme Gen 5
  • ThinkVision M14d USB-C monitor je prvi 14-palčni prenosni monitor z razmerjem stranic 16 : 10 na svetu (14)
  • ThinkPad P16s Gen 1 in P14s Gen 3 s certifikati ISV razveseljujeta poslovne uporabnike
  • Celovita družina prenosnikov ThinkPad T predstavlja odlične poslovne prenosnike

 

Ljubljana, 1. marec 2022 – Na sejmu MWC™ je družba Lenovo™ predstavila najnovejše člane družin ThinkPad in ThinkVision. Najnovejši ThinkPad X1 Extreme Gen 5, ki ga poganjata najnovejši procesor Intel® Core™ i9 H-series 12. generacije in sistem Windows 11 Pro, je na voljo z zmogljivimi grafičnimi karticami NVIDIA® GeForce RTX™ in do 64 GB pomnilnika DDR5, prav tako pa je moč vanj vgraditi dva pogona SSD skupne zmogljivosti 8 TB, kar pomeni, da X1 Extreme Gen 5 prinaša izjemne surove zmogljivosti. Prav tako je opremljen s tehnologijo Dolby Voice® z odpravo hrupa s pomočjo umetne inteligence, sliko pa prikazuje vrhunski zaslon ločljivosti WQXGA z osveževanjem 165 Hz in nizkimi emisijami modre svetlobe.

 Prav tako je bila nadgrajena družina prenosnikov Lenovo ThinkPad T series, ki cilja na poslovne uporabnike, kateri iščejo predvsem produktivnost in orodja za sodelovanje, ki bi jim olajšala delo na daljavo. Novi modeli so opremljeni z zasloni z razmerjem stranic 16 : 10 in nizkimi emisijami modre svetlobe (1), vgrajeno pa imajo tudi spletno kamero polne visoke ločljivosti, zvočniški sistem Dolby Audio ter tehnologijo Dolby Voice za izboljšano sodelovalno izkušnjo. Povezljivost je prav tako nadgrajena po zaslugi brezžičnega vmesnika Wi-Fi 6E (2) in več možnosti mobilnih povezav WWAN. (3)

Te inovacije potrjujejo ugotovitve organizacije Corporate Knights, ki je družbo Lenovo prepoznala kot enega najbolj trajnostnih podjetij na svetu. Do leta 2025 Lenovo načrtuje, da bo kar 90 % električne energije za svoje delovanje pridobil iz obnovljivih virov in okoljski odtis svoje dobavne verige zmanjšal za en milijon ton toplogrednih plinov. Lenovo prav tako ostaja osredotočen na rabo recikliranih materialov, tudi ponovno uporabljene plastike, iz katere so izdelana ohišja zvočnikov in baterij ter napajalniki (4) novih prenosnikov ThinkPad. Obenem so novi ThinkPadi zapakirani v embalažo, ki je prav tako vsaj 90 odstotkov sestavljena iz recikliranih materialov (5) in premorejo certifikata ENERGY STAR® in EPEAT® za energijsko varčnost in prijaznost do okolja.

 

Hibridna delovna okolja potrebujejo prilagodljiva in mobilna delovna mesta. Zaposleni vse več časa preživijo pred zasloni. Obremenitve oči lahko zmanjša povsem novi prenosni monitor ThinkVision M14d, ki premore priključek USB-C® in tehta manj kot 600 gramov (5), med ultra tankimi robovi 14-palčnega zaslona z razmerjem stranic 16 : 10 pa se skriva velika delovna površina, saj monitor prikazuje sliko ločljivosti 2240 x 1400 pik in zagotavlja pravilnost prikaza barv, saj podpira 100 % pokritost barvne lestvice sRGB. Tehnologija nizkih emisij modre svetlobe zmanjša obremenitev oči, le ena kabelska povezava pa olajša priklop in sodelovanje v vseh okoljih.

 X1 Extreme je zmogljiv in pameten

 

Prenosnik ThinkPad X1 Extreme Gen 5 je pravi mišičnjak in je namenjen vsem, ki ne želijo pristati na kompromise. Peta generacija premore vse odlike platforme X1 Extreme in je hkrati najbolj zmogljiv prenosnik ThinkPad X1 do sedaj.

 Nove funkcije prinašajo:

  • Nov 16-palčni zaslon z razmerjem stranic 16 : 10 in osveževanjem 165Hz. Na voljo so tudi drugi zasloni(7), ki zmorejo do 600 nits svetilnosti v ločljivosti 4K, so tovarniško barvno umerjeni ter premorejo tehnologijo Dolby Vision® HDR za izjemno žive barve. Za doplačilo so lahko zasloni občutljivi na dotik, na voljo pa je tudi digitalno pero.
  • 12. generacija procesorjev Intel Core H-series do modela i9 s tehnologijo Intel vPro.
  • Nove visoko zmogljive grafične kartice NVIDIA GeForce RTX™ 3080 Ti s 16 GB pomnilnika GDDR6. Na voljo so tudi grafične kartice NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, RTX 3060 ter RTX 3070 Ti.
  • Integrirana tekoča termalna pasta, ki skupaj s hladilno komoro pomaga bolje odvajati toploto z osrednjega in grafičnega procesorja in zagotavlja do 10 % boljše zmogljivosti (8) na račun boljšega hlajenja, saj prenosnik lahko doseže do 110W TDP.
  • X1 Extreme Gen 5 je lahko opremljen z ultra hitrim pomnilnikom DDR5 4800 Mhz do kapacitete 64 GB in dvema 4 TB pogonoma M.2 PCIe Gen 4 SSD ter baterijo zmogljivosti 90 Wh.
  • Bralnik kartic SD Express 7.0 podpira najnovejše ultra hitre pomnilniške kartice SDXC (9).
  • Dolby Voice je najnovejša tehnologija izničevanja hrupa, ki dopolnjuje zvočniški sistem Dolby Atmos®, izbrani zasloni pa premorejo tehnologijo Dolby Vision.
  • ThinkPad X1 Extreme Gen 5 tako kot vsi prenosniki iz družine ThinkPad X1 podpira tehnologijo sledenja prenosniku, tako da ga lahko uporabnik v primeru kraje ali izgube najde, tudi če je prenosnik do 14 dni ugasnjen(10).

 Te izboljšave dokazujejo prizadevanja družbe Lenovo k načrtovanju in izdelavi kar najboljših prenosnikov in uporabniških izkušenj.

 Certifikati ISV za delo na poti

 

 ThinkPad P14s Gen 3 in P16s Gen 1 sta mobilni delovni postaji, ki prinašata kombinacijo zmogljivosti in priročnosti, na katero prisegajo poslovni uporabniki na poti. Opremljena z najnovejšo generacijo procesorjev Intel Core in profesionalno grafično kartico NVIDIA T550 ter certifikati ISV sta nova prenosnika idealna izbira za poganjanje aplikacij, kot so AutoCAD®, Revit®, SolidWorks® in druge. Ta mobilna stroja krasita tudi izjemna zanesljivost delovanja in trpežnost, za varnost pa skrbi nabor orodij in rešitev. Prestala sta tudi stroge vojaške preizkuse MIL-SPEC. Oba prenosnika sta opremljena s širšo sledilno ploščico, celodnevno baterijo in spletno kamero polne visoke ločljivosti ter sta tovarniško barvno umerjena z orodjem X-Rite za kar se da natančen prikaz barv. Novi ThinkPad P16s Gen 1 tako postavlja nova merila tankih in lahkih poslovnih prenosnikov v razredu delovnih postaj s 16-palčnimi zasloni. Družina prenosnikov ThinkPad P je namenjena inženirjem, arhitektom, študentom in zahtevnim uporabnikom, ki iščejo veliko delovno površino, saj je opremljena z zasloni z razmerjem stranic 16 : 10 in natančnim prikazom barv.

 Delovni konj je postal še boljši

 

 Družina prenosnikov ThinkPad T series, ki je bila prvič predstavljena že leta 2000 in je najuspešnejša med vsemi Lenovo prenosniki, že dolgo večja za delovne konje poslovnega sveta. Novi ThinkPad T16 in prenovljena ThinkPad T14s Gen 3 ter T14 Gen 3 dvigajo letvico še više. Na voljo so s procesorji Intel Core 12 generacije s tehnologijo Intel vPro ali najnovejšimi procesorji AMD Ryzen™ PRO 6000 Series z varnostnim procesorjem Microsoft Pluton in poganjajo operacijski sistem Windows 11 Pro.

 Poudarki:

  • Novi 14- in 16-palčni zasloni z razmerjem stranic 16 : 10 prinašajo zelo ozke robove. Ob svetilnosti do 500 nits prikazujejo sliko ločljivosti 4K, premorejo tehnologijo Dolby Vision HDR in oddajajo nizke emisije modre svetlobe. ThinkPad T14s je na voljo tudi z zaslonom OLED ločljivosti 2,8K. Na voljo so tudi zasloni, občutljivi na dotik.
  • Izbira grafičnih procesorjev je opredeljena z vrsto osrednjega procesorja, uporabnik lahko izbira med AMD Radeon™ 600M grafiko na modelih s procesorji AMD ali Intel® Iris® Xe oziroma NVIDIA MX 550 ali RTX 2050 na modelih, ki jih poganjajo Intelovi procesorji.
  • Wi-Fi 6E in doplačljivi Cat16 4G Wireless WAN ponujata zmogljive in zanesljive brezžične oziroma mobilne povezave doma, v pisarni ali na poti.
  • ThinkPad T14 in T16 ponujata dve možnosti baterije. Prenosnik T14 z baterijo zmogljivosti 39,3 Wh je 0,23 kg lažji od prejšnje generacije, na voljo pa je tudi z baterijo zmogljivosti 52,5 Wh. Ta baterija je vgrajena tudi v model T16, pri čemer je na voljo še zmogljivejša baterija kapacitete 86Wh.
  • Novi zasloni z razmerjem stranic 16 : 10 so opremljeni s spletno ali infrardečo kamero ločljivosti FHD in nudijo izboljšavo videokonferenčno izkušnjo, za zasebnost uporabnika pa skrbi fizična zaslonka. Model T14s z IR-kamero premore tudi tehnologijo zaznavanja prisotnosti uporabnika.
  • ThinkPad T14 je prvi prenosnik, ki uvaja tehnologijo ultrazvočnega senzorja Elliptic Labs’ AI Virtual Smart Sensor Platform™ za zaznavanje prisotnosti človeka.
  • Večja sledilna ploščica širine 115 mm še izboljša uporabniško izkušnjo.
  • Kot pri modelu X1 Extreme Gen 5 je tudi Dolby Voice® z najnovejšo tehnologijo za odpravljanje hrupa dodan rešitvam, ki vključujejo standardni sistem zvočnikov Dolby Audio in izbirni Dolby Vision® na izbranih zaslonih.
  • Kot vsi modeli X1 tudi ThinkPad T series s procesorji Intel Core 12. generacije ter modulom Intel WLAN podpirajo storitve podjetja Tile glede iskanja izgubljenega ali ukradenega prenosnika – tudi če je ta dlje časa (do 14 dni) izklopljen (10).
  • Varnost je pri hibridnem delu izjemnega pomena. Bralnik prstnih odtisov je vgrajen v gumb za vklop za lažjo prijavo prek sistema Windows Hello™ (11), vsi modeli pa podpirajo standard Windows Secure Core PC. 

 Pisarna je lahko kjerkoli

 

Odličen spremljevalec vsakega ThinkPada je novi mobilni monitor USB-C ThinkVision M14d. Monitor, ki tehta manj kot 600 gramov) (2), postreže s 14-palčnim zaslonom IPS ločljivosti 2,2K in zagotavlja dodatno delovno površino z razmerjem stranic 16 : 10. S prenosnikom je enostavno povezan s kablom USB Type-C, ki monitor lahko tudi polni in tako poskrbi za elegantno rešitev z enim kablom (12). Opremljen z dvema vhodoma USB-C, ki podpirata prenos podatkov, lahko M14d deluje kot zvezdišče USB, ter omogoča povezavo podprtih zunanjih naprav, kot sta zunanji pomnilnik ali pametni telefon. Ne glede na to, ali dodate priročen drugi zaslon v domači pisarni ali udobno delite vsebino z drugimi v sobi za sestanke, je ThinkVision M14d zasnovan za daljšo uporabo zahvaljujoč ergonomskemu stojalu za nastavitev višine do 11 mm, tehnologija naravne nizke modre svetlobe pa zagotavlja manjše obremenitve oči. Še več, priložen ima zaščitni etui, tako da ga lahko udobno spravite v torbico za prenosnik.

Obiščite Lenovo StoryHub za slike in fotografije, tehnične specifikacije ali pa obiščite naslednje spletne strani za več informacij: Lenovo ThinkPad, Lenovo Monitorji, Lenovo MWC stran in Lenovo MWC virtualna predstavitev.

Cene in dobavljivost(13):

 

 

Na voljo

Cena od

ThinkPad X1 Extreme Gen 5

junij 2022

2749€

ThinkPad P16s Gen 1 i

april 2022

1549€

ThinkPad P14s Gen 3

april 2022

1529€

ThinkVision M14d Mobile Monitor

avgust 2022

359€

ThinkPad T16 i

april 2022

1399€

ThinkPad T14 i

april 2022

1399€

ThinkPad T14s i

junij 2022

1599€

ThinkPad T16 AMD

junij 2022

1399€

ThinkPad T14 AMD

junij 2022

1399€

ThinkPad T14s AMD

maj 2022

1599€

 

 

 

O podjetju Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je podjetje z lestvice Fortune Global 500 s prihodki v višini 60 milijard USD, ki je prisotno na 180 trgih po svetu. Osredotočeni na drzno vizijo, ki bo vsem prinesla pametnejšo tehnologijo, razvijamo tehnologije, ki poganjajo (prek naprav in infrastrukture) in opolnomočijo (prek rešitev, storitev in programske opreme) milijone strank vsak dan in skupaj ustvarijo bolj vključujočo, zaupanja vredno in trajnostno digitalno družbo za vse in povsod. Če želite izvedeti več, obiščite www.lenovo.com, najnovejše novice pa najdete na našem spletišču StoryHub.  

 

 

(1) Na izbranih zaslonih je na voljo tehnologija nizke modre svetlobe, za podrobnosti glejte tehnične podatke.

(2) Zahteva ločeno kupljen usmerjevalnik Wi-Fi in naročnino, ki se lahko razlikuje glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Hitrosti povezave se bodo razlikovale glede na lokacijo, okolje, omrežne razmere in druge dejavnike.

(3) Zahteva omrežno storitev 4G ali 5G in ločeno kupljen paket mobilnih podatkov, ki se lahko razlikuje glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Hitrosti povezave se bodo razlikovale glede na lokacijo, okolje, omrežne razmere in druge dejavnike

(4)Količina ponovno uporabljene plastike se razlikuje glede na model in je izračunana z uporabo metodologije EPEAT.

(5)Embalaža izdelka mora v povprečju vsebovati najmanjši skupni delež 90 % katere koli kombinacije naslednjih materialov: reciklirana vsebina, plastika na biološki osnovi, material iz nelesnih bioloških vlaken in/ali trajnostnostni material.

(6) Na podlagi standardne teže osnovnega modela. Dejanska teža se lahko razlikuje glede na komponente, proizvodni proces in spremenljivke konfiguracije.

(7)Za celoten seznam možnosti prikaza glejte tehnične podatke Lenovo.

(8) Do 10 % povečanje zmogljivosti na podlagi internega testiranja družbe Lenovo.

(9) Zmogljivost branja/pisanja pomnilniške kartice se lahko razlikuje.

(10) Da bo vaš podprt Lenovo ThinkPad mogoče najti, preprosto prenesite in namestite aplikacijo Tile Windows na svoj računalnik, aktivirajte svoj računalnik in prenesite aplikacijo Tile na telefon Android™ ali iOS®, da poiščete svoj prenosnik.

(11) Windows Hello za prijavo s prepoznavanjem obraza brez dotika zahteva izbirno HD IR-kamero.

(12) Napajanje moči do 65 W z združljivim napajalnikom.

(13) Cene morda ne vključujejo davka, pošiljanja ali možnosti in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi prodaje se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo in izdelki so morda na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo izdelkov.

(14) Na podlagi raziskave Lenovo o prenosnih monitorjih, ki jo je opravila Omdia Report, december 2021.

LENOVO, THINKPAD, THINKVISION, THINKSHIELD so blagovne znamke družbe Lenovo. Intel, Intel Core in vPro so blagovne znamke družbe Intel Corporation ali njenih podružnic v ZDA in/ali drugih državah. USB-C je registrirana blagovna znamka USB Implementers Forum. ENERGY STAR je blagovna znamka ameriške agencije za varstvo okolja. EPEAT je blagovna znamka Global Electronics Council (GEC). AMD, Ryzen in Radeon so blagovne znamke Advanced Micro Devices. NVIDIA, GEFORCE in RTX so blagovne znamke družbe NVIDIA Corporation. Inc. Dolby, Dolby Vision, Dolby Voice in Dolby Atmos so med registriranimi in neregistriranimi blagovnimi znamkami Dolby Laboratories, Inc. v Združenih državah in/ali drugih državah. Wi-Fi je blagovna znamka Wi-Fi Alliance. Vse druge blagovne znamke so last njihovih lastnikov. ©2022, Lenovo Group Limited.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji