Objavljeno: 11.5.2023

Najnovejše delovne postaje Lenovo premikajo meje kreativne produktivnosti v svetu novih hibridnih delovnih mest

 

  • Nove delovne postaje ThinkStation™ P3 Tower, Ultra in Tiny zagotavljajo izjemno zmogljivost s prilagodljivimi konfiguracijami in vsestranskimi oblikami.
  • Najnovejše mobilne delovne postaje ThinkPad™ P16 Gen 2, P1 Gen 6, P16v i, P16s i Gen 2 in P14s i Gen 4 ponujajo vrhunske zmogljivosti za zahtevne naloge na poti.

 

Ljubljana, 11. maj 2023 – Podjetje Lenovo™ je predstavilo svoje najnovejše rešitve iz družin delovnih postaj ThinkStation in ThinkPad. Te so zasnovane za zagotavljanje visokih zmogljivosti, potrebnih za izvajanje zahtevnih delovnih obremenitev s certifikati ISV (1). Delovne postaje Lenovo so zasnovane tako, da premikajo meje zmogljivosti, ki pomagajo sprostiti potencial uporabnikov, hkrati pa ohranjajo zanesljivost, uporabnost in konfigurabilnost, potrebne v različnih panogah. Končni uporabniki lahko konfigurirajo prilagojene delovne postaje, izdelane z uporabo najsodobnejših komponent, kot so procesorji Intel® Core® 13. generacije in profesionalne grafične kartice NVIDIA® RTX™ ter podpirajo najnovejše operacijske sisteme v industriji, vključno z Windows 11 in več distribucijami Linux (2).

 

Namizne delovne postaje serije ThinkStation P3 zagotavljajo odlično vrednost in to brez kompromisov pri zmogljivostih ali vsestranskosti. Popolnoma nova oblika stolpa Tower je idealna rešitev za oblikovalce, inženirje in študente, ki iščejo prilagodljivost in razširljivost brez kompromisov glede računalniških zmogljivosti. ThinkStation P3 Tower s svojim razširjenim ohišjem podpira vgradnjo večjih napajalnikov do zmogljivosti 1100 W za obvladovanje zahtevnejših konfiguracij in več možnosti shranjevanja podatkov – vgrajeni pogoni lahko ponudijo do 26 TB prostora za aplikacije, ki zahtevajo veliko podatkov. ThinkStation P3 Ultra sistemi prinašajo še izboljšano revolucionarno obliko, ki združuje zmogljivosti v prostorsko varčnem ohišju s prostornino manj kot štiri litre. Inteligentna kompaktna delovna postaja P3 Ultra je zasnovana za obvladovanje zahtevnih nalog in enostavno prilagajanje spreminjajočim se hibridnim delovnim mestom. ThinkStation P3 Tiny pa je zasnovan tako, da gre tja, kamor druge delovne postaje ne morejo. Njegovo ohišje prostornine le enega litra je vodilno v svojem razredu in omogoča, da se P3 Tiny prilega skoraj vsaki lokaciji.

 

Mobilne delovne postaje ThinkPad so sinonim za zmogljivosti, vrhunski dizajn in trpežnost. Najnovejši modeli ThinkPad družine P prinašajo inovacije, osredotočene na uporabnika, saj so zasnovane za hibridno delo in spodbujajo pozitivne izkušnje zaposlenih, hkrati pa zagotavljajo visoko raven zmogljivosti, kar uporabnikom omogoča, da na poti postorijo več. ThinkPad P14s i Gen 4 in P16s i Gen 2 bosta navdušila mobilne strokovnjake, učitelje in študente, ki iščejo idealno kombinacijo zmogljivosti in prenosljivosti po ugodni ceni brez ogrožanja varnosti ali vzdržljivosti. ThinkPad P16v i pa je bil ustvarjen, da zapolni vrzel med začetnimi in vrhunskimi delovnimi postajami. Namenjen je ustvarjalcem, ki potrebujejo več zmogljivosti in enostavno obvladovanje velikih delovnih obremenitev in večopravilnost. Prenosna delovna postaja vključuje procesorje Intel Core H-Series, napredno grafiko in najnovejše varnostne funkcije za zaščito dragocenih podatkov in identitete na poti. ThinkPad P16 Gen 2 in ThinkPad P1 Gen 6 zagotavljata ekstremne ravni zmogljivosti mobilnih delovnih postaj, kar uporabnikom omogoča izvajanje kompleksnih delovnih tokov, kot sta upodabljanje v visoki ločljivosti in vrhunski VR na poti. P16 Gen 2 je osredotočen na surove zmogljivosti, ki se približujejo zmogljivostim nekaterih namiznih delovnih postaj. Opremljen je z mobilnimi procesorji najvišjega razreda, profesionalnimi grafičnimi procesorji NVIDIA RTX in največjo zmogljivostjo pomnilnika Lenovo v mobilni delovni postaji – vgrajenega je lahko kar 192 GB pomnilnika. ThinkPad P1 se v šesti generaciji osredotoča na ustvarjanje vrhunskih zmogljivosti v tanki in lahki obliki brez kompromisov glede vzdržljivosti.

 

Prenova vsestranskih namiznih delovnih postaj: Lenovo ThinkStation P3 Tower, P3 Ultra in P3 Tiny

 

ThinkStation P3 Tower

 

Nova generacija namiznih delovnih postaj prinaša najzmogljivejše delovne postaje Lenovo za začetnike in ponuja več možnosti glede velikosti ohišja, kar olajša rabo teh postaj v različnih panogah in hibridnih delovnih okoljih. Uporabniki v inženirstvu in arhitekturi, financah, naprednem izobraževanju in medicinskih aplikacijah lahko prilagodijo in konfigurirajo nove postaje ThinkStation P3 v skladu s svojimi posebnimi zahtevami. Med novostmi velja izpostaviti naslednje:

  • ThinkStation P3 Tower: Izkusite moč in razširljivost namizne delovne postaje po ugodnejši ceni, vključno s procesorji Intel Core 13. generacije in podporo do grafike NVIDIA RTX™ A5500. Odlikuje se z zanesljivostjo, zmogljivostmi in razširitvenimi zmožnostmi, ki so potrebne v različnih panogah. P3 Tower lahko podpira do 128 GB pomnilnika DDR5 in skupno šest pogonov za shranjevanje podatkov, premore štiri razširitvene reže PCIe in napajalnik do moči 1100 W.
  • ThinkStation P3 Ultra: Z izjemnimi zmogljivostmi v ohišju, prostornine manj kot štirih litrov, je P3 Ultra idealen stroj za zahtevne naloge v hibridnih okoljih, oddaljenih ali manj dostopnih lokacijah. Inteligentna kompaktna zasnova vključuje grafiko NVIDIA RTX do modela A5500 in izbirni BMC (krmilnik za upravljanje osnovne plošče). Slednji bo na voljo pozneje letos, omogoča pa napredno daljinsko spremljanje in upravljanje sistemov.
  • ThinkStation P3 Tiny: Lenovov miniaturni računalnik Tiny je zasnovan tako, da gre tja, kamor drugi ne morejo. Novi P3 Tiny z le enim litrom skupne prostornine je majhen, a mogočen. Z vsestransko paleto možnosti namestitve, certifikati ISV in grafiko NVIDIA do modela T1000, ki podpira do šest zaslonov, lahko ThinkStation P3 Tiny opolnomoči arhitekte in inženirje, finančne analitike, zdravstvene delavce in učitelje na področju STEM – in to praktično kjerkoli.

 

Delovne postaje ThinkPad P mobilnim ustvarjalcem omogočajo, da uživajo v izbiri in svobodi

Prilagodljivim in večnamenskim mobilnim delovnim postajam ni treba sklepati kompromisov glede zmogljivosti – to vsekakor zagotavlja nova serija ThinkPad P, ki zagotavlja certificirane rešitve ISV v različnih cenovnih razredih. Poleg tega skupaj s preostalim portfeljem računalnikov ThinkPad, ki so bili predstavljeni v začetku leta, najnovejše mobilne delovne postaje ThinkPad prav tako povečujejo uporabo več recikliranih materialov in plastike (3) (PCC) v izbranih komponentah, kar je v skladu z nadaljnjo osredotočenostjo družbe Lenovo na podporo krožnemu gospodarstvu in cilj družbe Lenovo, da do leta 2025 vključi reciklirano vsebino v vse osebne računalnike.

 

  • ThinkPad P16 Gen 2: Lenovova najzmogljivejša 16-palčna mobilna delovna postaja doslej, izdelana za uporabnike, ki potrebujejo najvišje ravni zmogljivosti na poti, najnovejši P16 Gen 2 vključuje procesor Intel Core HX do 13. generacije, profesionalno grafiko do modela NVIDIA RTX 5000 za mobilne delovne postaje. Te delovne postaje zagotavljajo preboj v hitrosti obdelave, zmogljivostih in učinkovitosti. vodilo PCIe Gen 5 zagotavlja podporo za izredno hitro shranjevanje podatkov, do 192 GB pomnilnika DDR5 pa zagotavlja, da tudi najbolj zapletene obdelave podatkov ne bodo predstavljale ozkega grla.

  • ThinkPad P1 Gen 6: Zmogljiva, mobilna in ultralahka elegantna zasnova ThinkPad P1 tehta vsega 1,78 kg. ThinkPad P1, ki je idealen za ustvarjalce vsebin in poln inovativnih funkcij, vključno s hladilno rešitvijo z uporabo tekoče kovine za visoke zmogljivosti hlajenja, je mogoče konfigurirati z novim 16-palčnim zaslonom na dotik OLED, kamero s 5 milijoni slikovnih pik ali zaslonom z nizko modro svetlobo za zmanjšanje obremenitve oči. Tovarniška barvna kalibracija zagotavlja jasne in barvno natančne slike, odlično mobilnost pa izboljšata vmesnika WiFi-6E (4) in izbirni 4G LTE za ohranjanje povezljivosti v bolj oddaljenih okoljih. Visoko zmogljivo grafiko zagotavljata grafična kartica do modela NVIDIA RTX 5000 za mobilne delovne postaje ali kartica NVIDIA GeForce RTX™ 4090.

  • ThinkPad P16v i Gen 1: Novi P16v, zasnovan za zmanjševanje vrzeli med osnovnimi in vrhunskimi delovnimi postajami, z lahkoto obvladuje tudi bolj zapletene delovne obremenitve. Zahvaljujoč procesorjem Intel Core H 13. generacije, grafični kartici NVIDIA do modela RTX 2000 za mobilne delovne postaje in dvojnim izpušnim cevem, ki povečata učinkovitost hlajenja, omogoča, da uporabniki v celoti izkoristijo zahtevne in večopravilne aplikacije.
  • ThinkPad P14s i Gen 4 in P16s i Gen 2: S 14- in 16-palčnimi mobilnimi delovnimi postajami z najdaljšo avtonomijo baterije (5) Lenovo dokazuje, da lahko ustvari delovne postaje za visoko produktivnost in sodelovanje v oddaljenih in hibridnih delovnih okoljih. Nove postaje odlikuje izbira več možnosti zaslona, vključno z zasloni OLED in zasloni z nizko modro svetlobo, izbirna kamera s 5 milijoni slikovnih pik in grafična kartica NVIDIA RTX A500 za mobilne delovne postaje.

Lenovo ponuja obsežen portfelj storitev za podporo in zaščito naložb v delovne postaje. Nove delovne postaje so lahko na voljo tudi kot del poslovnega modela Lenovo TruScale Device as a Service (DaaS), ki organizacijam ponuja široko paleto rešitev za digitalna delovna mesta, prilagodljive možnosti plačila in možnost enostavnega prilagajanja okolja IT v skladu z njihovim razvojem. Nadgradnje in podaljšanja garancije do pet let zagotavljajo storitev s fiksnimi stroški za zaščito dragocenih naložb. Za nadaljnje izboljšanje produktivnosti in izkušenj zaposlenih si lahko podjetja omislijo storitev Lenovo Premier Support Plus. Ta obsežen nabor podpornih storitev ponuja na uporabnika osredotočen pristop k IT-podpori, ki uporabnikom zagotavlja brezhibno izkušnjo in neposreden dostop do najboljših tehnikov družbe Lenovo.

"Delovne postaje ThinkStation in ThinkPad poganjajo industrije na tako širokih področjih, vključno z raziskavami in oblikovanjem, inženiringom in financami, mediji in zabavo, zdravstvenim varstvom in izobraževanjem," je povedal Rob Herman, direktor oddelka delovnih postaj in rešitev, podprtih z umetno inteligenco v podjetju Lenovo, in nadaljeval: "Naše najnovejše delovne postaje dokazujejo našo predanost prizadevanju za inovacije, osredotočene na uporabnika, ki našim strankam omogočajo, da naredijo razliko in ustvarijo pozitiven dolgotrajen učinek na svojih področjih."

 Nove delovne postaje bodo na voljo od tega meseca (6). Za več informacij o portfelju delovnih postaj Lenovo obiščite spletno stran: www.lenovo.com/thinkstations/

 O podjetju Lenovo 

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je globalni tehnološki velikan s prihodki v višini 70 milijard ameriških dolarjev, uvrščen na 171. mesto lestvice Fortune Global 500, zaposluje 82.000 ljudi po vsem svetu in vsak dan služi milijonom strank na 180 trgih. Osredotočen na drzno vizijo zagotavljanja pametnejše tehnologije za vse, je Lenovo nadgradil svoj uspeh kot največje podjetje za osebne računalnike na svetu z nadaljnjo širitvijo na ključna področja rasti, vključno s strežniki, hrambo podatkov, mobilnimi napravami, rešitvami in storitvami. Ta preobrazba skupaj z inovacijami družbe Lenovo, ki spreminjajo svet, gradi bolj vključujočo, zaupanja vredno in trajnostno digitalno družbo za vse in povsod. Če želite izvedeti več, obiščite https://www.lenovo.com in preberite najnovejše novice na portalu StoryHub.

 (1) Za celoten seznam certifikatov ISV obiščite https://thinkworkstations.com/

(2) Prednaloženi sta dve različici operacijskega sistema Ubuntu® Linux, in sicer Red Hat® Enterprise Linux ter Fedora® Linux. Razpoložljivost operacijskega sistema se razlikuje glede na model delovne postaje.

(3) Podrobnosti o recikliranih materialih in plastiki PCC lahko najdete na pripadajočem tehničnem listu in na strani psref.lenovo.com, ko bodo izdelki na voljo.

(4) Potrebujete ločeno kupljen usmerjevalnik Wi-Fi in naročnino, ki se lahko razlikuje glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Hitrosti povezave se razlikujejo glede na lokacijo, okolje, omrežne pogoje in druge dejavnike.

(5) Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžična funkcionalnost, nastavitve upravljanja porabe energije in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo zmanjšala.

(6) Datumi začetka prodaje in možnosti konfiguracij se lahko razlikujejo glede na geografsko območje in izbrani izdelki so morda na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico do spremembe ponudbe izdelkov, funkcij in specifikacij kadar koli brez predhodnega obvestila.

 LENOVO, THINKPAD in THINKSTATION so blagovne znamke družbe Lenovo. Intel, Intel Core sta blagovni znamki družbe Intel Corporation ali njenih podružnic v ZDA in/ali drugih državah. NVIDIA, GeForce in RTX so blagovne znamke NVIDIA Corporation Inc. Wi-Fi je blagovna znamka Wi-Fi Alliance. Linux je registrirana blagovna znamka Linusa Torvaldsa v ZDA in drugih državah. Ubuntu je registrirana blagovna znamka družbe Canonical Ltd. Red Hat, Red Hat Enterprise Linux in Fedora so blagovne znamke družbe Red Hat Inc., registrirane v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke so last njihovih lastnikov. ©2023, Lenovo Group Limited.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji