Objavljeno: 3.10.2022

Lexmark predstavil tiskalnike s certifikatom CarbonNeutral® in naročniško storitev Lexmark OnePrint

Novi izdelki in rešitve malim in srednje velikim podjetjem omogočajo bolj preprosto in trajnostno tiskanje.

Lexington, 3. oktober 2022 – Lexmark, vodilno podjetje na področju rešitev za upodabljanje in internet stvari, je predstavil nove rešitve, ki malim in srednje velikim podjetjem omogočajo enostavnejše in trajnostno tiskanje. Laserski tiskalniki in večopravilne naprave s certifikatom CarbonNeutral (1) so zdaj na voljo tudi v družini manjših naprav Lexmark GO, medtem ko storitev Lexmark OnePrint ponuja dostop do poenostavljene naročnine na tiskanje.

 

"Lexmark z veseljem prinaša te preproste in trajnostne rešitve tiskanja malim in srednje velikim podjetjem," je povedal podpredsednik in direktor prodaje v družbi Lexmark Brock Saladin in dodal: "Kot uveljavljeno vodilno podjetje na področju poslovnega tiskanja je Lexmark uporabil svoje strokovno znanje o tehnologijah računalniškega oblaka in interneta stvari za poenostavitev tiskanja za manjša podjetja, hkrati pa jim zagotovil zmogljivosti in vrednost, na katere računajo velika podjetja."

 

Laserski tiskalniki in večopravilne naprave s certifikatom CarbonNeutral

Dve vodilni napravi v družini Lexmark GO Line sta imetnika certifikata CarbonNeutral. Vse črno-bele naprave Lexmark B3442dw in večopravilne barvne naprave MC3326i, prodane po 27. septembru 2022, so certificirane s strani Climate Impact Partners in premorejo certifikat CarbonNeutral. To so eni prvih pisarniških laserskih tiskalnikov, ki privzeto zagotavljajo certificirano ogljično nevtralnost brez dodatnih stroškov.

"Ti tiskalniki in večopravilne laserske naprave s certifikatom CarbonNeutral omogočajo malim in srednje velikim podjetjem bolj trajnostno tiskanje brez dodatnih stroškov," je dejal Saladin in nadaljeval: "To je pomemben mejnik na Lexmarkovi nenehni poti k bolj trajnostnim izdelkom in je del naše dolgoletne zavezanosti pomoči pri varovanju okolja."

Ogljična nevtralnost za opisane izdelke se začne z Lexmarkovimi inženirji, ki si prizadevajo izmeriti in čim bolj zmanjšati emisije toplogrednih plinov v celotnem življenjskem ciklu proizvodnje, transporta, uporabe in upokojitve izdelka. Lexmark nato podpira podnebne projekte, ki jih preverijo tretje osebe, da izravna morebitne preostale emisije ogljika. Certifikat CarbonNeutral® podjetja Climate Impact Partners je globalni standard, ki ga organizatorji upravljajo že več kot 20 let, da zagotovijo jasne, dokončne in pregledne trditve o nevtralnosti glede emisij ogljika.

"Lexmark, ki gradi na svojem vodilnem položaju glede vpeljave krožnega gospodarstva in uspehu pri izvajanju operativne učinkovitosti, svojim strankam zdaj zagotavlja certificirane izdelke CarbonNeutral, s čimer zagotavlja, da so vplivi celotnega življenjskega cikla tiskalniških naprav izmerjeni, zmanjšani in kompenzirani z ogljikovimi krediti iz visokokakovostnih, neodvisno preverjenih projektov," je dejala podpredsednica organizacije Carbon Impact Partners Alterra Hetzel in dodala: "Lexmark pozdravljamo v družbi vse večjega števila korporacij, ki danes sprejemajo pomembne podnebne ukrepe."

Tiskalniki iz družine Lexmark GO Line, vključno z novimi modeli s certifikatom CarbonNeutral, so na voljo na Lexmark.com in drugih priljubljenih spletnih trgovinah ter pri izbranih Lexmarkovih partnerjih.

Naročniška storitev Lexmark OnePrint

Lexmark OnePrint (2) je preprosta rešitev za naročniško tiskanje, ki malim in srednje velikim podjetjem pomaga prihraniti čas in denar. Stranke izberejo mesečno naročnino, ki ustreza številu strani, za katere pričakujejo, da bodo natisnili vsak mesec. Z uporabo Lexmarkovega lastniškega sistema za dobavo potrošnega materiala, ki ga poganja umetna inteligenca, so povezane naprave Lexmark GO Line (3) samodejno nadzorovane in upravljane. Originalni toner Lexmark je podjetju odposlan pravočasno, da ga to prejme takrat, ko ga potrebuje, s čimer je odpravljeno tveganje, da bi med tiskanjem zmanjkalo tonerja. Storitev in podpora sta preprosti, podjetja v času trajanja naročnine prejmejo tudi brezplačno garancijo.

"Majhne poslovne stranke cenijo vrednost in preprostost naročniških storitev," je dejal Saladin in dodal: "Iščejo udobje in predvidene stroške, ki jih lahko načrtujejo, pa tudi garancijsko jamstvo in posledično brezskrbnost. Za izpolnitev teh potrebe smo razvili storitev Lexmark OnePrint."

Naročniška storitev Lexmark OnePrint je preprosta in pregledna:

l Ponuja pavšalne cene, ki se začno že pri 7,99 evra na mesec.

l Stranka lahko storitev kadarkoli prekliče.

l Prihranki do 50 % pri naročilu tonerjev (4).

l Brez mesečnih stroškov ob presežku ali pomanjkanja tonerja (5).

l Garancijska storitev, ki velja tekom trajanja naročnine (2).

Lexmark OnePrint je zdaj na voljo na Lexmark.com v Franciji, Nemčiji in Združenem kraljestvu, kmalu pa bo na voljo tudi v drugih državah.

 www.lexmark.si

 Dodatni viri

l Oglejte si tiskalnike in večnamenske naprave Lexmark GO Line za mala in srednje velika podjetja.

l Izvedite več o naročniški storitvi Lexmark OnePrint.

l Obiščite spletno mesto Lexmark Sustainability.

l Več informacij o Climate Impact Partners' CarbonNeutral certificiranju.

l Več informacij o Climate Impact Partners in izravnavi emisij ogljika.

l Naročite se na Lexmarkov blog.

l Sledite Lexmarku na omrežjih LinkedIn in Twitter.

O podjetju Lexmark

Lexmark ustvarja tehnologije za upodabljanje v oblaku in internet stvari, ki strankam po vsem svetu pomagajo hitro doseči poslovne rezultate. Z zmogljivo kombinacijo preizkušenih tehnologij in globokega strokovnega znanja v panogi Lexmark pospešuje poslovno preobrazbo, spreminja informacije v vpoglede, podatke v odločitve in analitiko v dejanja.

Lexmark, logotip Lexmark in Lexmark GO Line so blagovne znamke družbe Lexmark International, Inc., registrirane v Združenih državah in/ali drugih državah. OnePrint in Lexmark OnePrint sta blagovni znamki družbe Lexmark International, Inc. CarbonNeutral® je registrirana blagovna znamka družbe Climate Impact Partners. Vse druge blagovne znamke so last njihovih lastnikov.

O organizaciji Climate Impact Partners

Climate Impact Partners je vodilno podjetje pri razvoju in zagotavljanju visokokakovostnih rešitev s področja odprave emisij ogljika za podnebne ukrepe z velikim vplivom. Podjetje, ki je že več kot 20 let zavezano zmanjšanju emisij CO2 za 1 milijardo ton do leta 2030, sodeluje s podjetji, ki so vodilna na področju podnebnih sprememb, da bi podprlo več kot 600 projektov odstranjevanja in zmanjševanja emisij ogljika v 56 državah. S poudarkom na pomoči pri preoblikovanju svetovnega gospodarstva, izboljšanju zdravja in življenjskih pogojev ter obnovitvi uspešnega planeta Climate Impact Partners razvija in zagotavlja najkakovostnejše projekte. Ustvarja in upravlja portfelje ogljičnih dobropisov in energetskih certifikatov, ki strankam omogočajo izravnavo emisij, ki jih še ne morejo zmanjšati, določa ceno ogljika za spodbujanje sprememb in doseganje ambicioznih podnebnih ciljev. Climate Impact Partners gradi na strokovnem znanju, integriteti in inovativnosti dveh podjetij, ki sta vodilni na trg prostovoljnega odstranjevanja ogljika – Natural Capital Partners in ClimateCare. Več o organizaciji izveste na Climateimpact.com.

(1) Certificiran kot izdelek CarbonNeutral® s strani Climate Impact Partners. Ogljični odtis je določen z oceno življenjskega cikla, kot je opredeljeno v UL Environment, Underwriters Laboratories Inc. (april 2018). Smernice za pravilo kategorije izdelkov v2 za tiskalnike in večopravilne tiskalniške naprave, pridobljene iz standardov Shop UL Standards in IEEE Standards Association (2017) IEEE Std 1680.2a™-2017. Ocena vključuje vse faze življenjske dobe izdelka, vključno s 5-letno uporabo s potrošnim materialom znamke Lexmark, in temelji na preteklih podatkih o uporabi za podobne segmente izdelkov Lexmark. Papir ni upoštevan. Za več informacij obiščite spletno stran Carbon Neutral.

(2) Celotna določila in pogoji, vključno z izjavo o omejeni garanciji, so na voljo na Lexmark.com kot del postopka registracije.

(3) Seznam naprav, ki podpirajo storitev OnePrint, najdete na tej povezavi.

(4) Prihranki na podlagi stroškov letne naročnine ob tiskanju 1.500 strani na mesec. Naročnina Lexmark OnePrint v primerjavi s stroški tiskanja 1.500 strani po standardu ISO/IEC 2471 z uporabo standardnih originalnih Lexmarkovih nadomestnih tonerjev za modele B3442, B3340, B2236, MB3442, MB2236, MB2236, C2326, C3326, C2224, MC3426, MC3326, MC3224, kupljene na Lexmark.com od 27. septembra 2022. Prodajne cene, popusti in visoko zmogljive kartuše niso vključene v primerjavo.

(5) na podlagi vzdrževanja običajnega obsega tiskanja, internetne povezave, naročnine, trenutnega načina plačila in kontaktnih podatkov.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji