Objavljeno: 4.9.2023

Iščete nadpovprečen tablični računalnik in ste vajeni Microsoft operacijskega sistema? Odgovor so visokakokovostni tablični računalniki Microsoft Surface. Več različnih modelov je na voljo pri računalniški trgovini z 20 letno tradicijo Geri Computer.

 Napredna tehnologija je postala ključnega pomena v našem vsakdanjem življenju, še posebej v poslovnem svetu. Ena izmed najbolj prepoznavnih imen na področju tehnoloških inovacij je Microsoft. Ta tehnološki gigant je že desetletja na čelu razvoja naprav, programske opreme in rešitev za uporabnike po vsem svetu. Dva izmed najnovejših izdelkov, ki sta zbudila veliko pozornosti v svetu poslovnega in ustvarjalnega dela, sta Microsoft Surface Pro 8 in Microsoft Surface Pro X. V tem članku bomo raziskali razlike med tema dvema vrhunskima tablicama in kako lahko izberemo tisto, ki ustreza našim potrebam.

Osnovna razlika v procesorju:Ena izmed najopaznejših razlik med Surface Pro 8 in Surface Pro X je v njunem procesorju. Surface Pro 8 je opremljen s standardnimi procesorji Intel Core i5 in i7, ki ponujajo visoko zmogljivost in zanesljivost. To je odlična izbira za tiste, ki potrebujejo močan računalnik za zahtevna opravila, kot so urejanje videa ali razvoj programske opreme.

Po drugi strani pa Surface Pro X uporablja procesor ARM, kar pomeni, da je bolj energetsko učinkovit, vendar morda ne tako zmogljiv kot Intelove različice. Ključna prednost Surface Pro X je njegova dolga življenjska doba baterije, kar ga naredi odlično izbiro za tiste, ki potrebujejo prenosljivo napravo za vsakodnevno uporabo.

Operacijski sistem:Surface Pro 8 deluje na operacijskem sistemu Windows 10 ali Windows 11, kar omogoča brezhibno izkušnjo za tiste, ki so že vajeni Microsoftovega ekosistema. Enako tudi Microsoft Surface Pro X deluje na teh 2 operacijskih sistemih. Takšna opremljenost pomeni idealno uporabo za šolarje, saj je sistem Microsoft TEAMS za delo na daljavo že vgrajen in brezplačno na voljo vsem šolarjem! Podpora sistema Microsoft Office pa je sevada samoumevna!

Povezljivost:Surface Pro 8 ponuja široko paleto povezljivosti, vključno z USB-C in USB-A priključki, kar omogoča enostavno povezovanje s številnimi napravami. Surface Pro X ima tudi USB-C priključek, vendar je manj razširjen pri povezovanju s starimi napravami, saj manjka klasični USB-A priključek. To je pomembno upoštevati, če uporabljate starejše naprave ali periferne naprave, ki potrebujejo USB-A priključek.

Cena:Seveda pa je cena tudi pomemben dejavnik pri odločitvi med tema dvema tablicama. Surface Pro 8 je običajno dražji od Surface Pro X, saj ponuja višjo zmogljivost. Torej, če ste na omejenem proračunu, se lahko odločite za Surface Pro X, ki ponuja odlično vrednost za ceno. Microsoft Surface Pro X je na voljo že za 595 EUR z DDV. Microsoft Surface Pro 8 pa je na voljo že od 959 EUR z DDV. Kompletna ponudba Microsoft strojne opreme pri Notesniki.si pa je na voljo TUKAJ.

Stranska tipkovnica in pero:Obe tablici sta združljivi s tipkovnico in peresom, vendar je potrebno opozoriti, da Surface Pro 8 pri določenih modelih tipkovnico in pero ne vključuje v ceni, medtem ko ju morate za Surface Pro X vedno kupiti ločeno. To lahko vpliva na končno ceno, ki jo boste plačali, če želite dodatno tipkovnico in pero.

V zaključku je izbira med Surface Pro 8 in Surface Pro X odvisna od vaših specifičnih potreb. Če potrebujete visoko zmogljivo napravo za zahtevna opravila, je Surface Pro 8 odlična izbira. Če pa iščete bolj prenosljivo in energetsko učinkovito rešitev, je Surface Pro X vreden razmisleka. Pomembno je tudi upoštevati vaš proračun in druge faktorje, kot so operacijski sistem, povezljivost ter dodatki, kot so tipkovnica in pero. Kakorkoli že, Microsoftovi izdelki ostajajo med najboljšimi na trgu in bodo zagotovo zadovoljili potrebe večine uporabnikov.

Zahtevnejši uporabniki bodo torej oko vrgli na model 8. Varčnejši pa na model X. Obojni pa bodo za svoj denar dobili veliko strojne opreme zapakirane v zelo kakovostno ohišje z izjemnim zaslonom. Takšen kos strojne opreme vam bo ob pravilni uporabi dobro služil leta in leta! Trenutno je na voljo po naročilu pri podjetju GERI COMPUTER kar 21 modelov Microsoft tablic. Ogromna izbira je na ogled TUKAJ! Cene pa so od 595 EUR za osnovnejši model do 1440 EUR za tistega najbolj opremljenega!

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji