Objavljeno: 27.3.2024

IDC potrdil ESET-ove zmogljivosti za kibernetsko 

Tržna raziskava IDC MarketScape je pokazala, da so ESET-ove rešitve med vodilnimi pri sodobni zaščiti končnih točk v organizacijah vseh velikosti.

BRATISLAVA, LJUBLJANA, 27. 3. 2024 – Podjetje ESET, ki velja za vodilnega evropskega proizvajalca rešitev za kibernetsko varnost in je hkrati eno vodilnih svetovnih podjetij na področju digitalne varnosti, je bilo v skupno treh poročilih IDC MarketScape imenovano za vodilnega ponudnika sodobne zaščite na končnih točkah za majhna podjetja ter za pomembnega ponudnika sodobne zaščite končnih točk v srednjih in velikih podjetjih.

Vsa tri poročila IDC MarketScape Worldwide Modern Endpoint Security navajajo, da si je ESET dolgoživost in trajnost kot zasebni subjekt prislužil z nenehnim razvojem svojih varnostnih zmogljivosti v podporo javnim in komercialnim organizacijam ter prodajnim partnerjem.

»Veseli nas, da smo bili imenovani za vodilnega in celo dvakrat za pomembnega igralca v oceni IDC MarketScape za našo sodobno varnost končnih točk v majhnih, srednjih in velikih podjetjih,« je povedal Pavol Balaj, glavni poslovni direktor.

Balaj je izpostavil, da so kibernetski napadi ena najbolj relevantnih groženj za sodobna podjetja. Razložil je, da v ESET-u zagotavljajo strankam in partnerjem najvišjo možno raven zaščite, zahvaljujoč več kot 30-letnim izkušnjam na področju kibernetske varnosti, stalnemu vlaganju v raziskave in razvoj, ki je usmerjen v izdelke, ter finančni stabilnosti.

V poročilih IDC MarketScape so še posebej izpostavili razširjenost ESET-ovega portfelja izdelkov, ki se osredotočajo na varnost končnih točk, kar so ocenili tudi kot njegovo glavno prednost. Poleg tega so v IDC-ju pohvalili naslednje ESET-ove prednosti:

- število funkcij za zaščito končne točke (požarna pregrada, sistem za zaznavanje in preprečevanje vdorov, filtriranje DNS, nadzor naprav, DLP in šifriranje naprav), pri čemer je polovica teh funkcij na voljo že v osnovni različici;

- politike za nadzor delovanja spletnega brskalnika;

- zaščita pred ribarjenjem;

- preventivni ukrepi proti nepooblaščenim dejavnostim;

- integracija s tehnologijo Intel TDT za odkrivanje izsiljevalske programske opreme že na ravni mikro arhitekture procesorja;

- zaznavanje groženj v mobilnih napravah;

- integracija z rešitvijo Microsoft Intune za upravljanje mobilnih naprav;

- varnostno obveščanje za stranke, nedavno dopolnjeno z upravljanjem ranljivosti naprav in popravkov.

Če želite izvedeti več o sodobni zaščiti končnih točk družbe ESET, obiščite spletno mesto Sodobna zaščita končnih točk.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji