Objavljeno: 14.6.2023

ESET z nagrado AV-Comparatives Advanced+ za potrošniške rešitve kibernetske varnosti

Rešitev ESET Internet Security za domače uporabnike in mikro podjetja se je izkazala z edinstvenimi dosežki na testu zaščite pred škodljivo programsko opremo in testu zmogljivosti, ki ju je opravila ena od vodilnih neodvisnih organizacij za varnostno testiranje na svetu AV-Comparatives.

BRATISLAVA, LJUBLJANA, 13. junija 2023 – Kot je sporočilo podjetje Si splet, generalni zastopnik za rešitve kibernetske varnosti ESET, je napredna večplastna varnostna rešitev za ESET Internet Security prejela prestižno priznanje AV-Comparatives Advanced+ za potrošniške rešitve kibernetske varnosti. Podjetje je pridobilo priznanje na osnovi odličnih rezultatov na dveh testih, in sicer testa zaščite pred škodljivo programsko opremo ter testa zmogljivosti. Primerjalni test je vključeval rešitve šestnajstih ponudnikov, pri čemer je ESET-ova rešitev dosegla zavidljivo 99.9-odstotno stopnjo zaščite pred zlonamerno programsko opremo in 100-odstotno točnost glede lažnih alarmov. Poleg tega je na testu PC Mark, ki meri vpliv delovanja kibernetske zaščite na zmogljivost delovanja računalniškega sistema, dosegla najboljšo oceno.  

"Zadnji primerjalni test je pokazal, da rešitev ESET Internet Security učinkovito ščiti domače uporabnike pa tudi mikro podjetja pri uporabi interneta, na primer za brskanje po spletu, e-pošto, bančništvo nakupovanje, vključno z aplikacijami, ki jih uporabljajo pri delu in komunikaciji. Nizanje takšnih dosežkov na primerjalnih testih potrjuje, da je ESET ne samo v koraku s časom in v koraku z vedno novimi kibernetskimi grožnjami, ampak tudi v samem svetovnem vrhu ponudnikov rešitev za kibernetsko varnost domačih in poslovnih uporabnikov,« je dejala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si splet (ESET Slovenija).

V AV-Comparatives so testirali učinkovitost varnostnih rešitev 16 ponudnikov pri odkrivanju zlonamernih datotek v sistemu. Preizkus je zajemal vektorje, kot so omrežni diski, USB-ključki in scenarije, v katerih je bila zlonamerna programska oprema nameščena na disku. Obsežen testni nabor je obsegal 10.015 nedavnih in razširjenih vzorcev zlonamerne programske opreme, ki predstavljajo resnične grožnje, s katerimi se srečujejo uporabniki. ESET Internet Security je dosegel izjemno 99,9-odstotno stopnjo zaščite pred zlonamerno programsko opremo. Poleg tega je poročilo o preizkusu vključevalo tudi preizkus lažnih alarmov, s katerim je bila ocenjena kakovost zmogljivosti zaznavanja datotek protivirusnih izdelkov. ESET Internet Security je pokazal brezhibno delovanje z nič lažnimi alarmi, kar je potrdilo njegovo zanesljivost in dokazalo sposobnost učinkovitega prepoznavanja neškodljivih datotek in potencialnih groženj.

V naslednjem preizkusu učinkovitosti delovanja programske opreme glede na vpliv na zmogljivost sistema so strokovnjaki iz AV-Comparatives izvedli več ocenjevanj. Za preizkus učinkovitosti rešitve pri uporabi minimalnih virov je bil ocenjen vpliv na zmogljivost pri različnih rutinskih operacijah, kot so kopiranje datotek, arhiviranje, nameščanje, zagon aplikacij, prenos datotek in brskanje po spletnih mestih. Rešitve so bile na podlagi povprečnih rezultatov razvrščene v počasne, povprečne, hitre in zelo hitre, pri čemer je ESET Internet Security dosegel rezultat zelo hitro. Poleg tega je test potekal tudi v okviru industrijsko priznanega primerjalnega merila PC Mark. V tem testu je bila testnemu računalniku brez varnostne programske opreme dodeljena ocena zmogljivosti PC Mark 100 točk. Računalnik z nameščeno rešitvijo ESET Internet Security je dosegel najvišjo oceno zmogljivosti 98,4 točke in s tem prvo mesto. Ta test je še posebej izpostavil majhen vpliv delovanja ESET-ove varnostne rešitve na delovanje računalnika ter s tem učinkovitost, splošno uspešnost in kakovostno uporabniško izkušnjo pri vsakodnevni uporabi v resničnem svetu.

O podjetju Si Splet

Si Splet, d. o. o. je generalni zastopnik družbe ESET, enega vodilnih svetovnih ponudnikov varnostnih rešitev in hkrati vodilnega ponudnika varnostnih rešitev iz Evropske unije. Ponudbo programske opreme za zaščito proti zlonamernim programskim kodam dopolnjuje z lokalno tehnično podporo ter s storitvami, kot so svetovanje pri upravljanju z informacijsko varnostjo ter izdelava varnostnih načrtov. Varnostne rešitve ESET v Sloveniji uporablja več kot 50.000 poslovnih in domačih uporabnikov. Med poslovnimi uporabniki so vodilna podjetja in organizacije iz gospodarstva in javnega sektorja, od proizvodnih, storitvenih in finančnih podjetij do zdravstva, oskrbe, izobraževanja in javne uprave.

Stik za več informacij:

Petra Veber

direktorica operacij 

 

Si Splet, d. o. o.

Ukmarjeva 4

1000 Ljubljana, Slovenija

 

Telefon: 01 428 94 66

E-pošta: petra.veber@sisplet.com

Spletna stran: www.eset.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji