Objavljeno: 7.7.2023

ESET povečuje kibernetsko zaščito z upravljanjem ranljivosti in popravkov

Vodilni evropski proizvajalec informacijskih rešitev in storitev za kibernetsko varnost ESET je napovedal nadgradnjo celovite kibernetske platforme ESET PROTECT z rešitvijo za upravljanje ranljivosti in varnostno posodabljanje programske opreme.

LJUBLJANA, 7. julija 2023 – Podjetje Si splet, ekskluzivni zastopnik za enega vodilnih ponudnikov kibernetske varnosti na svetu ESET, je napovedal obsežno nadgradnjo celovite platforme za kibernetsko varnost ESET PROTECT. Na osnovi sodelovanja s podjetjem OPSWAT, vodilnim svetovnim proizvajalcem rešitev za kibernetsko varnost poslovnih in proizvodnih informacijskih tehnologij ter nadzornih sistemov za kritično infrastrukturo, so v ESET-u v platformo ESET PROTECT vgradili integrirano upravljanje ranljivosti in popravkov ESET Vulnerability and Patch Management. Nova zmožnost bo uporabnikom paketa ESET PROTECT Complete na voljo konec julija Zmožnost ESET Vulnerability and Patch Management bo predvsem manjšim in srednjim podjetjem omogočala sledenje nenehnemu razvoju groženj v kibernetskem okolju, vključno z napadi ničelnega dne, ter zagotavljanje tekočih varnostnih nadgradenj in popravkov njihovih informacijskih sistemov.

ESET-ova pomembna nadgradnja organizacijam omogoča enostavno ocenjevanje varnostnih groženj in posledično upravljanje popravkov v operacijskih sistemih in aplikacijah v vseh računalnikih in strežnikih, ki se nahajajo v poslovnem računalniškem omrežju. Upravljanje ranljivosti in popravkov za celotno omrežje se izvaja v osrednji nadzorni aplikaciji ESET PROTECT Cloud, kar zagotavlja pravočasno odkrivanje in odpravljanje najnovejših ranljivosti ničelnega dne. Avtomatizirano pregledovanje in širok nabor možnosti filtriranja organizacijam omogočata hitro prepoznavanje in osredotočanje na varnostne težave, ki so zanje najpomembnejše. Poleg tega lahko podjetja z možnostmi samodejnega in ročnega popravljanja zagotovijo, da so njihove končne točke pravočasno posodobljene z najnovejšimi varnostnimi popravki. Slednje je še posebej priročno za manjša in srednja podjetja, ki trpijo akutno pomanjkanje strokovnjakov za kibernetsko varnost ali so njihovi informatiki že tako preobremenjeni z operativno podporo poslovanju.

»Majhna in srednje velika podjetja potrebujejo preprosto in uporabno rešitev, ki jih bo varovala. Pomanjkanje strokovnjakov in zastarele informacijske rešitve predstavljajo za številna majhna in srednja podjetja velike težave pri upravljanju popravkov in posodobitvah sistemske in aplikativne programske opreme. Zaradi tega so njihove računalniške naprave še toliko bolj izpostavljene napadom. Poleg tega njihovi informatiki in zunanji izvajalci težko sledijo razvoju groženj in ranljivostim uporabljenih sistemov, na osnovi katerih bi lahko načrtovali varnostno posodabljanje,« je dejala Petra Veber, direktorica organizacije v podjetju Si splet (ESET Slovenija).

ESET-ova rešitev za obvladovanje ranljivosti in varnostnih popravkov uresničuje želje majhnih in srednjih podjetij po preprostem in učinkovitem upravljanju posodobitev, hkrati pa zagotavlja optimalne popravke za vsako končno točko posebej. Tako zmanjšajo tveganja za uspešne napade, ki izkoriščajo ranljivosti v programski opremi in hkrati lažje zagotavljajo skladnost z vse strožjimi zavarovalnimi, zakonskimi in standardizacijskimi zahtevami glede kibernetske varnosti.

ESET Vulnerability and Patch Management preverja posodobitve za več tisoč aplikacij, ki jih uporabljajo organizacije in jih ocenjuje glede na več kot 35.000 pogostih ranljivosti in izpostavljenosti, pri čemer se seznam sproti osvežuje. Preko vedno razpoložljive upravljavske rešitve v oblaku lahko podjetja nastavljajo pravila in prioritete ter pridobivajo poročila o najbolj ranljivi programski opremi in prizadetih napravah za učinkovito načrtovanje popravkov glede na kritičnost sredstev in delovne procese.ž

O podjetju Si Splet

Si Splet, d. o. o. je generalni zastopnik družbe ESET, enega vodilnih svetovnih ponudnikov varnostnih rešitev in hkrati vodilnega ponudnika varnostnih rešitev iz Evropske unije. Ponudbo programske opreme za zaščito proti zlonamernim programskim kodam dopolnjuje z lokalno tehnično podporo ter s storitvami, kot so svetovanje pri upravljanju z informacijsko varnostjo ter izdelava varnostnih načrtov. Varnostne rešitve ESET v Sloveniji uporablja več kot 50.000 poslovnih in domačih uporabnikov. Med poslovnimi uporabniki so vodilna podjetja in organizacije iz gospodarstva in javnega sektorja, od proizvodnih, storitvenih in finančnih podjetij do zdravstva, oskrbe, izobraževanja in javne uprave.

 

Stik za več informacij:

Petra Veber

direktorica operacij 

 

Si Splet, d. o. o.

Ukmarjeva 4

1000 Ljubljana, Slovenija

 

Telefon: 01 428 94 66

E-pošta: petra.veber@sisplet.com

Spletna stran: www.eset.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji