Objavljeno: 14.12.2021

Endava dosegla pomemben mejnik: 10.000 zaposlenih po vsem svetu

Endava, ki na prvo mesto postavlja ljudi in kulturo podjetja, je presegla mejnik 10.000 zaposlenih. K tej hitri rasti je pripomoglo tudi vseh 12 lokacij v Adriatik regiji, od tega 3 v Sloveniji. Ker število projektov še naprej raste, so vrata Endave vseskozi odprta praktično vsem profilom IT strokovnjakov.

»Ta mejnik smo dosegli predvsem na račun našega pristopa in ne zgolj zaradi uspehov, ki jih beležimo. Endavin ultimativni cilj ni nikoli bil postati zgolj veliko podjetje. Od nekdaj je bil glavni cilj imeti vrhunske ekipe, ki so strankam sposobne dostaviti odlične rešitve. Posledično se stranke vračajo z novimi željami in to družbi Endava, kot celoti, omogoča rast in prinaša karierne priložnosti za naše zaposlene. Ti imajo možnost prevzemanja večje odgovornosti in vedno pomembnejših vlog v organizaciji«, je povedal John Cotterell, glavni direktor Endave.

Endavin pristop grajenja globalnih, medfunkcijskih ekip inženirjev, ki vsebujejo širok razpon znanja in različne stopnje izkušenosti, omogoča družbi diverzifikacijo in povečanje obsega veščin in zmožnosti, hkrati pa povečuje kapaciteto pri sprejemanju novih projektov. Ta pristop omogoča, da Endava lahko prevzame popolno odgovornost za razvoj kompleksnih rešitev znotraj širokega nabora industrij.

»Endava je svojo ekipo tudi v Adriatik regiji znatno povečala in razširila poslovanje z 2 na 12 lokacij v Srbiji, Sloveniji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem ter v Severni Makedoniji. Naši strokovnjaki v regiji razvijajo naslednjo generacijo digitalnih podpisov, programsko opremo za nove videokonferenčne naprave, aplikacije za učenje jezikov, rešitve za pretočno predvajanje glasbe, bančništvo, razvijajo razne plačilne storitve in še bi lahko naštevali. Da resnično zaupamo potencialu, ki ga Adriatik regija ima, dokazuje ravno ta hitra rast – vidimo ravnovesje med naborom  IT strokovnjakov, kvalitetnimi tehničnimi fakultetami, dobrim znanjem jezikov in seveda delovno kulturo. Glede na vse našteto in s stalno odprtimi delovnimi mesti na vseh lokacijah s ponosom trdimo, da smo eden vodilnih zaposlovalcev v IT sektorju v naši regiji«, pravi Remi Savu, Direktor Adriatik regije.

Da je 10.000 članov velike »Endava družine« osredotočenih na zagotavljanje kakovosti strankam, pa dokazujejo tudi projekti v Sloveniji. »Ker število projektov v Sloveniji hitro narašča, nenehno iščemo in zaposlujemo nove IT strokovnjake v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici. Vrata odpiramo zelo širokemu krogu IT strokovnjakov, od programerjev z znanjem različnih programskih jezikov, do testerjev, strokovnjakov na področju obdelave podatkov, poslovnih analitikov  in projektnih vodij«, zaključuje Maja Brajković, direktorica poslovne enote Endava Slovenija. 

Video: Celebrating 10K Endavans Worldwide

 O Endavi

Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških produktov, maloprodaje, mobilnosti in zdravstva pri pospešenem izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in tržnih priložnosti. S snovanjem in razvojem dinamičnih platform in inteligentnih digitalnih izkušenj strankam pomaga spodbujati hitro in stalno transformacijo njihovega poslovanja.

Z uporabo tehnologij naslednje generacije Endavine agilne, multidisciplinarne ekipe zagotavljajo kombinacijo produktnih in tehnoloških strategij, inteligentnih izkušenj in inženiringa na najvišji ravni. S tem strankam pomagajo postati bolj privlačne, odzivne in učinkovite.

Endava se poleg vlaganja v dolgoročne odnose s strankami zaveda pomena zagotavljanja kvalitetne kariere za svoje zaposlene, s čimer se je v večini regij, v katerih posluje, uveljavila kot zaželeni delodajalec.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji