Objavljeno: 3.10.2023

Bootcamp Windows Server

 Bootcamp Windows Server je intenzivno 7-dnevno poglobljeno izobraževanje, namenjeno tistim, ki si želijo pridobiti poglobljeno znanje o strežniškem operacijskem sistemu Windows Server. To je več kot le tečaj; predstavlja priložnost za pridobivanje izkušenj od predavateljev, ki imajo leta praktičnih izkušenj s sistemom Windows Server. Skozi praktične primere in realne izzive bodo razkrili ključne skrivnosti in rešitve, ki jih ne najdete v knjigah ali standardnih tečajih, ampak so pridobljene skozi leta dela s strežniškimi sistemi v okoljih vseh velikosti.

Kaj boste pridobili?

Na Bootcampu se bomo lotili različnih tem - od osnovnih namestitev in konfiguracij, omrežnih nastavitev, upravljanja identitet, do varnostnih dobrih praks ter uporabe orodij sistema Windows, ki jih v mnogih primerih premalo izkoriščamo.

Poglobili se bomo v teme, kot so:

  • Upravljanje aktivnega imenika: kako pravilno načrtovati, postaviti in upravljati aktivni imenik
  • Uporaba skupinskih pravil (Group Policy): Naučili se bomo, kako učinkovito uporabljati skupinska pravila za centralizirano upravljanje nastavitev v omrežju.
  • Upravljanje z zaščitnim zidom (Windows Firewall): Razumeli bomo, kako pravilno nastaviti in konfigurirati Windows Firewall za zaščito strežnikov in omrežij.
  • Analiza dogodkov (Event Viewer) ter z njimi povezani alarmi: Spoznali bomo, kako analizirati dogodke v sistemu Windows in kako uporabiti informacije iz Event Viewerja za izboljšanje varnosti in delovanja strežnika.
  • Vidiki povezani z oblačnimi storitvami: Dotaknili se bomo tudi integracije sistema Windows Server z oblačnimi storitvami ter kako izkoristiti prednosti hibridnih okolij.
  • Poglobili se bomo v namestitev in konfiguracijo Microsoft PKI. Skoraj ni več okolja, kjer te storitve ne bi bilo, je pa storitev pogosto tarča napadalcev in je potrebno biti dodatno pozoren.

Naš cilj je, da vam zagotovimo celovit vpogled v ekosistem Windows Server in vas opremimo s praktičnimi znanji, ki jih lahko takoj po tečaju uporabite v svojem delovnem okolju. Ne glede na raven vašega predznanja vam bomo pomagali postati bolj samozavestni in vešči pri upravljanju Windows Server okolja.

Za koga je Bootcamp?

Bootcamp Windows Server je namenjen vsem, ki ste odgovorni za upravljanje Windows Server okolja. Priporočamo osnovno razumevanje mrežnih tehnologij v Microsoft okolju, poznavanje in razumevanje dobrih varnostnih praks, osnovno poznavanje konceptov aktivnega imenika, osnovno poznavanje strežniške strojne opreme ter izkušnje z Windows odjemalci.

Predavatelja:

  • Miha Pihler, MCT, 2xMCM
  • Luka Manojlovič, MCT, MVP

Kdaj in  kje?

Termin: 21. – 27. oktober 2023

Lokacija: Hotel Jezero, Bohinjsko jezero

Dodatne informacije:

info@kompas-xnet.si

Če želite izvedeti več o programu in se prijaviti, obiščite našo spletno stran na Kompas Xnet.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji