Objavljeno: 17.4.2023

Avtomatizacija proizvodnje – Industrijske programske rešitve

Industrijske programske rešitve prinašajo večjo natančnost označevanja izdelkov, hitrejši čas izdelave ter manj napak v proizvodnem procesu.

Avtomatizacija delovnih postopkov z uvedbo programskih rešitev in novih tehnologij pomeni manj zamudnih ročnih postopkov, optimizacijo proizvodnega časa in zmanjšanje možnosti napak, kar posledično upliva na produktivnost ter ugled podjetja.

Izziv

V proizvodnih procesih podjetij se izdelke konstantno označuje glede na potrebe oz. zahteve trga. Pri pogostih menjavah informacij, podatkov in nalog, je potreben velik časovni vložek človeškega nadzora, da se zagotovi označevanje pravega artikla s pravimi podatki, kar vpliva na zmanjšanje dodane vrednosti izdelkom in možnosti napake človeškega faktorja.

Izziv vsakega podjetja je učinkovito in zanesljivo označevanje svojih izdelkov, zmanjšanje tveganja človeških napak in stroškov, povezanih z nepravilnim označevanjem. Kakršnekoli napake pri ročnem upravljanju postopka tiska lahko privedejo do številnih težav: podjetje je lahko odgovorno za ustvarjanje izdelkov, označenih s slabo postavljenimi, starimi ali kako drugače netočnimi podatki. Napake pri označevanju in etiketiranju lahko vodijo do večjih težav, kot so odpoklici izdelkov, stroški pregleda, drage tožbe, škoda blagovne znamke in izguba posla.

Rešitev

Prvi korak je, da se strokovna inženirska skupina podjetja Tift sestane z odgovornimi tehnologi proizvajalca, da se analizira in oceni trenutno stanje njihovih postopkov. Nato podjetje Tift predlaga rešitve na podlagi dolgoletnih izkušenj, pridobljenih pri številnih podobnih projektih. Končni rezultat je hibridna rešitev najboljše prakse v industriji in prilagojene rešitve posebnih postopkovnih zahtev vsakega proizvajalca.

Rezultat

Samostojne naprave se povežejo na povsem integrirano platformo, skladno z industrijo 4.0. Posledično lahko podjetja v svojih postopkih proizvodnje zmanjšajo večino navedenih tveganj. Končni rezultat so zmanjšani stroški poslovanja in proizvodnje, manj napak, večja produktivnost, zadovoljni kupci, ter dvig ugleda podjetja

Rešitve kodiranja, označevanja in etiketiranja

Preprosta uporaba

Najboljše oblikovanje zapisov v panogi, označb, deklaracij/nalepk, z modernim, intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki deluje na večini naprav na trgu in uporablja več virov podatkov. Uporabniški vmesnik je zasnovan uporabniku prijazno, enostaven za uporabo in omogoča številne prilagodljive rešitve.

Združljivost poteka dela

Prilagodljivi integracijski in aplikacijski moduli omogočajo podporo povezovanju z večino sistemov ERP, MES, PLM in sistemov drugih proizvajalcev. Podatke je mogoče izvoziti in jih analizirati, kar omogoča prilagodljivo izvajanje poslovne logike.

Optimizacija poslovanja

Podjetja nimajo časa ali strokovnega znanja, da bi v svojih postopkih uporabila tehnično optimizacijo. S celostnim pristopom k postopkom naša skupina strokovnjakov podjetjem pomaga racionalizirati njihovo poslovanje.

Več informacij: 

https://www.tift-koding.com/sl/

https://www.tift-koding.com/sl/content/podpora/tift-koding-video.html

O podjetju:

Tift, d. o. o., je specializirano podjetje za rešitve označevanja v industriji. Prek celovite ponudbe izdelkov vodilnih svetovnih proizvajalcev in kakovostnih inženirskih, programskih in vzdrževalnih storitev zagotavlja rešitve, ki so lahko prilagojene vsem ravnem poslovanja, nizkim obratovalnim stroškom in majhnim okoljskim obremenitvam.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji